24 Септември, 2018 18:45 4 535 7

Африканска чума в 10 европейски държави

  • африканска чума
Африканска чума в 10 европейски държави - 1

Случаите на заболели свине от африканска чума има най-малко в 10 европейски държави. „Засегнати са около 10 държави – членки на Европейския Съюз”, каза говорителката на Европейската Комисия Анка Падурару. Тя не уточни за кои точно държави става дума.

Днес в Брюксел се обсъждаха конкретни мерки за предотвратяване разпространението на чумата по животните.

Федералната агенция по безопасност на храните в Белгия, заяви че случаи на африканска чума са били регистрирани в Латвия, Литва, Естония, Полша, Унгария, Румъния, Чехия и България.

Над 4000 свине в южната част на Белгия при границата с Люксембург, за да се предотврати разпространението на болестта в региона.

През втората половина на септември в южната част на Белгия бяха открити мъртви пет диви свине. В последствие се оказа, че те са умрели от африканска чума. Последва откриването на още пет мъртви животни. В следствие на това 13 държави забраниха вносът на свинско месо от Белгия, включително Китай, Южна Корея, Япония, Филипините, Сингапур, Мексико, Беларус и ЮАР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Набожния

    4 3 Отговор
    Господ праща чумата по тези земи като наказание за греховете към людете невинни!!

    Коментиран от #7

  • 3 ААА

    14 1 Отговор
    Кой знае в коя лаборатория го създадоха. В природата не съществува такъв корав бацил , който да преживява до няколко години в хладилна камера.

    Коментиран от #4

  • 4 Инкогнито

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "ААА":

    Не е лабораторен вируса а корабите и каргото от Африка го докараха на континента!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 месара

    2 0 Отговор
    ЛЪЖА! в България чума няма, другарката "истина" нинова ше го потвърди!
  • 7 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Набожния":

    Не бъркайте Господ!.Какво са прегрешили бедните животни?За болестите от този специален характер човеците са си построили секретни биолаборатории.От време на време ,,случайно "има изтичане на опасни болести.Но защо Белгия?Там по принцип са послушни.Човеците де,не прасетата.
Новини по държави: