Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Септември, 2018 19:30 2 692 8

Тимошенко е фаворит за следващ президент на Украйна

  • юлия тимошенко-
  • президент-
  • украйна-
  • избори-
  • фаворит

Изборите за президент са насрочени за 31 март 2019 година

Тимошенко е фаворит за следващ президент на Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Бившата министър-председателка на Украйна и сегашна лидерка на партия „Баткивщина“ („Отечество“) Юлия Тимошенко продължава да е фаворит в проучванията за бъдещ президент на Украйна, пише „Известия“, като се позовава на проучване на социологическата група „Рейтинг“.

Според данните на агенцията Тимошенко получава подкрепата на 13,2 от избирателите. На втора позиция е шоуменът Владимир Зеленски със 7,8 на сто, процент по-малко има действащият държавен глава Петро Порошенко. Изборите за президент са насрочени за 31 март 2019 година, непосредствено след това трябва да има и избори за парламент.

Порошенко има най-висок негативен рейтинг, като половината от избирателите декларират, че при никакви обстоятелства не биха гласували за него. Проучването потвърждава резултатите отпреди месец, когато Тимошенко отново беше предпочитана от избирателите, но Порошенко подобрява позиции. Около 20 души, предимно депутати, са обявили, че ще се кандидатират на президентските избори, предаде БНР.

Юлия Тимошенко беше министър-председател на Украйна за кратко през 2006 и след това от 2007 до 2010 година. От 2010 година срещу Юлия Тимошенко текат съдебни разследвания и на 5 август 2011 г. тя е арестувана, а на 11 октомври 2011 г. – осъдена на 7 години затвор по дело за превишаване на власт и служебни пълномощия по време на сключването на договорите с Русия за доставка на газ през януари 2009 г. Освободена бе по решение на украинския парламент на 22 февруари 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юююю

    24 4 Отговор
    Урките ги чака"американската мечта"...хааахааххаааа...ще имат правото да умрът от глад-но демократично да умират...
  • 2 Шарлатанче

    17 4 Отговор
    Та тази Тимошенко е най големия измамник в Украйна. Ако стане президент напрежението с Русия няма да утихне никога.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ....

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Биде":

    Мдаа да видим, ще ни надминат ли хохлите по тъпня ? Ние 3 мандата избираме и търпим едно лице, което отдавна трябваше да търка нара и гледа небето на квадратчета !
  • 5 От трън на глог

    14 1 Отговор
    Евреинът си отива, идва еврейката. Новата политика на Украйна ще бъде... старата.
  • 6 селянин

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Шарлатанче":

    Тимошенко,за пръв път проговаря на украйнски,когато става на 36 год..Това става през 2010 год.на митинг в Днепропетровск..Тя ще е следващия президент на Украйна..още сега,,зарибява,,украйнците..с реформи в здравоопазването,съдебната и изпълнителна власт,намаляване на данъците,депутатите във Върховната Рада-без имунитет..а бе гледа кво обещават в Б-я..а после....
  • 7 Румяна Костова

    7 1 Отговор
    Който и да стане президент на Украйна нищо съществено няма да се промени.Страната е управлявана изцяло от Америка и какво значение има коя ще е куклата на конци?Порошенко се готви да принуди всички медии от опозицията да се пишат като чуждестранни агенти,по -точно на Кремъл агенти.Без съд и доказателство,само по лично осмотрели е. Не хвалим граф Дякула, значи си агент на Кремъл
  • 8 виждане

    0 0 Отговор
    няма да се справи много е дърта за путин да слагат някоя млада
Новини по държави: