Last news in Fakti

26 Септември, 2018 16:29 2 561 6

Япония да се извини на Северна Корея

  • северна корея-
  • разговори-
  • япония

КНДР иска Токио да покаже отношение по въпроса

Япония е длъжна да се извини за своите действия по време на 35-годишната окупация на Корейския полуостров. Това се казва в статия на централният севернокорейски вестник „Нодон Синмун“.

Според изданието японската страна трябва да заплати компенсации на хората, които са усетили последствията от окупацията.

„Нашият народ не е забравил за престъпленията на Япония. Тази страна трябва да покаже разкаяние, за това, което е правила. Иначе трудно ще бъде приета в международната общност. Там трябва да покажат, че са разбрали какво са направили“, се казва в статията.

В момента Япония укрепва своите сили за самоотбрана, обяснявайки това със Северна Корея. Страната критикува тези действия на Япония.

Японският премиер Шиндзо Абе вече поиска да е част от преговорите с КНДР за нормализиране на отношенията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кюм Чиен Шуи

    11 2 Отговор
    Незабавно при това!! Да не замирише на печено с ориз!
  • 2 Хосомаки с прасе

    5 16 Отговор
    От прасчо по-големи свинщини не е направила върху корейският народ.
  • 3 Шибазаки

    13 1 Отговор
    Докато не ни ударят с ядрена бомба не могат да очакват лоялност от Токио!
  • 4 Реалист

    2 15 Отговор
    Дебелото много си е повярвало - за японците той просто е много добър повод да се въоръжат а след това ще си купят Сахалин обратно от орките.
  • 5 ГосТ

    5 6 Отговор
    Хахаха прасенцето верно много си е повервало. По добре за него е да не ходят да му се извиняват )))
  • 6 Кики

    6 4 Отговор
    Точно така! Крайно време е Ким да започне да поставя условията си-и то с пълно право.Да поставя условията си и срещу САЩ,за разоражаването...какво чака?
Новини по държави: