Last news in Fakti

26 Септември, 2018 07:42 8 809 39

Тръмп: Край на глобализма!

  • сащ-
  • оон-
  • доналд тръмп-
  • глобализъм-
  • патриотизъм-
  • реч

Паметна реч на американския президент

Тръмп: Край на глобализма! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Американският президент Доналд Тръмп призова световните лидери по време на речта си пред ООН да отхвърлят глобализма и да насърчат патриотизма, предаде „Гардиън“.

По време на речта си, която предизвика бурен смях в залата, Тръмп отчете страхотната работа на своята администрация, посочвайки, че никой от неговите предшественици не е постигнал толкова. Държавният глава се противопостави твърдо на мултилатерализма.

„Америка е управлявана от американци. Ние отхвърляме идеологията на глобализма и насърчаваме доктрината на патриотизма“, посочи Тръмп в своята реч. В нея американският президент, за разлика от предишни свои речи, постави севернокорейския лидер Ким Чен-ун в графата на своите „приятели“, а не врагове. Той благодари на Пхенян за куража и предприетите стъпки в последно време.

От трибуната на Общото събрание на ООН Тръмп посочи, че САЩ „винаги ще избират независимостта и сътрудничеството пред глобалното управление, контрол и доминация“. „САЩ няма да ви казват как да живеете, работите или как да почитате вярата си. Само ви молим да уважавате суверенитета ни в замяна“, каза американският лидер. Той призова другите държави да помогнат на Вашингтон в изолирането на Иран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отвратен

    132 7 Отговор
    това :"САЩ няма да ви казват как да живеете, работите или как да почитате вярата си" и това: "Той призова другите държави да помогнат на Вашингтон в изолирането на Иран" не си ли противоречат? Както не е ли в противоречие с цялата им агресивна въшна политика, базирана на налагане на "демокрация" чрез томахавки?

    Коментиран от #2

  • 2 попа

    91 2 Отговор

    До коментар #1 от "отвратен":

    Не ме гледай какво правя, ами ме слушай какво ти говоря.

    Коментиран от #12

  • 3 балама

    105 4 Отговор
    А, сащ ще уважава ли суверенитета на другите страни!? На Сирия, например. На Афганистан. На Ирак. На Либия... На България.
  • 4 Мислещ

    57 4 Отговор
    Каза поредната еврейска (А и саудитска) подлога.
  • 5 Гост

    51 2 Отговор
    Ами то просто: насърчаването на "патриотичните игри" води до все по-учестено дрънкане на оръжие, а в последствие - използването му! Тенкюууу мистъ' президент, нИ щЪ!!! Т'ва изказване лично за мен е срам за която и да американска администрация! Най-голямата карашък национална държава голЕм пейтриът се извъртЕ!

    Коментиран от #22

  • 6 А стига бе

    58 1 Отговор
    Е точно заради това американско лицемерие на меж.ниво,САЩ станаха най-мразената държава по света. Веднъж говорят за суверенитет и патриотизъм-а след това за натиск над суверенни държави...Еми пътници са америте-разрухата и мизерията вече е и в САЩ....
  • 7 ВОЛЕН

    38 5 Отговор
    Ние отхвърляме идеологията на глобализма и насърчаваме доктрината на патриотизма..............И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ И НАРОДИ ЛИ ТРЯБВА ДА "ПОДЪРЖАТ " ВАШИЯ ПАТРИОТИЗЪМ , НЕ СВОЯ........., СМЕШЕН ПЕРЧЕМ ????????????!!!!!!!!!!!!
  • 8 Наглеци

    57 3 Отговор
    И в тази връзка, как саш уважават суверенитета ни с 4 бази в България, 500 мон долара бюджет на Америка срещу България, ообшество и БХК!?! И още 1000 нпо та финансирани от сащ с цел прогонване на българското етническо население от тези земи!?! Как кореспондира това с тази реч! Сащ са юдейски лицемери, нагли и зли терористи, световен башибозук. Като ги напъна китай и русия и смениха плочата...
  • 9 Patriot

    38 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: отхвърляме идеологията на глобализма и насърчаваме доктрината на патриотизма

    Не е лошо казано, но те го прилагат само спрямо техния патриотизъм, а спрямо другите държави действат доста "глобално".
  • 10 АСД

    36 2 Отговор
    Превода не е точен. Не става въпрос за края на глобализма, а за край на ерата на глобалното влияние на САЩ.
    Финансово и военно САЩ отстъпват първото място.
    Менталното ”ниво” на последните три американски президенти е свидетелство за разпад в държавата.
  • 11 Пенционер

    11 18 Отговор
    Не знам какво мисли,но това,което говори ми харесва.
  • 12 842

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "попа":

    Тва е в стил Бареков-Дудука
  • 13 123

    6 15 Отговор
    Дали ще има глобализъм или не, независи от Тръмп, нито от който и да е световен лидер. Глобализмът е обществено-икономически процес, който зависи от икономическите взаимоотношения в световната икономика, от нагласите на хората, от техния манталитет, култура и потребности. Един от елементите на глобализма е свободата на пътуване. Десетки милиони и даже стотици милиони хора пътуват постоянно до най-различни места по света. Кой лидер би могъл да спре това? Тръм ли? Или може би папата? Никой не може.

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Vuicho Vanio

    20 1 Отговор
    Айде честито на всички ! Мелето започва ! Когато Буш Дърти обяви началото на глобализма и Новият Ред станаха големи бели, сега вече минаваме към "Патриотизъм" - разбирайте премахване на всички заплахи за националния суверенитет т.е. всеки и всичко които пречат ще бъдат обвинявани, че не са достатъчно патриоти. Явно в Европа ключът ще са фанатизираните поляци, които с основания мразят Русия, но без основание са създали една тоталитарна, пропита със сила и злоба 'демокрация'. Колкото до нас - е ние си продължаваме по старо му - кой намаже, намаже. Чакам с нетърпение новите патриотични формации, които ще се народят . Сполайте !
  • 15 Демек

    15 1 Отговор
    Тръмп иска да каже, че сценариите преди 2вата световна война се повтарят и да се готвим за 4та световна война!!! 3тата световна война вече е към края си. Тя започна с атаката на кулите близнаци в Манхатън през 2001 година. Първата световна война започна с покушение над цар, а 3тата световна война започна с покушение над много финансисти в две сгради. Сценариите са почти еднакви и лесно могат да се забележат. САЩ иска да се отдели от глобализма, както беше преди 2рата световна война, за да не се засегне икономиката им, от останалите воюващи държави. Когато праз 2рата световна война Европа воюваше и търпеше загуби САЩ си бяха отделна икономика и печелиха доста парички. Ако САЩ бяха част от глобалната икономика през 2рата световна война, щяха да претърпят ЖЕСТОКИ загуби. Значи САЩ знаят, че наближава 4тата Световна война и затова бързат да се отделят от глобалната икономика
  • 16 айде свят им се зави на близачите

    19 1 Отговор
    Омекнаха им коленете на новите комсимолци.Сега гледай как - "Пусти сороспии станали Московци..."
  • 17 възтрогнат турист

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Единствено си прав че "глобализма" не зависи от Тръмп. От него нищо не зависи ,той е сложен да озвучава решенията на хора, които като цяло се занимават най-общо с банково дело . А впечатлението ти че туризма и глобализма са едно и също нещо, вероятно произтича от рекламните проспекти на тур-операторските офиси, където винаги присъстват картинки на земното кълбо и самолетчета, които го обикалят.

    Коментиран от #19

  • 18 Пенционер

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Много мазна и лигава теория.Цял живот я слушам!Всичко се манипулира,и нагласите на хората,и манталитета,и културата,и потребностите!Свободата на пътуване не е глобализъм.Глобализъм е Сорос,ООН,мигрантите в цяла Европа умишлено докарани или поканени.И къде е казано,че ще бъде ограничена свободата на пътуване?От такива коментари вдигам кръвното!Отивам до аптеката!!

    Коментиран от #20

  • 19 123

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "възтрогнат турист":

    Не знам защо реши, че като пиша за "свобода на пътуване" разбирам само туризъм?! Хората пътуват по различни поводи - бизнес, лечение, конференции, изследвания и т.н. Е, примерно глобалният бизнес означава и бизнес срещи на хора от най-различни страни... Отделно, че като пътуваш, научаваш много повече за културата на други народи и т.н., което също спомага за развитието на глобализма. Не защитавам глобализма, в много отношения той има негативни последици за човечеството. Само давам някои примери за това как и защо се развива глобализма.

    Коментиран от #21

  • 20 123

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пенционер":

    Като оправиш кръвното, пак помисли за това, което съм искал да кажа. Не си схванал много точно идеята ми.
  • 21 възтрогнат турист

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "123":

    Изглежда наистина не съм те разбрал правилно. Все пак обаче под "глобализъм" се разбира по скоро лишаването от суверенитет и здравословна държавна политика. Държавниците биват заменени от "местна администрация". Както Борисов препоръча онзи ден в изказването си"трябва да има повече жени и млади хора"!!? Нали..
  • 22 Грую

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Населението на Земята нараства по екпоненциална крива и трябва разреждане. Да видим кой ще изгори сега след арабските революции и Сирия?

    Коментиран от #23

  • 23 така ще стане

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Грую":

    Християнска Европа.След нея мюсюлманските боклуци.Едните продажници,другите просто боклуци,измет.
  • 24 Хасан

    5 0 Отговор
    Политиката на Сащ е аз да съм добре може целия свят да е зле..те да са велики а другите мушоморки...те да са капиталисти ,но ако другите са по добри капиталисти..балтията
  • 25 4567

    4 2 Отговор
    Издънките на наш Боко бледнеят в сравнение тези на Тръмп.
  • 26 съмняващ се

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „САЩ няма да ви казват как да живеете, работите или как да почитате вярата си." - Действията на САЩ по целия свят са в пълно противоречие с тази доктрина. Може би, подобно на светите отци, Тръмп трябваше да завърши с думите: "Слушайте какво ви казваме, а не ни гледайте какво правим."
  • 27 Дъмпи-Тръмпи

    4 0 Отговор
    И какво? САЩ затворена страна ли ще стане?
  • 28 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    прав е Тръмп
  • 29 сори майна

    3 0 Отговор
    Ще ми е интересно, наш Боко, как ще коментира тезите на олито Теръмп! Нашия се за ЕС-то дрънка, а биг брадър му вика, айде сега пак по единично да се оправяме.. хихи Масата може да е общам но никой няма да ти куса с лъжицата пич!
  • 30 сори майна

    5 0 Отговор
    ХА СЕГА, КЪДЕ Е ЛОГИКАТА - Тръмп посочи, че САЩ „винаги ще избират независимостта и сътрудничеството пред глобалното управление, контрол и доминация“. „САЩ няма да ви казват как да живеете, работите или как да почитате вярата си. Само ви молим да уважавате суверенитета ни в замяна“ - Той призова другите държави да помогнат на Вашингтон в изолирането на Иран. !?!?!?!? Оли баце!

    Коментиран от #34

  • 31 V & V

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Американският президент Доналд Тръмп призова световните лидери по време на речта си пред ООН да отхвърлят глобализма и да насърчат патриотизма !!!!VELIK LIDER!!!!!
  • 32 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Абе и този е един палячо. Ало господине в 21в. живеем. Насърчавай каквото си искаш но не давай на клон на у* ми. Ако искате да сте патриоти си изнесете миризливите гъзове от европейския континент. Чии го дървите тук има те си цял континент я марш. И да знаеш преди 10 -12 хиляди години е произлязъл съвременния човек и от тогава да днес има процес на еволюция на човечеството. Ако не искате да участвате хубаво. За да има тази еволюция трябва да са осъществи чрез взаимодействие на различни гени и информацията между народите да е споделена. Само тогава можем да оцелеем защото въпреки кръговрата на веществата в природата ресурсите който ползваме са много и те не могат да през целия си кръговрат и трябва да намерим друго място за съществуване.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "сори майна":

    Логиката е,че глобализмът ще е с няколко центъра и поне няма да е С ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯ...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 1234

    2 0 Отговор
    Ако наистина мисли това което казва ,ЕС трябва да се разпадне и всяка държава да стане със собствен суверенитет ,и всяка държава да се развива както смята за добре.Това сигурно няма да го допуснат американските олигарси които въртят глобалните далавери,и заради които се водят толкова много войни по света.
  • 37 Янко

    1 1 Отговор
    От глобализма на уса и ес получавам главоболие!
  • 38 Е много е важно

    0 0 Отговор
    да се потчертае БУРНИЯ СМЯХ ОТ ГЛОБАЛИСТИТЕ ПИСАЧИ (!)
    ДАЙ БОЖЕ И ТОЗИ ПЪТ СЧУПЯТ МУ РОГАТА НА ДЯВОЛА !!!!!!!!!!!!
    -Боже дай на сила и мощ на този човек ,
    в резане на рогатия барбарски
    добитък !!!!!!!!!!!!!
  • 39 До 1234

    0 0 Отговор
    На там върви и дай Боже да стане 👍