4 Октомври, 2018 13:00 1 753 1

Спокойствие в сръбската армия

  • сърбия-
  • армия-
  • косово

Отмениха положението на бойна готовност

Президентът на Сърбия Александър Вучич отмени извънредното положение на бойна готовност на сръбската армия, съобщи Kurir.

Вучич вече е изпратил заповед до военните командири за деангажиране на силите за бързо реагиране.

Заповедта за привеждане на сръбската армия в бойна готовност беше обявена в края на миналата седмица. Обяснението беше действия на косовските специални сили в близост до границата.
Сръбските военни обявиха, че ще продължат да следят ситуацията в граничните райони. Там обявиха, че са готови да защитят държавата във всеки един момент.

Косовските сили бяха разположени в язовира „Газивода“. Силите бяха изтеглени от там, веднага след сръбските възражения.

В момента двете страни преговарят за признаването на статута на Косово. При споразумение те ще могат да преговарят за влизане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нона

    1 1 Отговор
    Оно Сърбия стана колко Софийска област пък и армия ли има.
Новини по държави: