Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 11:19 2 405 11

В Македония поискаха оставката на Заев

  • македония-
  • референдум-
  • зоран заев

ВМРО - ДПМНЕ с позиция за референдума в страната

Опозиционната македонска партия ВМРО – ДПМНЕ настоява за оставка на македонското правителство, съобщи Македония Times.

Заместник – председателят на партията Александър Николовски поиска създаването на техническо правителство, което да управлява в период от 100 дни. Той говори след заседание на изпълнителния комитет на партията и обяви за неуспешен проведения през миналата седмица референдум.

На референдума гражданите трябваше да решат дали да одобрят споразумението за смяната на името на страната с Гърция. Над 90% от гласувалите подкрепиха споразумението, но не беше изпълнена нужната изборна активност.

„Нашата партия заключи, че този документ е в миналото и представлява само празни думи върху хартия. Иска ми се да знам, дали Заев ще свика извънредни избори, защото ми се иска да го победим“, заяви Николовски.

Той заяви, че иска опозицията да определи членовете на временното правителство. От опозицията поискаха оставка на главния прокурор и съставяне на анкетна комисия за разследване на допуснатите нарушения по време на референдума.

Самият Заев заяви, че гражданите са показали, че искат път към НАТО и ЕС и че е възможно да се свикат предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е до кога ще с името Македония

    3 1 Отговор
    ТИ ДА ВИДИШ БЕЗ В-НА КАК СЕ
    ПРЕВАТИЗИРА СВЕТЪ ЕДИН ЕЗИК ЕДНА ДЪРЖАВА ЕДИН НАРОД ЕДИН БОГ ЕДНА ПИСМЕНОСТ 🤧 А ТУКА В НЕТА СВОБОДНИЯ Е В ЗАДЪЛЖЕН
    ДА СИ 🤐 ИНАЧЕ НЯМА ЗАЩИТАТА БРАТ МИ МАКЕДОНИЬООО ,
    ДА ТИ ОТВОРИ ВРАТАТА КЪМ НЕЗАЩИТАТА ЗА ЧОВЕЦИТЕ ДА СЪ’БОГОВЕ 🤩
  • 2 onq s konq

    5 6 Отговор
    Добре е "искащите оставка" да си отговорят на въпроса:След като НЕ ТЕ са поставили с гласовете си Заев на длъжността "Премиер",С КАКВО ПРАВО ПЪК ЩЕ ИСКАТ ОСТАВКАТА МУ?А иначе си има "универсална мъдрост" по въпроса-НЕ Е ЛУД КОЙТО ИСКА ОСТАВКИ,А КОЙТО ГИ ДАВА:)

    Коментиран от #3

  • 3 и ТЕ ТАКА

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ми те са победители в провелите се избори,обаче ония се любят с албанците.Все едно любимия ти Боци да е в опозиция тука,даже тия имат много по-голяма разлика.
  • 4 Македончето

    8 0 Отговор
    Македония без българи, огън да я гори !!!!
  • 5 Viktor

    7 1 Отговор
    Луна, Луна, земльо македонска и за теб ли ке се биеме и за теб ли ке мреме! Бабата на Доналд Тръмп била от Скопие и имала хлебарница, а дядо му е учредил ВМРО-ДПМНЕ. Ха, Ха! Македония е с население колкото ж.к "Люлин", ама се правят на държава.
  • 6 Ставрю

    6 1 Отговор
    Много се изписа много изприказва но по големи братя от македонците нямаме и нашата политика трябва да е обединение. Дори и през европеиския пирамида.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ставрю":

    Брята друг път. Това са гьотверени от класа.
  • 8 впечатлен

    0 6 Отговор
    Заев ще подаде оставка, щом я искат, ще я получат. Но не можеш да не си зададеш въпроса, какво ли ги чака македонците по-нататък? Може би светло бъдеще с комунистите начело и щастлив живот, може би социалистическо благоденствие? Но сбогом на демокрацията в Македония. Привет товарищ Путин! Всеки народ заслужава съдбата си. Никога не забравяйте това.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    "ДЕМОС-КРАТОС " -ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА УВАЖАЕМИ !!! НАРОДЪТ ЖЕЛАЕ" ТАКА- ТА -ТАКА "И ТОВА Е ТАКА ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА !!! ДА ПРИ ПАРТОКРАТИТЕ НЯМАШЕ "ДЕМОС-КРАТОС" ,НО ВЪНШНИЯТ НАТИСК И ТЯХНАТА ТЪПОТИЯ БЯХА ОПРЕДЕЛЯЩИ !!! 1400 ПРЕТПРИЯТИЯ -БЪЛГАСКИ ЛИКВИДИРАХА АМЕРИКАНЦИТЕ !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: