Last news in Fakti

26 Септември, 2018 15:20 2 575 12

САЩ да забравят мисленето от Студената война

  • сащ-
  • конкурент-
  • китай

Китай призова за конструктивни отношения

САЩ и Китай могат да се конкурират, но без да навлизат в излишни спорове. Това заяви китайският външен министър Уан И, цитиран от Xinhua.

САЩ наложиха няколко поредни пъти мита върху китайски стоки. Китай отвърна със завишени мита за американски стоки.

„Китай и САЩ могат да се конкурират, но трябва да избягват начина на мислене от Студената война. Трябва да избегнем капана на игра с нулев резултат. Напоследък някои американски сили продължават да очернят името на Китай,. създавайки враждебни настроения. Така не може да има добра атмосфера за развитие на нашите отношения“, заяви И.

Според него подобно отношение ще поведе отношенията на двете страни по грешен път. Дипломатът призова САЩ да загърбят мисленето от Студената война.

Според него е в интерес и на двете страни да имат добри отношения. Той призова за промяна в американското отношение към Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 23 Отговор
    А Китай кога ще се откаже да краде технологии и да изисква западни компании да прехвърлят производството си? Каквото повикало - такова се и обадило. Просто патока е арогантно директен в стремежа си да обърне играта в своя полза. Нищо чудно да го изберат 2 мандат защото икономиката на щатите расте.

    Коментиран от #2

  • 2 Румяна Костова

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Технологии са се крали и ще продължат да се крадат. Икономическият шпионаж не съществува от вчера.Идеята на статията е съвсем друга.Това е война и прецакания няма да бъде само Китай,ще губят и двете държави.

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Костова":

    Бъркаш - американците губеха технологии и пазари с по-голяма скорост от колкото ги въвеждаха. Време беше да спрат процеса на икономическо нарастване на Китай за тяхна сметка. Обясни ми какво точно ще загубят щатите когато контра митата на китай са насочени към фермерски стоки като портокалов сок. Китай са преработваща икономика и се нуждаят от вноса на основни енергоносители и суровини - това не е така за щатите. Нискокачествените китайски стоки се продават само и основно заради цената си. И когато Доналд им отнеме това предимство какво остава в уравнението = не се продават. Костова, учила си политикономика сигурно при другаря иван костов а това са псевдо знания. Позаинтересувай се кой върху какво наложи мита.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Бай хой

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Много си заблуден. Най много технологии краде сащ. И то най вече чрез патентоване. И това няма нищо общо. Нито пък налагането на мита. Сащисаниъе са я забатачили тотално и гледат да изкарт някой и друг долар повече. И пак цената ще се плати от американските потребители. Китайските стоки вече са по качествени от хамериканските. И затова и бизнеса пренасочи производството там. Понял.

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Ти пък от пенсионерския клуб как разбра че щатите са закъсали? Някога въобще стъпвал ли си там или гледаш рекламни мултики от кремъл? ПАТЕНТОВАНЕТО Е ЗАЩИТА НА ТЕХНОЛОГИЯ И ПРАВАТА НА ИЗОБРЕТАТЕЛЯ, а не кражба - "понял"??? Китайските стоки може да са по-качествени само от тея на орките в татаро-монголската кална степ. Когато посетиш китай можеш да сравниш примерно цените на 2 автомобила от един клас - вносен и китайски и тогава да се плюнчиш. Просто Доналд изигра тяхната карта със защитните мита и те нямат с какво да му отговорят. ЗАЩОТО ЩАТИТЕ СА БОГАТ ПАЗАР СЪС ПЛАТЕЖОСПОСОБНО НАСЕЛЕНИЕ НА 2 МЯСТО В СВЕТА СЛЕД ЕВРОПА. Но това не се отнася за китай. РАЗБРА ЛИ???

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Бай хой

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Тебе кво та грей покупателната способност на хамитата ра айнщайн? Почему са затънали у дългове тагда? Всичко на кредит.

    Коментиран от #8

  • 7 хасково

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    реалисте глисте да не седнеш на китаскиот у-я!!!
  • 8 а бе тъп

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    това което китай прави на америка го прави и на ес ...просто играе нечестно от което губим ние европейците...губим работни места и покупателна способност . просто няма толкова директен европейски политик като тръмп...за съжаление !!
  • 9 empire strikes back

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Ти бъркаш, Китай може без американският пазар - да вярно, голям е, важен е, но не е жизненоважен за китайската икономика. Те продават стоките си в цял свят, на почти всичко дето ползваме пише "произведено в Китай"........същото е и на останалите контитненти, китайците произвеждат всякакви стоки на всякакви цени - има и нискокачествени супер евтини, има и с добро качество на прилични пари, има и висококачествени които струват повече. В състояние на война(даже икономическа)побеждава този, който може да си позволи да загуби повече от другия........а САЩ и без тва вече са фалирали. Китайците имат много други пазари където да си продават стоките изгодно, и много опции откъде да купуват суровини.......докато САЩ нямат тая възможност.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "empire strikes back":

    понеже китай изнася за америка за 500 млрд на година според теб съществуват в света други пазари на които никой не продава и не е проблем да се пласират някъде си 500 млрд ??? посочи няколко платежоспособни незадоволени пазари които като население би трябвало да са общо поне 300 млн и то с доходи близки да американските ??? и как е възможно бизнеса да спи и да не разработва тези свободни пазари .... бе там нямат ли търговци да организират вноса ??
  • 11 интересно съждение

    2 1 Отговор
    Паралела със студената война е много актуален!Ссср е умре,/както казва един колега /,точно в такъв един неравностоен конфликт,в чийто капан обаче Китай няма да влазя!Ами ,те за това са "икономически тигър"-знаят кога,знаят и как!
  • 12 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "empire strikes back":

    "Публикувано във факти.бг:
    Китай: САЩ ни опряха нож в гърлото!
    Икономически удар от Вашингтон"


    Ако имаше и грам истина в това което си написал китайците нямаше да реват на умряло а просто щяха да махнат с ръка. По-горе е статийка от това жълто сайтче - търси и чети и после прави опити да разсъждаваш.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания