Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 19:19 1 979 1

Косово ще използва всеки шанс за споразумение със Сърбия

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия

Хашим Тачи призна, че възможностите за споразумение не са големи

Президентът на Косово Хашим Тачи призна, че вижда малък шанс за споразумение със Сърбия, но според него дори той трябва да бъде използван, съобщи B92.

В момента двете страни преговарят за признаване на статута на Косово. В това число влиза и демаркация на границата между двете страни.

„Шансовете не са големи, но все още има инерция и възможност за постигане на споразумение между нашите две страни. Разбирам, че има критики, но ако сега загубим инерция ще навлезем в нов период на неясна перспектива и замразени конфликти, за това и имаме нужда от това споразумение“, заяви Тачи.

Той говори по време на конференция за Западните Балкани в Женева. Споразумение със Сърбия ще отвори възможност и за двете страни да бъдат приети в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    5 0 Отговор
    Какво да очакваш на Балканите, мафиот, бандит, дрог дилър и така до края на света.