Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 20:45 9 845 5

Задържаха легендарен бос на Коза Ностра на Балканите

  • вито биджоне-
  • коза ностра-
  • ндрангета-
  • орадя-
  • матео салвини

Вито Биджоне влиза в списъка на тридесетте най-издирвани престъпници в Италия

Задържаха легендарен бос на Коза Ностра на Балканите - 1

Един от влиятелните босове на сицилианската мафия Коза ностра Вито Биджоне, който влиза в списъка на тридесетте най-издирвани престъпници в Италия, е бил задържан в град Орадя, Западна Румъния, съобщи ТАСС.

Според телевизията 66-годишният мафиот е смятан за един от босовете на влиятелните кланове от селището Мадзара дел Вало в Сицилия. Отбелязва се, че Биджоне е играел посредническа роля между групировките на Коза ностра, Ндрангета и колумбийските наркокартели.

Първото си обвинение за търговия и контрабанда с наркотици той получава през 1995 г. Тогава Биджоне се укрива в Намибия. В началото на новото хилядолетие той е обвинен в организиране на доставки на няколкостотин килограма кокаин в Италия от Бразилия, Колумбия и Намибия. Сега в родината му предстои да изтърпи наказание от 15 години затвор.

Задържаха легендарен бос на Коза Ностра на Балканите

Задържането на беглеца беше приветствано от вицепремиера и вътрешен министър на Италия Матео Салвини. Той благодари на полицията за добрата работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХайСикТир

    7 2 Отговор
    Това си е губене на време... Задържайте го студен като камък при въоръжена съпротива...
  • 2 среднощен

    5 0 Отговор
    Властта е интересно нещо...!? Понякога преминава през зоната на престъпния свят и се връща в рамката на закона с неподозирана сила..!? Въпросът е, ползващия властта да бъде с морал заставят тази мощ да е в услуга на фондаменталните човешки ценности!

    Коментиран от #3

  • 3 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    ...морал заставящ тази мощ..
  • 4 Усмивката

    2 0 Отговор
    Айде....сега пък останахме и без правителство.
  • 5 истинко

    2 0 Отговор
    А.. аз пък се зарадвах че са задържали Б.Борисов и Цв.Цветанов!
Новини по държави: