Last news in Fakti

23 Септември, 2018 13:03 2 516 22

САЩ ограничават чужденците

  • сащ-
  • чужденци-
  • социални помощи-
  • ограничения
САЩ ограничават чужденците - 1
Снимка: Shutterstock

Едно от първите неща, с които човек асоциира САЩ, е „американската мечта”. Държавата на неограничените възможности обаче е все по-трудно достъпна за чужденци и заслуга за това има отчасти и американският президент Доналд Тръмп. Правителството на САЩ ще направи промени, чрез които пребиваващите чужденци на територията на САЩ ще получават по-трудно разрешение за постоянно пребиваване. Това се отнася предимно за тези, които вземат социални помощи. На имиграционните служби се пада честта да преценяват до каква степен лице, получаващо помощи (които идват от данъкоплатците), е „в тежест на обществото”.

Промените ще важат за хора, кандидатстващи за виза или за постоянно местожителство, но няма да засягат кандидатстващите за американско гражданство.

Промените вероятно ще влязат в сила до няколко месеца. Очаква се идните седмици предложенията да бъдат публикувани във федералния регистър. След това има два месеца време за обществен дебат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    33 7 Отговор
    За ква американска мечта говорят тея бре. Над 50 60%са с кредити и мизерсват . МРЗ е 8 долара на час. Кът станеш на 50години никой не те иска на работа щот здравните ти са супер високи , тоест работодателя нема печалба от теб и те гони от работа. Аре без такива мечти

    Коментиран от #2

  • 2 патил

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    Абе, в пъти по-лесно се живее в сащ, на гърба на ограбените и разрушените Сирия, Ирак, Либия, Афганистан, Украйна... България...

    Коментиран от #3

  • 3 ivan4o

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "патил":

    Заминавай тогава.хахапапхаха
  • 4 Kcaniba

    12 5 Отговор
    Фащ не са ли чужденци!??
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пенционер

    4 6 Отговор
    Тръмп ще се окаже най-добрия президент на САЩ.
  • 7 СссереМ

    3 16 Отговор
    От горнокоментиращите съм убеден че само да им се отдаде възможност за виза или ЗК и на момента ще запалят джапанките и повече няма да чуем за тях,ама по една или друга причина са вече отрязани или сами осъзнават че нямат шанс и сега бълват ли бълват змии и гущери поради собствената си некадърност.
  • 8 Мразя

    10 3 Отговор
    В живота ми има още една сграда за разрушение не само нашия парламент но Белия скапан дом. Заради Америка съм беден. Нашите политици са се сгушили с американците как не ги е срам. Белия дом трябва да бъде гръмнат.

    Коментиран от #18

  • 9 Мале

    10 1 Отговор
    Американците с всеки изминал ден изпростяват все повече и се излагат. Навремето се бунтуваха за затворените граници на други държави и искаха да рушат Стени (Берлинската), да махат оградите по границите на държавите, да създават отворени общества, да се предвижват и емигрират свободно хората. Апйк те са противоположност на всичко, което говорят. Най ми е чудно как определят кой е в тежест на жбществото и не е. Според фактите тежест на обществото са олигарсите и мутрите , които консумерират повече суровини от цялото човечество накуп. Защо не се борят срещу тях? Как така един американски милионер ще консумира колкото 10 000 африканеца и това ще се счита за нормално, а тези 10 000 африканеца ще се считат за тежест на обществото? Безкрайно извратено мислене имат тия демони
  • 10 Dorian

    17 0 Отговор
    70 милиона африканци + 50 милиона немци + 45 милиона испаноговорящи + 40 милиона ирландци + 30 милиона англичани + 20 милиона италианци + 18 милиона азиатци + 15 милиона скандинавци + 12 милиона французи + 8 милиона поляци + 6 милиона руснаци + 5 милиона евреи + 4 милиона португалци + 4 милиона балканци + 3 милиона индийци = САЩ. И това е нация?

    Коментиран от #11, #12, #14, #16

  • 11 Eeee

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Dorian":

    Е чак пък 70 млн.маймуни малко преувеличи🙂
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 fakantanka

    3 1 Отговор
    Временно пребиваващи и нелегални социални не взимат. Закона не го позволява. Без SS/ЕГН кой ще ти даде помощи? Това е невъзможно.
  • 14 Пенционер

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Dorian":

    И всичките тези гордо казват,че са американци и представи си-не искат да емигрират!
  • 15 Политкоректните

    5 6 Отговор
    Незнам какви лекарства пиете, ама САЩ от едно 100 години са на върха на пирамидата. Не са някакви светци в морално отношение, но превъзходството им е неоспоримо вече век.

    Коментиран от #17

  • 16 Нации

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Dorian":

    500 000 чиновници, 800 000 инвалиди, 1.5 млн пенсионери, 1 млн шведи, 500 000 турци, 1.5 работещи бедни и това е нация?

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Марони

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мразя":

    Откакто сме с Америка,аз съм богат.Причината да си беден е че си мързелив или некадърен или и двете.Мрази себе си,защото тиквата ти е ялова!
  • 19 Пенционер

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Нации":

    Как го прайш тва брато?Коментар "10",с отрицателен знак!Сега всеки може да избира!
  • 20 Dorian

    5 1 Отговор
    Дайте малко по леко. Технологично недостижими? Атомната бомба е изобретена от немец (Айнщайн). Космическата програма е ръководена от немец (фон Браун). И въпреки всичко в космическата надпревара имат 1 от 18 постижения. Въпреки всичко се возят с руски совалки до руската космическа станция.
    Да се върнем в нормалния живот. Технологии? Нямат нито една електрифицирана жп линия и локомотивите бълват тонове сажди. Как така през Сибир има хиляди километри железница на ток, а тези не успяха? Колите им харчат по 20-25 на 100 и нямат някакви завидни екологни постижения. Къщите им се строят от дъски и гипсокартон, въпреки че знаят, че след следващия ураган ще реват.

    Коментиран от #21

  • 21 един

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Dorian":

    Точво така, Дориане, тонове сажди! В същото време в Русия страхотни постижения! Сибир целия в релси, всичко блестящо, велики постижения. Само че кой знае защо сума ти руски хубавици с нокти и зъби се борят да докопат американец и да живеят в САЩ. Да не споменавам други кандидат-булки и кандидат-младоженци Щом си в такъв възторг от великите руски постижения, какво търсиш тук? Я бързо в Сибир, може и да се доредиш да те качат на някоя совалка.
  • 22 Чепа

    0 0 Отговор
    Това с мечтата никога не е било реално