Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 16:14 1 794 8

Милиардерът Джеф Безос се прицели в Луната

  • блу ориджин-
  • джеф безос-
  • луна-
  • спейс екс

Компанията "Блу Ориджин" подготвя апарат за кацане на земния спътник

Милиардерът Джеф Безос се прицели в Луната - 1
Снимка: Shutterstock

Космическата компания на милиардера Джеф Безос каза, че е във фаза на проектиране на голям апарат или модул за кацане на Луната, предаде Reuters, като се позова на съобщение на "Блу Ориджин".

"Апаратът ще предостави нееднократен достъп до повърхността на естествения спътник на нашата планета. Той е част от по-голяма мисия на "Блу Ориджин" за едно бъдеще, в което милиони хора ще могат да живеят и да работят в космоса", се казва в изявление на компанията.

"Следващата логическа стъпка по този път е връщане на Луната. За целта ние трябва да имаме нееднократен достъп до лунната повърхност и до лунните ресурси", се казва още в изявлението.

Целта на мисията е кацане на Луната след около пет години. Повече подробности компанията на Безос не съобщава.

"Блу Ориджин" освен това разработва ракета "Ню Шепард" за къси космически туристически пътувания и ракета за извеждане в орбита на сателити, наречена "Ню Глен".

В космическия сектор "Блу Ориджин" е изправен пред силна конкуренция от страна на компанията "Спейс Екс" на Илон Мъск и "Върджин Галактик" на сър Ричард Брансън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    4 5 Отговор
    Е нали НАСА още миналия век "проектира" такива апарати. Тия топлата вода ли ще откриват, Холивуд вече я откри.
  • 2 2222

    8 3 Отговор
    Неизбежно в следващите години държави различни от САЩ (Китай, Индия) или пък частни американски компании ще кацнат на Луната отново с екипаж. Това ще бъде денят в който милиони наивници ще разберат, че американците вече са били на Луната. И ще загубят завинаги любимото си пропито то злоба и завист твърдение, че програмата Аполо била фалшификация. Ужасен ден ще бъде за невежите, ужасен...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 СссереМ

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "2222":

    Дори Брежнев призна и честити на американците за Аполо,само нашите русолизци се правят на по набожни от Папата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 12345

    2 4 Отговор
    Не мога да разбера как през 1969 кацнаха на Луната, а днес при този технологичен прогрес не могат да го повторят. Щели евентуално след 5 години.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 СССРБарета

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    само изкуфял gender с износен от лизане на американски задници език подплатен с центове може да повярва на Американското кацане на Луната! Боже Господи те самите американци не вярват в кацането на луната!

    Коментиран от #8

  • 7 747

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Естествено ,че може.Проблема е, че ще трябват сумати години на ново да се поготви цялата програма ,която ще стурва БЕЗБОЖНО скъпо и всичко това е безмислено,при положение ,че може да се изследват други светове,като Марс например.На Луната вече е кацано и то 6 пъти.Какво повече ще изследваш там ,че да хвърлиш толкова усилия на ново ,за да докажеш, че можеш ? Мисиите Аполо струват над 200 милиарда долара и включват над 2 хиляди учени.
  • 8 747

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Нямаш право да си толкова ограничен и неук,рубладжийски трол.Конспиративните утайки като тебе ,спореха само за първото кацане ,а те са цели 6 ! Дори незнаеш какво искаш да кажеш подлого.Кацанията са потвърдени от твойте господари от СССР в период в който всичко е следено изкъсо.Потвърдено е от Японците и от роувъра на Китай който кацна на Луната през 2013г.Но какво ли обеснявам на някакъв калтак в коментарите във факти.бг,който явно разбира пвоече от изброените по-горе.Следите там ще стоят още милиони години ,защото няма атмосфера.