Last news in Fakti

22 Септември, 2018 10:47 3 923 15

Руската шпионка вече може да се разхожда

  • мария бутина-
  • шпионин-
  • сащ-
  • русия
Руската шпионка вече може да се разхожда - 1
Снимка: АР/БТА

В края на август тази година руската шпионка Мария Бутина, арестувана в САЩ по подозрения за шпионаж, беше прехвърлена в затвора в Александрия, щата Вирджиния. Едва сега администрацията на затвора й разрешава да бъде на общ режим. Това означава, че Бутина може да се разхожда на свеж въздух, да ползва спортна зала и да общува с други хора. Новината беше публикувана на Фейсбук страницата на руското посолство в САЩ. „Приключи 35-дневния период в изолатора”, пише още в съобщението.

„Ще продължим да оказваме на Бутина всички необходими консултации и каквато й да е било помощ в пълен обем. Ще се борим за освобождаването на пострадалата, която е станала жертва на вътрешно американски антируски „разработки””, пише още в изявлението.

Мария Бутина беше арестувана във Вашингтон на 15 юни – в навечерието на срещата на президентите на Русия и САЩ в Хелзинки. 29-годишната рускиня е обвинена в участието в заговор за провеждането на дейности в полза на чужда държава на територията на САЩ. Също така спецслужбите на САЩ твърдят, че рускинята е водела подобна дейност, без да бъде регистрирана в Министерството на правосъдието на САЩ като агент на чужда държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    33 4 Отговор
    Ние сме най-добре. Предадохме на чужди посолства списъци с разузнавачите си и сега всеки ни го слага, както си реши.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Крипли

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    И то вече десетилетия. Вероятно ни харесва...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 несведущ

    20 2 Отговор
    А, доказателства някакви има ли!? За да е "обвинена" и да "твърдят", спецслужбите. Или за зомбитата няма нужда от доказателства. Само трябва да им се повтори лъжата хиляда пъти.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Нямаме разузнавачи, които да работят за държавата, нямаме нефтохим, нямаме телекумуникации, нямаме собствено ВИК, нямаме и собствено електро, нямаме и собствена армия /достатъчно голяма/, нямаме собствена политика да защити интересите ни и нямаме още каквото се сетите. Една държава е изградена точно от подобни компоненти. Щом те ги няма, какво значи това???

    Коментиран от #12

  • 7 Барчо

    6 0 Отговор
    Истински сериозните разузнавачи се появяват в новините и тем подобни мнооого след като са слезли от обръщение и може би и след като са починали. Сега тези дето ги споменават като тази девойка със сигурност нямат и понятие за шпионство, разузнаване и т.н. Просто едно шумолене с което да се представи някаква работа, че едва ли не е обезвреден най-големия супер шпионин дето едва ли не ще събори чуждата държава с дейността си. С една дума "мижи да те лажем".
  • 8 Борис

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Не съм много наясно но в затвора не се ли вкарва не заради подозрения а за неопровержими доказателства?Иначе с тая политика няма да има неарестувани американци в русия или пък руснаци в америка.

    Коментиран от #11

  • 9 патриотъ

    6 1 Отговор
    Презумпцията за невинност не значи нищо за янките и ни мислят за глупаци,като винят човек на който вината не е доказана.

    Коментиран от #10

  • 10 Само питам

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "патриотъ":

    В руската кочина досега щяха да я убият бе умник.
  • 11 Бесен Язовец

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Борис":

    Има си закон във всяка държава и в по вечето от световните страни, шпионаж в полза на друга страна се смята за особенно тежко престъпление и обвинението в шпионаж позволява на властите да арестуват и да затворят обвиняемото лице на определен срок, без това да е доказано и няма никакво, ама аз не знаех или аз не съм от тук ! Незнанието на законите на държавата която си посетил, в никакъв случай не те освобождава от наказателна отговорност ! Ако в съда вече докажеш, че не си виновен извиняват ти се и те пускат, а това че ти си дал повод да те подозират в шпионаж си е лично твой проблем
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Къде са Спирал ?

    1 0 Отговор
    Къде са Белите каски ? Къде е хем. оръжието от предния удар ? Защо М. Бута на е шпионин без доказателство и обвинение? ДНЕС ФАКТИТЕ НА ЗАПАН НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ! Там действа закона на силния ! Закона на Джунглата и САВАНАТА ! Ценностите са химера ! БЪЛГАРИНА с ЧУШКОПЕКА мечтае - да пътува на вън. Е ? Сега - Пътува и ? ТУЙ ли е що ни е нужно ? Та ние се закриваме от ден за ден без цел и без идея и бъдеще ! СВЕТА ще гори а ние търсим света загърбили страната си !

    Коментиран от #14

  • 14 Къде са Скрипал ?

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Къде са Спирал ?":

    Не е моя грешка а от софтуера ....
  • 15 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРАВИ СА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА СЛУЖБИТЕ В САЩ - ТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА СИСТЕМАТА ИМ НА ГОСПОДАРИ ,СЛУГИ И РОБИ И СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАДЪРЖАТ ДЪРЖАВАТА СИ В ПЪРВА ГРУПА !!!ЩЕ СТИГНАТ ДО СЪСТОЯНИЕТО НА ЕВРЕИТЕ ---ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ГИ ... !!!