24 Септември, 2018 19:16 1 774 7

Италия затегна миграционната политика

  • италия-
  • мигранти-
  • правила
Италия затегна миграционната политика - 1
Снимка: АР/БТА

По-високи изисквания към мигрантите и бежанците, които искат да се установят в Италия прие днес правителството на страната. „Това ще направи Италия по-сигурна държава”, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини. Направените промени ще подпомогнат също така и борбата с „мафиотите и трафикантите, за намаляване на разходите за раздутата имиграция, за по-бързо експулсиране на престъпниците и фалшивите кандидати за убежище, за отнемане на гражданството на терористите".

Времето, в което мигрантите могат да бъдат репатрираи се увеличава двойно – от 90 на 180 дни. Това познавача, че бежанците ще прекарват това време в центрове за задържане. Също така се премахва т. Нар. „хуманитарна закрила". Според Салвини този статут се е давал твърде свободно в миналото.

През първото тримесечие на текущата година са били разгледани 23 000 молби за убежище. От тях 61% са отхвърлени, а 21% са получили „хуманитарна закрила”. Едва 6% са придобили бежански статут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    8 4 Отговор
    Чудо големо, и без това нямам желание да ходя да сменявам памперси на дърти жабари.

    Коментиран от #2

  • 2 ами

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    като толкова са ти възможностите...явно добре си преценил какво можеш да работиш !! куандо уно е шемо нон айута ниенте

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Петър

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "ами":

    Със сигурност възможностите са ми по големи от твоите щом съм си в България, ти като гледам се опитваш даже и езика им да проговориш.
  • 4 Мъка,мъка....

    2 0 Отговор
    Добре, че е пенсията на родителите ти!
  • 5 Додев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ами":

    Напиши го на италиански
  • 6 555

    12 0 Отговор
    Тук май става въпрос за мигранти и бежанци,не за граждани на ЕС....правете разлика!!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: