Last news in Fakti

5 Октомври, 2018 11:50 5 522 84

България е свободна, защото Русия отвоюва Крим

  • българия-
  • анатолий карпов-
  • русия

Анатолий Карпов призна, че неговата страна има сериозни интереси на Балканите

България днес е свободна благодарение на руското извоюване на Крим от Османската империя. Тази позиция изрази пред Дарик бившият световен шампион по шахмат Анатолий Карпов, който е и депутат в Руската държавна дума, съобщи Дарик.

Според него Сърбия и Гърция също дължат свободата си на това, че Русия е отвоювала Крим. Както всички големи държави, Русия винаги е имала интереси на Балканите, но тя не иска поредната война да започне в този регион, посочи още Карпов.

"2018 година е много важна за историята и за балканските народи. И за България, и за Сърбия, тъй като преди 140 години завършва османското иго", посочи Анатолий Карпов.

"Сърбите търпяха големи неприятности, българите имаха големи проблеми. И само благодарение на Русия страните бяха освободени от Османската империя. Но освобождението не стана бързо, тъй като Русия първо трябваше да излезе на Черно море", обясни още той.

"Между другото, удивително е, че в България и дори в Гърция се поставят въпроси за Крим. Ако Русия не беше извоювала Крим от Османската империя, днес нямаше да има свободни България, Гърция и Сърбия", посочи Карпов.

"Русия винаги е имала позиции и интереси на Балканите. Балканите са сложна европейска територия, тъй като тук практически интереси имат всички големи държави. Тези интереси се пресичат и често се сблъскват. Но не искаме поредната война да започне на Балканите", коментира Карпов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    42 19 Отговор
    Няма как да не е прав този капацитет по история!

    Коментиран от #77

  • 2 Освободителите

    43 39 Отговор
    „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва  бъдат погълнати от русите!”
    ИВАН АКСАКОВ

    Коментиран от #47

  • 3 естественото състояние на руснакът

    26 20 Отговор
    вярвам му
  • 4 Гаргамел

    33 36 Отговор
    тоя ми е толкова противен, че няма на къде повече....
  • 5 Освободителите

    27 23 Отговор
    Из спомените на руският военен кореспондент Данченко: „Аз вече няколко пъти споменавах за нагайката. Това беше, така да се каже, джобния речник за разговори с братушките. Тях не ги биеше само тоз, който го мързеше. При това често се случваха твърде тъжни недоразумения. Върви, например, братушка по пътя и насреща му офицер. Без много да му мисли, братушката приближава офицера и му подава ръка, за да изрази симпатията си към руснаците. За това получава удар с нагайката „по главата“. Особено жестоки с българите бяха интендантските, транспортните и парковите господа…Помня как един от тях описваше разправата си в село Вена. - Аз го налагах, налагах с нагайката, докато ръката ми се умори. По главата, по главата…Даже пръстите ми се вдървиха… - И защо? - Как така защо: пристигам, питам има ли слама, - „Няма, братушка“. „Ичмик има?“ – „Няма, братушка“. – И почнах да го налагам. - А вие какво му предлагахте за това? - Как ли пък не! За него проливат кръв… - започна той с патос…“
  • 6 Шарл Перо

    30 17 Отговор
    И после дошъл един добър цар русофоб който раздалчасти от България на румънци, сърби, возантийци и поданиците му русофоби били много доволни.....
  • 7 поспаланко277

    21 23 Отговор
    За какво ти е противен бе АХМАК нито акъла нито службата му имаш Но действително казва истината която не се харесва на съвременните български ДЕМОКРАТИ

    Коментиран от #24

  • 8 херодот

    23 22 Отговор
    Най-отвратителната пропаганда представена от мъж с женски глас.Че няма нищо вярно отделен въпрос.И ако някой спомене за турския хой дето сме щяли още да го едем го питам като еде руския сега как е ?
  • 9 историк

    27 21 Отговор
    За България са се били Сизигмунд и Владислав Варненчик.Поляци и унгарци, власите с Михаил Храбри и Мирчо Стария......
    Не е вся и всю руснак, никой не ни натяква чувството за искана благодарност, така както руснаците им се ще до безпаметност от българите, което е показателно за намеренията им
  • 10 Да бе да

    29 22 Отговор
    Единствената полза за България е, че се напълва с диви черкези, които започват да тероризират, грабят и насилват местното население (вкл. и турското такова). Доказателство за това има в писмото на пазарджишкия паша до Високата порта. От друга страна няма нито едно руско действие, което може да се нарече освободително. Ако не броим освобождаването на печени кокошки от курника... Там руснаците са във вихъра си.
  • 11 Българин

    32 28 Отговор
    И без Русия щяхме да бъдем свободни, но нямаше да я има предателската проруска измет, която винаги е продавала България на Русия.
  • 12 1234

    19 25 Отговор
    Всички русофоби са трансджендъри! Без нито едно изключение.

    Коментиран от #15

  • 13 НКВД

    23 20 Отговор
    Русия ако е искала Бълггария е щяла да я има българите саходили в Русия датърсят Цар руснаците са им казали правете република а не монархия и тогава русофобите отиват до Австрия и от кръчмата си взимат фалирал благородник и го правят Цар!!

    Коментиран от #18

  • 14 Освободителите

    24 11 Отговор
    Татищев

    „… българите, ние трябва да се отнасяме с тях като с врагове… целта на нашите усилия трябва да бъде не „целокупна“ България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румъни, сърби и гърци, с изключение на широката полоса по дължината на Черно море, която Русия може да остави за себе си… с България трябва да се постъпи така, както е постъпено с Полша и да бъде изтрита от лицето на земята за назидание на всички … да се знае какъв позорен и бедствен край очаква всеки славянски народ, ако дръзне да вдигне ръка на великата Русия(1890)…“.

    Коментиран от #37

  • 15 Българин

    21 14 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Няма русофоби а български патриотеи, бе руски мелез!
  • 16 Независим

    21 13 Отговор
    Защо след като такива Руски "доброжелатели" казват, че са ни "освободили" , защо всички "освободени" от Руснаците, след това искат да се освободят от освободителите. ЗАЩО ????????
  • 17 Левски

    12 17 Отговор
    Само хора с мешана кръв жалят че руснаците спечелиха,, рускотурската освободителна война!
  • 18 СссереМ

    22 14 Отговор

    До коментар #13 от "НКВД":

    Русия е искала ДЕНГИ и ги е получила че и в троен размер,за сметка на разкъсаните ни територии,днес е годишнина от кресненското възстание,чудя се защо тогава руснаците застават зад високата порта и предразполагат за зверствата извършени от башибозука?

    Коментиран от #20, #29

  • 19 Kcaniba

    4 8 Отговор
    Абсолютно същото мнение споселям с Маестрото!!!

    Коментиран от #21

  • 20 НКВД

    16 16 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    Какви денги след 500 г. робство!? Ако е иакала денги нямаше да сеиткажеот репарациите от рускотурската в името на обединението на Княжество България и Източна Румелия!! Нали знаеш че точно З. ЕВРОПА е била против съединението!!

    Коментиран от #23, #25, #28, #30, #36

  • 21 Каспаров

    16 11 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Значи и двамата сте малоумни ватници и путиноиди.

    Коментиран от #27

  • 22 Истината

    22 11 Отговор
    Димитър Благоев:



    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“
  • 23 Русофилски лъжи

    18 13 Отговор

    До коментар #20 от "НКВД":

    От нищо не се е отказвала, стига си лъгал руска подлого.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Kaniba

    8 9 Отговор

    До коментар #20 от "НКВД":

    ти не си прикривай с арменски имена, анадолско мекере!!!
    ние ако сме ватници, ти си фес разпран!!!
  • 26 Българин

    19 12 Отговор
    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.
  • 27 Kaniba

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Каспаров":

    ти не си прикривай с арменски имена, анадолско мекере!!! ние ако сме ватници, ти си фес разпран!!!

    Коментиран от #33

  • 28 Kaniba

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "НКВД":

    Пардон коклега, към пезевнга по теб бе адресирано
  • 29 историк

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "СссереМ":

    http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=660:ar&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61
    Получаваш отговор на въпроса си, такива са инструкциите към руските консули от руския император.
  • 30 Русофилски лъжи

    20 12 Отговор

    До коментар #20 от "НКВД":

    Точно благодарение на Западна Европа Съединението успява. Русия и мръсната и предателска пета колона са против него.

    Коментиран от #53

  • 31 Антрополог

    21 11 Отговор
    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.
  • 32 ЗАПОМНЕТЕ ТОВА ИМЕ

    10 2 Отговор
    Джанюариъс Макгахан .

    Коментиран от #80

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 една рускиня

    14 6 Отговор
    Абе, няма ли един българин да ме оправи, че Игор пак е пиян
  • 35 Българин

    19 10 Отговор
    България е свободна благодарение на Съединението и на Стефан Стамболов, който не позволи руската кочина, с помощта на предателите русофили да ни превърне в Задунайска губерния!
  • 36 СссереМ

    19 13 Отговор

    До коментар #20 от "НКВД":

    Приравнено в днешна валута,България се задължава да изплати 40 миларда долара,а след съединението,Русия за да не върне изтачна румелия на султана се задължаваме да покрием репарациите на Османската империя към Русия в размер на още 20 милиарда долара,като АБСОЛЮТНО всичко е изплатено и за капак бай ви тошо им дава 32 тона злато да го пазят защото видиш ли трезорът на БНБ не можел да издържи на ядрен удар-е опазиха го!

    Коментиран от #40, #43

  • 37 265

    9 12 Отговор

    До коментар #14 от "Освободителите":

    Хубаво цитираш Татищев, само дето забрави да споменеш причините за подобно изказване и предговорът към това мнение на един адютант. Благодарение на подобни на твоето изказване се зарових преди няколко години за да открия книгата му и да я прочета. - Та казвам да не преиграваш толкова с думите му! Аман от псевдо патриоти и историци.

    Коментиран от #38

  • 38 Русофилски лъжи

    17 9 Отговор

    До коментар #37 от "265":

    Предателите русофили винаги ще намерите оправдание за всички мерзавщини, които руснаците са вършели срещу България.

    Коментиран от #41

  • 39 Пламен

    15 6 Отговор
    За този ли писали, че КГБ му подсказвала ходовете от тоалетната?!? Може и там да е разбрал историята на Балканите и историческата роля на Русия при тяхното "освобождаване"?!?
  • 40 265

    8 15 Отговор

    До коментар #36 от "СссереМ":

    Говориш пълни глупости и сериозно омесваш и времето и поводите и средствата. Първо сумата по Санстефанският договор не е платена до край! Второ плащанията на бай ти Тошо не касаят по никакъв начин съединението на България! - Спри да пишеш тъпотии! Бай ти Тошо верно продава злато през борсата но защо? - Отговорът е за да плати част от заемите към руснаците дадени от Никита Хрушчов! Второ тези 30-на тона злато не покриват и половината от заемите, които ние така и не плащаме всичките на руснаците. После има продажба и на още 5 тона злато само, че на Украинците и те пак не стигат да платим пълната сума към СССР. - Така че дай го и ти по- кротко и като боравиш с информация бъди честен и най- вече подготвен! Винаги може да попаднеш на един като мен, който все пак чете и проверява фактите.
  • 41 265

    7 12 Отговор

    До коментар #38 от "Русофилски лъжи":

    Ти чел ли си очерка на Татищев, че дрънкаш смело слогани а? - Аман от близачи на задни части! Болшинството тук едва ли са го чели, особено като се има в предвид, че е написано в речевата форма на онова време от 19 век. Тук половината капути не само ,че не знаят руски, а да не говорим за форма която повече прилича на старъболгарски. Не го вади голям щото видно е от далече липсата на достатъчно подготовка

    Коментиран от #42, #44

  • 42 русофилска подлога

    11 6 Отговор

    До коментар #41 от "265":

    Поредната антибългарска и продажна подлога си.Радвай се ,че ние българите ви дадохме азбука и религия на вас русофилистиците ,че иначе още щяхте да общувате със звуци и да се молите в пещерите.
  • 43 НКВД

    3 10 Отговор

    До коментар #36 от "СссереМ":

    Русофобски фантазиии ха-ха ха ха измислици премислици

    Коментиран от #46

  • 44 Русофилски лъжи

    10 7 Отговор

    До коментар #41 от "265":

    Ти очерк ли го наричаш русофилски лъжецо?

    Коментиран от #52

  • 45 Apple

    6 4 Отговор
    Те и САЩ винаги са имали интереси към вашата територия заради природните богатства...
  • 46 Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #43 от "НКВД":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси и на маниакалната идея на руснаците, че имат особена мисия в света, който трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че целият свят, освен руските примати и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #54, #58

  • 47 Све

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "Освободителите":

    Статистиката не говори добре за българите
    Руска армия (в началото на войната): 185 000 в Румъния и 100 000 в Кавказ[1]
    румънци: 60 000[1]
    сърби (от декември 1877): 56 000[1]
    черногорци: 30 000[1]
    българи: 7500
    СРАМНО

    Коментиран от #50, #55

  • 48 Шоо

    12 3 Отговор
    А ти имаш възможността да дрънкаш глупости, щото навремето България ви е дала азбука. Иначе и до ден днешен щяхте да сте безсловесни мужици с бутилка водка в джоба.
  • 49 Ники

    11 4 Отговор
    Тези заеми знаеш за какво са бе предател руснаците приватизират и разрушават работещи предприятия които са работили прадеди 49 г и налагат техния строй с техните предприятия които са икономически престарели и не ефективни в замяна на което българия е длъжна да им връща нереално големи заеми на уж братушките предател гледай да не попаднеш на човек като мене който е на ясно за това българия е бедна три пъти е обира на до шушка и фалирала от нашите славни братя

    Коментиран от #57, #60

  • 50 Историк

    17 5 Отговор

    До коментар #47 от "Све":

    90% са били украинци. А за опълченците-самите руснаци не са искали повече и са връщали желаещите. А ти за сетен път доказваш, че русофила е българофоб и руски еничарин.

    Коментиран от #51

  • 51 Kaniba

    7 7 Отговор

    До коментар #50 от "Историк":

    украинци се появиха през 1920 година, благодарение на ленин и комуняките.
    ти за какъв исторически момент говориш??
    За шумерския??
    за референдума в Крим 2014???
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Помнещ

    10 5 Отговор

    До коментар #30 от "Русофилски лъжи":

    А кой ни прати сръбската армия при Сливница и Видин и кой после не ни даде да ги приключиме окончателно . А ???
  • 54 Русофил

    4 12 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Благодатение на русофобите българия е 111 000 хил. км! И благодарение на русофобите бг. тъне в блатото сега!
  • 55 M. A. G. A.

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Све":

    Щеше да е срамно ако всички чужди войници бяха доброволци като българите, но те не са. Това са мобилизирани редовни армии, а българските бойци са всичките доброволци.
  • 56 НКВД

    4 10 Отговор
    Има нов жанр в литературата,, Русофобски фентъзи истории " и не ни пробутвайте литература като история все пак!

    Коментиран от #83

  • 57 Чинга чук

    3 7 Отговор

    До коментар #49 от "Ники":

    Тези заеми са за реперацийте за Гърция Югославия получиха от нас (познай благодатение на кого , т.е. чий протежета бяха) , а всичко което ,,мръсните комунисти " беше благодарение на страданията и лишенията на Нашият НАРОД!!!
  • 58 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Публикувано във факти.бг: Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси и на маниакалната идея на руснаците, че имат особена мисия в света, който трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че целият свят, освен руските примати и техните слуги е русофобски.
  • 59 Русофилски лъжи

    11 3 Отговор

    До коментар #52 от "265":

    Сега го наричаш труд, което е по-точно русофилски лъжецо. Да лъжете, за вас русофилите българофоби е все едно да дишате, толкова лесно ви се удава. А и руска подлога да говори за образование и култура е нещо като дивак канибал да говори за вегетарианство.

    Коментиран от #61

  • 60 265

    4 4 Отговор

    До коментар #49 от "Ники":

    Ти къде ги чете тези тъпотии? - Подобни "велики" мисли като твоята не се преподава в Икономическите ни Университети. Предаването на малоумни тези от уста на уста не променят нито историята нито мнението поне на по- начетената част от населението. Има статистически данни за производителността на труда на България направени не от Българи и не от руснаци! Там много ясно се вижда от 1870 година до 2016 по години как се променя тя! Анализите показват нещо съвсем различно от твърденията ти. Можеш да се запознаеш с тази информация по проектът Мадисън и по- конкретно "GDP overview 1870-2016". Другото са тъпотии породени от незнание! - Научи си урока преди да говориш! Има специализирана литература и разбира се както споменах статистика! - Ако "не вдяваш" от нито едно от двете е по- добре да бъдеш по- умерен в изказът си или най- добре да не се обаждаш въобще за да не се излагаш!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Русофилски лъжи

    8 4 Отговор

    До коментар #61 от "265":

    Стана ясно, че си се специализирал си се като ругаещ и обиждащ трол. Освен да пишеш обиди нещо друго можеш ли?
  • 63 Аззззз

    6 6 Отговор
    Рядко пиша коментари в тея клюкарници ама днес реших да напиша и аз нещо. Бладарна съм не Русия а руските войници и доброволци от всички държави участвали в освобождаването на държавата ни. Защото те не са мислели политически, а просто са помагали на българското опълчение за освобождението давайки живота си. Всички тея дето седят отгоре и местят пешките на човешките съдби и проливайки кръв обаче ненавиждам. Няма с какво да се гордеят нищо не са направили, да не се бият в гърдите. Ние като държава винаги сме избирали грешната страна на войните.Иска ми се да обявим собствен неутралитет да не ни дърпат нито краварите нито Русия. Иска ми се да станем сплутен народ който се бори за народа си, а не за пари. Обичам страната си, но тук остават само озлобени към всичко хора контролирани от някой си или нещо за да бъдат по лесно контролирани. Вече има супер богаташи и супер бедни и супер депресирани и болни хора. Жалко!

    Коментиран от #65, #66, #81

  • 64 кръгът се затваря

    11 2 Отговор
    Заради интересите си Русия освободи България от турците, заради интересите си Русия иска да предаде България на турците.
  • 65 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "Аззззз":

    Или си много неук на тема история или си просто елементарна подлога.

    Коментиран от #73

  • 66 razhodi se posveta

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Аззззз":

    нищо не каза, навсякъде има такива 1процент богати и 95процента бедняци
  • 67 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 12 Отговор
    Без РУСИЯ , България ЗАГИВА.

    Коментиран от #68, #69, #74

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Аззззз

    6 3 Отговор
    Еми продължавайте да се кланят едните на Русия другите на Америка а трети да който там щете. Не ме интересуват нито едните нито другите. Интересува ме моята страна и народа ни да е добре и младите да се гордеят с България и да се върнат. А вие ако щете се делете или мразеше, ваш си проблем.

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 райха

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "Аззззз":

    Е ти се кланяш на русофилистиците ,а на останалите хора държиш сметка ?
  • 73 Аззззз

    5 3 Отговор

    До коментар #65 от "гост":

    На никой не съм подлога нямам политически или разни други убеждения, аз съм само част от обикновения български народ.
  • 74 Георги

    9 2 Отговор

    До коментар #67 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    България я е имало много преди Русия не знам кво сме правили тогава без нея
  • 75 Така е

    3 2 Отговор
    Казвах ли ви аз че Крим е турски , ама вие не , та не.
  • 76 Antymediator

    7 2 Отговор
    Много ги боли , че ни изтърваха !
    Всички избягаха от приятелската прегръдка на Москва.
    Сега всячески се опитват да ни обиждат и унижават.
    Това не са наши братя , а зомбирани шовинисти и мегаломани.
  • 77 Куха

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Куха кукла на конци
  • 78 Кол

    1 2 Отговор
    Унищожават всичко и в собствения двор , а най вече в нашия..
    .
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 помним

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "ЗАПОМНЕТЕ ТОВА ИМЕ":

    Аз го помня много добре. Във соцвремето го учехме по история като защитник на българската кауза пред западните антибългарски мърши. Той е женен за дъщерята на старо руско благородническо семейство. Като военен кореспондент на Daily News и благодарение на приятелството си с руския командир генерал Скобелев се качва с първите части на руската армия, когато прекосяват Дунав. Умира в Константинопол от тиф на 9 юни 1878 г. и е погребан на гръцкото гробище в присъствието на дипломати, военни кореспонденти и генерал Михаил Скобелев.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Едо

    3 0 Отговор
    КОГАТО ПРЕДИ ВЕКОВЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕДАДЕ СВОЯТА ПРАВОСЛАВНА ВЯРА И ХРИСТИЯНСКА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА НА СТАРАТА РУС, ТЯ НА ПРАКТИКА ВЪЗПРОИЗВЕДЕ ЕДНА ОГРОМНА ПО ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ! ЗАЩОТО ДУХОВНОТО Е МНОГО ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО И МАТЕРИАЛНОТО! КОЕТО АВТОМАТИЧНО ЗАЛИЧАВА ВСЯКО БЕЗБОЖНО СЪЖДЕНИЕ! 9000 РУСКИ ДУМИ СА БЪЛГАРСКИ ИЛИ 55 0/0! НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА УЧИШ РУСКИ, ЗА ДА ГО РАЗБИРАШ! ЗА ОБЩАТА НИ ВЯРА, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЗАЩОТО НИЕ СМЕ ЕДНО В ХРИСТА ИИСУСА, НАШИЯ ГОСПОД! А, КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ, КОИТО СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО! С ТЕЗИ ХОРА НИТО СМЕ ИМАЛИ ОБЩЕНИЕ, НИТО ЩЕ ИМАМЕ! ДРУГО НЕЩО СА ТУРСКИТЕ ХРИСТИЯНИ, КОИТО СА НАШИ ДУХОВНИ БРАТЯ И СЕСТРИ! РАЗБИРА СЕ, ГОСПОД ОБИЧА И СВОИТЕ НЕМИРНИ ДЕЦА-МЮСЮЛМАНИТЕ, ХОРАТА ОТ ИЗТОЧНИЯ ПАНТЕИСТИЧЕН МОНИЗЪМ, СЕКТАНТИТЕ И ГОРЕЩО ПЛАЧЕЙКИ ЗА ТЯХ, ЖЕЛАЕ ВСИЧКИ ТЕ, ДА ДОЙДАТ НА ПОКАЯНИЕ! НИЕ, КОНСЕРВАТИВНИТЕ ХРИСТИЯНИ, СЕ МОЛИМ ЗА СЪЩОТО! ДАЙ, БОЖЕ! АМИН!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания