Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 07:47 2 244 9

И Чехия подкрепи Унгария срещу Брюксел

  • чехия-
  • унгария-
  • виктор орбан-
  • ес-
  • еп

Парламентът в Прага отхвърли резолюцията на ЕП за евентуални санкции срещу Будапеща

И Чехия подкрепи Унгария срещу Брюксел - 1
Снимки: БТА/АР

Долната камара на чешкия парламент - Камарата на депутатите прие декларация, в която осъжда резолюцията на Европейския парламент от 12 септември за възможно налагане на санкции срещу Унгария за нарушаване на основни принципи и ценности на ЕС, предаде ТАСС.

Сред евентуалните санкции е и лишаването на Унгария от право на глас в ЕС.

"Камарата на депутатите смята за погрешно и неуместно състоялото се в Европейския парламент гласуване против суверенната държава Унгария в частта за задействане на член 7 от Лисабонския договор. Такъв подход единствено задълбочава още повече недоверието между "старите" и "новите" страни членки на ЕС", се казва в декларацията.

Декларацията бе подкрепена от 97 от присъстващите 153 депутати. По-рано резолюцията на ЕП за Унгария бе разкритикувана от президента Милош Земан, премиера Андрей Бабиш и председателя на Камарата на депутатите Радек Вондрачек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    30 2 Отговор
    Докато минат бюрократичните процедури в Брюксел-Европа ще сложи окончателно чалмите...
  • 2 Kcaniba

    31 4 Отговор
    Сороснята е в траур!!!
    Путин!??
    Новичок!!
    Дългата ръка на Кремъл!??
    Не - къси американо-чифутски лъжи!!!
  • 3 куку руку ку

    27 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "налагане на санкции срещу Унгария за нарушаване на основни принципи и ценности на ЕС"... Кои са европейските ценности, че нещо не вдянах? Подмяната на коренното християнско население с радикализирани африканци? Или отхвърляне на семейните ценности и подмяна със содомия и педофилия? А, благодаря от такива ценности. Да си ги държат в Брюксел.

    Коментиран от #6

  • 4 Задавам си ?

    15 1 Отговор
    Защо все по и по често започна да се пише вместо думата НАРОД името на ДЪРЖАВАТА ,или е вярно че държавата потписва а народа научава след потписа на ДЪРЖАВАТА .
  • 5 1234

    19 0 Отговор
    А нашия ББ счита че не било уместно.. Мало умник, утре ще сме на зор ние подкрепа от турция ли ше чака ненормалника?
  • 6 Айларипи

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Точно така си е, при нас (и в още някои държави от ЕС като Унгария, Чехия, Полша ) все още има време нормалните хора да се обединят и противопоставят на целенасочената деградация, която се опитват да ни наложат.
  • 7 Така де

    15 1 Отговор
    България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Хърватия, Албания, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Босна и Херциговина, Косово, Черна Гора, Молдова - Тези държави трябва да се отцепим от Евро Съюза и да създадем Балкански Съюз, чиято икономика да е ориентирана към Арабските страни, Русия, Беларус, Китай, Иран, Африка, Венецуела, Еквадор и някоя друга. Европа и САЩ ни считат за измет, както българина счита циганина с каручка за измет. Ние никога няма да сме равни със западняците и това се доказва с двойния стандарт на храни и заплащане!!! Просто трябва да го осъзнаем, че не сме им приятни, освен като евтина работна ръка, износ на мозъци и проститутки, разграбване на природните ни суровини, изхвърляне на тяхните отпадъци в нашата природа, пробутване на развалените им храни. Колкото повече се бутаме при западняците, толкова повече ще пострада нашата държава, природа и бъдещи поколения
  • 8 Така де 2

    15 0 Отговор
    Когато се обединим в Балкански съюз, ще си създадем единна валута и ще се откажем от долара и еврото. Така няма да сме зависими от тяхната финансова и икономическа система, което ще помогне за вдигане на стандарта на живот. Китай има достатъчно хубави технологии и нямаме нужда от западните технологии. Русия и Иран имат суровини, които са ни напълно достатъчни за задоволяване на всички нужди. Реално ние, Балканците, нямаме изгода нито от САЩ, нито от Западна Европа, но те имат изгода от нас, за да ни използват като пушечно месо срещу Русия, Иран, Турция, Китай, та дори САЩ да ни използва и срещу "партньорите" им от Западна Европа. Ако БГ остане още 10 години в съюз със Запада, то това ще е края на държавата ни!!! След 10 години БГ ще стане циганска и емигрантска държава, благодарение на нашите западни "партньори"
  • 9 Верно с оригинала

    6 0 Отговор
    ТРОЯНСКИ КОНЧЕТА......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания