24 Септември, 2018 19:47 1 622 2

Германия обвини мъж в тероризъм

  • германия-
  • тероризъм-
  • обвинение
Германия обвини мъж в тероризъм - 1
Снимка: АР/БТА

Прокуратурата във Франкфурт на Майн повдигна обвинение срещу 25-годишен мъж, който е с двойно гражданство – германско и мароканско, за членство в терористичната групировка Ислямска държава и участие в действия в Сирия. „В тази връзка в началото на юни 2013 г. той е излетял от летището във Франкфурт на Майн за Сирия през Турция в качеството си на ръководител на група от 7 човека, които са отивали във военна база на Ислямска държава. Там обвиняемият е предоставил личните си данни и е попълнил анкета за регистрация на нови членове”, пише в прессъобщение на прокуратурата на Франкруфт на Майн.

След това, по информация на следствените органи, обвиняемият е преминал обучение в база на Ислямска държава. Няма информация дали е участвал в бойни действия. В края на ноември 2013 г. мъжът се е върнал през Турция в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    6 0 Отговор
    Много има терористите да трепят западняците заради идиотската им политика дирижирана от ФАЩ и Сорос.
  • 2 ПЕЕВ

    3 0 Отговор
    ДА ГО ЕКСТРАДИРАТ В МАРОКО И ДАМУ ОТНЕМАТ НЕМСКОТО ГРАЖДАНСТВО.
Новини по държави: