Last news in Fakti

24 Септември, 2018 11:53 21 511 25

Путин загуби, а Жириновски спечели

  • избори-
  • русия-
  • губернатор-
  • жириновски-
  • фургал-
  • путин

Новият губернатор на Хабаровския край е Сергей Фургал. За опозиционният кандидат са гласували 69.57% от имащите право на глас, докато за прокремълския кандидат Вячеслав Шпорт – 27.97%. Така на практика представителят на Владимир Жириновски би кандидата на управляващата партия „Единна Русия”.

Изборният ден е преминал спокойно и от Централната избирателна комисия съобщават, че нямат сигнали за нарушения, така че не е налице основание изборите да не бъдат признати да действителни.

През последните месеци руснаци от Хабаровския край излязоха на протест срещу предлаганата от президента Путин пенсионна реформа. Корупцията, липсата на работа и перспективи за развитие принудиха руснаците да покажат червен картон за Кремъл. На първия тур за изборите за губернатор в Хабаровския край, който се проведе на 9 септември, Сергей Фургал получи 35,8%, а Вячеслав Шпорт набра 35,6%.

„Единна Русия“ загуби изборите за губернатор и на Владимирска област. Кандидатът на Либералдемократическата партия на Жириновски Владимир Сипягин спечели губернаторските избори в областта с 57.03% от гласовете. Досегашният губернатор Светлана Орлова спечели 37.46%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    32 57 Отговор
    Най-сетне започнаха да се усещат и те, че той е също като Тръмп - много приказки, но никакви реални действия, не и срещу истинските престъпници. И той, и Тръмп, в крайна сметка работят за тях, като всяка друга "изтъкната" публична личност. Играят доброто ченге. Обаче хората започват да се усещат, че не са нито добри, нито ченгета, а зли актьори, които успиват народа и му дават някаква надежда, че Дядо Коледа (Добрите политици) съществува и нещо ще се промени към по-добро.

    Съюзът с Ердоган трябва да е бил още една червена лампа.

    Коментиран от #11, #13

  • 2 НКВД

    50 28 Отговор
    Важното в случая е че Навални търка нара в затвора. А дали ще спечели ЦСКА София или ЦСКА 1948 е вс. едно важното е че ЦСКА печели!

    Коментиран от #4, #18

  • 3 Анти галфон

    33 43 Отговор
    Евреинът Сергей Фургал го натопорчи на Пуссин. Евреите откъснаха обширна област от кгб доносника.

    Коментиран от #24

  • 4 асът на асовете

    43 11 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Така си е, Жириновски е на каишка при Вовата тъй че в случая няма никакво значение че кандидат от неговата партия е станал губернатор на тоя район.
  • 5 Барчо

    38 12 Отговор
    Сергей е спечелил срещу Вячислав, а не срещу Путин. Нали се сещате, че ако беше се кандидатирал той, щеше да е нещо друго!!!
  • 6 Dorian

    33 2 Отговор
    Волята на хората е такава, избрали са го по демократичен път. Така се случват нещата. Нещо нередно някой ако вижда... Съжалявам
  • 7 Пенсионер

    40 5 Отговор
    Много се спекулира с тази пенсионна реформа. А ако се погледне отблизо, ще се види, че условията в нея дори след като се проведе не са по тежки от това, което имаме реално при нас и за което вече е планирано да утежняваме (най-вече възрастта за пенсиониране).

    Коментиран от #8

  • 8 Dorian

    33 7 Отговор

    До коментар #7 от "Пенсионер":

    Руснаците добре си поживяха. През 21 век да се пенсионираш преди да завършиш 60... Това е лукс. И дори след тази реформа, условията са много по-приемливи от доста европейски страни. В Люксембург и Холандия се пенсионират около 70. Няма какво да се оплакваме. Всяка нация бавно застарява. В Русия е по-бавно и средната възраст е 36 години, но в Германия и Холандия е около 44. Тежко им на идните поколения, когато пенсионерите станат повече от работещите. Примката бивно се затяга.

    Коментиран от #21

  • 9 А БЕ

    12 19 Отговор
    В КРАЙНА СМЕТКА ПУТКИН ЩЕ СМАЧКАТ КОНКУРЕНЦИЯТА !
  • 10 Маринов

    17 5 Отговор
    По повод "мислещия".
    Не казваш с коя част от анатомията си мислиш но се подразбира, че си използвал гъ""за си.
  • 11 Румяна Костова

    23 9 Отговор

    До коментар #1 от "мислещ":

    Защо ли пък всички губернатори трябва да са от ,,Единна Русия"?Кога ли журналистите в България ще научат ,че Путин излезе преди изборите от тази партия и за пръв път се кандидатира като самостоятелен кандидат.И никъде не се е изказал,че поддържа всеки ,кандидатирал се от тази партия за губернатор.Нека те да не се крият зад Путин,,като не ги харесва народа,да си приемат поражениетоЗаглавиета на статията е за индивиди,мислещи първосигнално.
  • 12 НАТО ВЕЦ

    14 7 Отговор
    Посоката на внушение в горната дописка е меко казано невярна. На първо място, никой от "опозицията" в Русия не е спечелил нищо. Спечелиха комунистите и националистите. В общи линии, пълна соросоидна скръб. На второ място, "Единна Русия" е формирование, единтично на ГЕРБ у нас или по-точно е обратното и както винаги, при нас е фарс. На трето място, Путин в момента не членува в никоя партия, така че не е възможно никой да "спечели" срещу него. И последно, но не по важност, политиката на Русия няма да се промени към нищо "по-добро" за соросоидите при Зюганов или Жирик. Това е инфантилно.
  • 13 Немислящ

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "мислещ":

    Мисленето е труден процес,не е за всеки!
  • 14 Асен

    1 2 Отговор
    Стига бе 😀
  • 15 Ю Кортес

    7 10 Отговор
    Рядко слабоумен народ
  • 16 ПЕНКО

    9 2 Отговор
    ТЪПО ТА ТЪПО !!! КОЙ ИЗБИРА ГУБЕРНАТОРИТЕ НА КАНАДА И АВСТРАЛИЯ- / А ДЕ... ПОМИСЛЕТЕ ! / ГУБЕРНАТОРИТЕ СА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ВЛАСТТА !!! "КУРИЦАТА "ГИ НАЗНАЧАВА / ГРЕШКА -КРАЛИЦАТА /!!! Кметовете да- на власт... ама губернаторите без пари... егати смешката !!!
  • 17 Българин

    15 16 Отговор
    По загубена от Русия е само Северна Корея и Венецуела.
  • 18 КГБ

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    То в омотаната Русия всеки може да търка нара, ако му скимне на бащицата, за разлика от нормалните държави.
  • 19 бат мишо

    6 5 Отговор
    хуу е ако съюза с Ердо на Путин е червена лампа ква лампа е съюза на Тръмп с Идил, ъ ко викаш
  • 20 Доротея

    13 2 Отговор
    Я да сравним нашите пенсионери
    да не плачем за Руските.Във всяко
    отношение ще са по добре.Не искам да мисля какви студени зими карат
    нашите пенсионери докато руските
    Плащат символично а за лекарствата почти наполовина на
    нашите.Защо някой мисли че Българите пасат трева.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Николай Колев джамбазина

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Доротея":

    Руската пенсия е малко по ниска и от българската!така че не пиши простотии!а при техния стандарт в големите градове направо не ми се мисли!
  • 23 Баба Гица

    2 1 Отговор
    Нищо няма да се промени, то е ясно. Но има хора, които мислят, че бедния руснак има право на избор. Боя се, че съвсем не е така. Загледайте малко руска телевизия, запознайте се с проблемите на бабката от село, на която са и откраднали кучето. Добрият полицай се явява за да и помогне и идилията е пълна. Някъде там човек чувства че има държава, но излезе ли навън вижда, че няма. Защо ли ми е познато отнякъде? А големите си разместват пешките и демокрацията е декорация...
  • 24 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анти галфон":

    Няма начин да си анти чист си.Като я "откъснаха"къде я запраратиха Ако не е таина разбирасе
  • 25 пророк

    0 1 Отговор
    Жириновски идва бавно на власт и първото нещо което ще направи е да натисне ядреното копче....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания