Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 20:50 5 191 32

Вучич в Москва: Идвам за подкрепата на Путин

  • сърбия-
  • русия-
  • александър вучич-
  • владимир путин-
  • македония
Вучич в Москва: Идвам за подкрепата на Путин - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Сърбия Александър Вучич пристигна в Москва, където утре ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин, съобщи сръбската държавна телевизия РТС.

Пристигнах, за да поискам подкрепа за Сърбия, вярвам, че ще я получим от президента Путин, така както сме я получавали в предишния период, заяви Вучич.

Днес обстоятелствата са различни. Има повече напрежение и е важно да разговаряме за всичко това, заявил Вучич, цитиран от РТС.

Според сръбския президент по руските телевизии Сърбия е сред главните теми, не само заради неговото посещение, но и заради всичко, което се случва около нас.

От Скопие до онова, което се случи в Косово миналата седмица, с провокациите на Тачи и всички останали. Опитваме се да намерим най-доброто решение за нашите граждани, преди всичко как да запазим живота, мира, безопасността и сигурността, обясни Вучич.

Сръбският президент посочи, че първо ще има разговор на четири очи с Путин, а след това разговорите ще продължат с делегациите по време на обяд.

Сръбският президент подчерта, че моментът, в който той се среща с Путин, е един от най-важните през последните години.

Ситуацията в нашия регион е много сложна и е необходимо да се премерва всяка дума и всеки политически ход, посочи сръбският президент.

Вучич в Москва: Идвам за подкрепата на Путин

Ще разговаряме за ситуацията в Европа и света. Ще получим съвети, но и ще видим как Русия да ни помогне в осъществяването на нашите политически и национални цели. Ще разговаряме за проекти, които са важни за по-добрия живот на гражданите, за жизнения стандарт на нашите хора, заяви сръбският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москва

    61 6 Отговор
    На връщане ще му напълни е торбичката с 10 бойни самолета и 20 ракетни комплекса земя - въздух!!

    Коментиран от #3

  • 2 копи пейст

    15 22 Отговор
    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“.
    "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията.
    Дори Сърбия и Черна гора, които са традиционни приятели на Русия, започнаха да обръщат очи към Брюксел. Към балканската паника допринесе и последният скандал между Москва и Атина. Гърция изгони руски дипломати заради намесата във вътрешните работи на членката на Европейския съюз и НАТО и мярката на правителството на Алексис Ципрас бе подкрепена от коалиционния партньор - смятаната за проруска партия "Независими гърци". Това бе последната капка, която преля чашата на кремълското търпение", коментира Блумбърг.
    Според медията руският президент ВЛАДИМИР ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЛЕОНИД РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
    Решетников е генерал-лейтенант от външното разузнаване на Русия. Той е роден през 1947 г., има докторска степен от Софийския университет. Генералът владее свободно български и сръбски и говори гръцки. За него също се смята, че е бил резидент на КГБ в Атина.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Горе долу

    10 17 Отговор

    До коментар #1 от "Москва":

    И ще му каже... Оправяй се...
  • 4 Пища Хуфангел

    20 6 Отговор

    До коментар #2 от "копи пейст":

    Вадиш вехто инфо.
  • 5 Българин

    9 16 Отговор
    Шумадийските свине ще връттат някой номер, след който, обаче ще останат и без Войводина.
  • 6 Горе долу

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "копи пейст":

    И кво ше стане.... Пак нека си направи ЮГОСЛАВИЯ 2 с остатъците от нея... Ама едва ли... Могат да помечтаят с Вучич...

    Коментиран от #11

  • 7 Анти галфон

    22 10 Отговор
    Кор за Ротшилдите и Косовото им. Кор за проститутки, седерасти, цигани и наркомани
  • 8 ЦРУ

    11 21 Отговор
    Ако някой си мисли . че Сърбите симпатизират на Раша - лъже се . Още Тито сиктердосваше рашките и пускаше югославяните да работят на Запад. Сърбите са по- европеици от нас в пъти !

    Коментиран от #9, #10

  • 9 НКВД

    29 4 Отговор

    До коментар #8 от "ЦРУ":

    Беше беше, докато не им хвърлиха бомбите с УРАН! и не им взеха насила земя, Помниш ли?

    Коментиран от #12

  • 10 СССРБарета

    18 5 Отговор

    До коментар #8 от "ЦРУ":

    Да ама като ги запукаха НАТО започнаха да вадят старите съвецки ракети и да РЕВЪТ НА ИЗТОК! РУСИЯ ПОМОЩЩЩ!!! Само че Русия бави но не забравя. Дали се сетиха за работенето на ИЗТОК и че са по ЕВРОПЕЙЦИ от нас а?
  • 11 копи пейст

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Горе долу":

    Има някакъв такъв проект на Балканите. За него ми разказа един от сръбските приятели на Виктор Канзуров. Когато аз им пожелах куртоазно да забравим кавгите в миналото и да заповядат в ЕС, той отговори: "В новия съюз." Първо не схванах какво точно има предвид, после ми обясниха: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Аз му обясних, че това е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство.
    В този съюз обаче забравете за българските интереси в Македония и ЗП.

    Коментиран от #14

  • 12 ЦРУ

    11 20 Отговор

    До коментар #9 от "НКВД":

    Помниме...много добре какви ги вършеше комунето Милошевич...НАПРАВО му се МОЛЕХА от ЕС и САЩ - Не гони мюсулманите...не ги убиваи….не прочистваи районите.....МОЛЕХА го буквално...заради сърбите !....А ТОЙ - ще си правя каквото си искам - мен Раша ме пази !!!....е видяхме колко го опази ...а сърбите доставиха и него и др комунета - престъпници в Хага
  • 13 ХА ХА ХА

    11 15 Отговор
    Ще сърбат сърбите руската окупаторска попара , по добре да бяха ползвали таралеж за възглавница , отколкото Путин за приятел !
  • 14 Горе долу

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "копи пейст":

    Русия ни накара да забравим за нашите интереси в Македония преди повече от 60г.,принудително...и ние вече почти ги забравихме. Така че това е вече тяхна игра... Ние сме още в режим... Наблюдение

    Коментиран от #15

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 12 Отговор

    До коментар #14 от "Горе долу":

    В момента в който се озъбим на "братушките" ние "умиргаме"! Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е да активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

    Коментиран от #25, #28, #30

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Къде е курск ????

    6 10 Отговор
    Да му подари курск хо хо хо
  • 18 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    11 11 Отговор
    Най големия враг на България е кочина миризлива ръша
  • 19 България е във НАТО и ЕС

    12 7 Отговор
    сръбска сган винаги са били против България
  • 20 Голем смях

    13 8 Отговор
    Малкия Мук мечтае за СССР,а сръбския боклук за Югославия.Е,няма как да стане .И сте слаби,и сте въздухари и сте сами.А навремето Югославия беше галеното дете на Запада,пътуваха и работеха ,вадеха дойче марки и се надуваха по Черноморието.Национализма и тъпите им управници ги убиха.Сега са като удавници и хващат изгнилото дърво,което потъва заедно с тях.
  • 21 Българин

    10 4 Отговор
    Той Ципрас ходи при путю да моли за пари ама какво стана ??????
  • 22 България е във НАТО и ЕС

    11 8 Отговор
    сръбска сган винаги са били против България
  • 23 Баба Ванга

    6 10 Отговор
    Виждам путин при кобзон скоро !!!!
  • 24 Баба Ванга

    7 9 Отговор
    Виждам путин при кобзон скоро !!!!
  • 25 Голям прос

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Твоя ген. ББ коя генералска академия завърши? Тия работи които разправяш не са точно така. Май си ги чул отнякъде.
  • 26 Вместо при Путин

    2 3 Отговор
    Да беше отишъл при Ердоган. За нула време ще прецака през гръчко. За какво му пя на ушенцето, а?
  • 27 Усмивката

    7 8 Отговор
    Ако сърбире бяха приятели с българите щяха да спечелят много повече.Който е играл с Русия винаги е губил.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хи их хи

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Това не го разказвай на психиатъра!
  • 31 ПЕШО

    2 0 Отговор
    Нещата са сложни и всичко е свързано с газовите потоци ,който се очаква да минат през Балканите .Единият е Турския поток ,а другия е от Израело-американското находище Левитан с тръба към Гърция и газ за Западните балкани ,проекта е за 6 милиарда и трябва да е готов 2025 г. Другият коридор е Турски поток с газ за Сърбия и Централна Европа.Целта е Сърбите да натиснат косоварите /американските протежета/ и да задържат Македония извън влиянието на ЕС.Къде сме ние ?Газ може да видим от Гърците след 2025 до тогава целуваме ръка на Ердоган. Нашите цървули са доста притеснени и напъват да вземаме еврото и да влезем в Шенгена.
  • 32 Шоо

    3 2 Отговор
    Сърбите трябва да са наясно, че опитваш ли се да седиш на 2 стола, накрая си на земята.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания