Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 15:45 1 834 4

Независимостта на Каталуния е единственият път

  • испания-
  • карлес пучдемон-
  • каталуния

Карлес Пучдемон призова каталунците да се борят за независимост

Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон обяви, че пълната независимост на региона е единственият начин за постигането на демокрация, съобщи El Pais.

Той призова гражданите, които искат отделяне от Испания, да бъдат упорити в усилията си. Според Пучдемон каталунците трябва да бъдат единни.

„Нека да не се отделяме от единствения възможен път да живеем в пълна демокрация. Това са Каталунската република и нейното международно признаване“, заяви Пучдемон.

През миналата седмица в Барселона имаше масови демонстрации. Те се проведоха с отбелязването на 1 година от референдума за независимост в Каталуния.

На референдума мнозинството от каталунци гласуваха за независимост, но резултатите не бяха приети от испанското правителство.

Пучдемон избяга от Испания няколко дни след провеждането на референдума. От тогава той пътува в различни страни от Европа. В момента той води дела, с които иска да блокира опитите на Мадрид да бъде върнат в Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 5 Отговор
    До кога ще ни занимавате с тоя избягал джендър ?
  • 2 Dorian

    7 6 Отговор
    Хубаво е поробените народи, чиито език, култура и идентичност не се зачитат, да се борят за своите свободи

    Коментиран от #4

  • 3 koпа

    8 1 Отговор
    Сега ще видем Европейската демокрация важи ли за самата Европа,или важи само за страни който не са ЕС.
  • 4 Испания

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Dorian":

    И какво общо има това с Каталуния ? Чети история, преди да пишеш.
Новини по държави: