21 Септември, 2018 19:49 2 075 11

ЕК ще съди Полша

  • ес-
  • съд-
  • полша

Решението ще бъде обявено през следващата седмица

Европейската комисия реши да изправи Полша пред Европейския съд през следващата седмица, заради съдебната реформа в страната, съобщи „Ройтерс“.

ЕС се обяви срещу реформите в полския Върховен съд. Според Варшава реформите са законни.

Решението на ЕК е част от продължителна процедура по санкциониране на страните – членки, които нарушават европейското законодателство.

Възможно е процедурата да доведе до финансови санкции. Това обаче се случва рядко.

Според източници от ЕК решението официално ще бъде обявено официално на 27-ми септември. Целта е да се избегне намеса по време на срещата на върха в Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Педал

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "SheilaPenney":

    Аз пък тея долари ги правя по няколко пъти на ден.Че и повече.Искаш ли и ти а?
  • 3 Голям прос

    15 2 Отговор
    Брюксел казва на източноевропейците: "Наведете се, ние ще ви оправим". Оправят черноглавите с които напълниха Европа, а не мислят за съюзниците си. Исках да кажа "съюзниците", защото ние за тях сме по-чужди от арабите. Ако аз извадя нож в Западна Европа ще ме изкарат терорист или изнасилвач, ако посегна на жена, а за тях говорят, че това им е културата и темперамента. Европа не е на две скорости, има и трета глуха и Източна Европа още е там. Сравнете си доходите с една Норвегия например и спрете да ми превъзнасяте ЕС
  • 4 Димитър

    15 2 Отговор
    Това си е европейски диктат и тоталитаризъм откъдето и да го погледнеш. Разликата между комунизма и демокрацията в крайна сметка се оказа единствено в терминологиите и цвета на знамето.
  • 5 Антисоциалист

    10 1 Отговор
    Господа, в текста не е посочено Полша какви договорености с ЕС е нарушила и в какво. Няма данни за и въз основа на кои договорености държава - в случая Полша, следва да бъде глобявана. Напомням, че България беше глобена за запрашване на въздуха с прах от Сахара. Това замърсяване, ежегодно случващо замърсяване в Гърция, поради възникналия над Балканския полуостров циклон се пренесе и тук) и по донос на НПО и най-вероятно по заръчан му от някой управляващ го кръжец в ЕС, стана основание ЕС да глоби държавта ни. Би било добре ЕС да публикува списък на наказуемите с глоби събития в новата соц-империя, нарекла се Европейски съюз за да знаем какво е престъпление и с какво се наказва в империята ЕС по прищявка й. Ако ЕС не може да определи прищявките си, то би било добре за народа ни Парламентът ни да публикува договореното за глобяване в отделен документ. Да, тогава ще бъде упрекнат от имперците, че публикува позорящи империята ЕС факти. Защото, господа, договореностите са позорни по същносрт и форма, а недоговореното е отвратително.

    Коментиран от #10

  • 6 Дреме ми на сайдера

    2 7 Отговор
    .....за полша
  • 7 Обикновен Бг

    9 2 Отговор
    Тия са по зле и от СССР , такова бъркане и ултимативни заповеди и СССР не си позволяваха. СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ ИЗМТКНАТ ОТ БАТАКА КОЙТО ТЕ САМИТЕ СЪЗДАДОХА С БОКЛУКА НА СВЕТА И СЕ СЕТИХА , ЧЕ ИМА ЕДНИ СТРАНИ ПО-МАЛКО РАВНИ НА ТЯХ, СПОРЕД ТЯХ , И АЙЙЙДЕ БОКЛУКА ПРИ ТЯХ. АМА ИНАЧЕ СМЕ РАВНИ.
  • 8 Е Великов

    6 1 Отговор
    Отдавна го пиша но кухоглавите нищо не вдяват-Защо ги ручахме жабетата и скачахме по площадите и викахме-Кой не скача е червен, след като от ЦК на КПСС и ЦК на БКП ни вкараха в друга кошара на ЦК на ЕК който е в пъти по лоша от горните ? То с предишните имахме някакъв суверенитет и можешхе що годе да си взимаме някакви суверенни решения а сега и това не можем ! Не им ли играеш по свирката на глобалистите от ЦК на ЕК санкции и глоби или по кратко-или моркова или тоягата ми що ги ручахме жабетата като една шепа марионетки ни вкараха и в ЕС и в НАТО ???!!!
  • 9 На тах им писна на пискалките

    0 5 Отговор
    Полска народна поговорка:''Only United States Army''
    На поляците,а и не само на тях им писна от руско-европейски изтъпления!!!!!
  • 10 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антисоциалист":

    Е, че то финансираните от Сорос НПО - та винаги играят ролята на гробокопачи на източноевропейските страни в които са позиционирани. Орбан защо им би шута?
  • 11 Някой си

    3 0 Отговор
    Не знам за вас, но аз винаги съм подкрепял Полша и Унгария. За мен това са държави с характер, които отстояват позициите си и си държат на своето, за разлика от някои други западни страни. Възхищавал съм се винаги на икономическия прогрес на Полша, за мен тя се развива в много отношения. Това е мое мнение, на един 20 годишен човек.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания