Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 12:35 1 250 0

Над 1200 станаха жертвите на цунамито

  • цунами-
  • индонезия-
  • загинали-
  • брой-
  • земетресение

Трагедия с огромни размери

Над 1200 станаха жертвите на цунамито - 1
Снимка: БТА/ AP

Броят на загиналите в Индонезия след опустошителното цунами надвиши 1200 души, предаде Би Би Си, позовавайки се на службите в азиатската страна.

След силно земетресение в петък се образува цунами, което удари индонезийския бряг и отне живота на много хора. Властите очакват броят на загиналите да се увеличи, защото все още има много хора в неизвестност. Спасителните операции продължават.

По-рано бяха открити и телата на 34 студенти по теология в църква на острова Сулавеси, пострадала от земетресението в петък с магнитуд 7.5 по скалата на Рихтер. Говорителка на местния Червен кръст уточни, че 86 студенти, участвали в религиозна служба в северната част на острова, първоначално били обявени за изчезнали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА