Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 10:38 11 936 32

Асад предупреди турската армия

  • башар асад-
  • сирия-
  • турция-
  • идлиб-
  • зона-
  • русия-
  • бунтовници

Режимът ще си върне тази територия, заяви Асад

Асад предупреди турската армия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Сирийският президент Башар Асад нарече "временна мярка" руско-турското споразумение за създаване на бъдеща демилитаризирана зона в Идлиб и околностите му и увери, че режимът ще си възвърне тази територия под бунтовнически контрол, предаде Франс прес.

"Споразумението е временна мярка, благодарение на която режимът отбеляза точки на терена и сложи край на кръвопролитието", заявил на заседание на централния комитет на партия БААС президентът Асад, цитиран от агенция САНА. На 17 септември бе обявено руско-турско споразумение за създаване в Идлиб на буферна зона с ширина 15 - 20 километра, която да раздели последната територия под контрол на бунтовниците от съседните райони, контролирани от сирийския режим. До 10 октомври от тази зона трябва да бъдат изтеглени тежките оръжия, а джихадистите да я напуснат до 15 октомври.

"Тази провинция и други територии, които все още са под контрола на терористите, ще се върнат в сирийската държава", казал Асад. От началото на войната в Сирия през 2011 г. са загинали над 360 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Националист

    69 5 Отговор
    Смърт за джихадистите!!!
  • 2 каква стана тя

    11 67 Отговор
    "Тази провинция и други територии, които все още са под контрола на терористите, ще се върнат в сирийската държава",казал Асад.................................................Трай коньо за зелена тревица.......Асадееееее,Асаде ! Никой те не бръсне тебе за кюстендилска!Никой!Нито теб,нито Сирия,нито някой друг,поканен от теб.ПОКАНАТА е много тънък,важен и отговорен момент.
  • 3 Кочината русия е на дъното !!!!

    16 85 Отговор
    Щом диктатора вдигна глава крайно ереме е САЩ да мачкат путю

    Коментиран от #12, #23, #27, #28

  • 4 Сирийски шамар

    42 15 Отговор
    Току-що се приземих на османскa буза. Следва Сирийското ритане c приземяване на османски задник.

    Коментиран от #22

  • 5 Димо

    45 2 Отговор
    Сигурен съм че Асад е казал вместо думичката "режимът" кошто е по подходяща за България думата законното правителство или законната власт! Ако цитирате цитирайте правилно без да изопачавате фактите !
    ФАКТИТЕ са факти само ако са представени точно без опит за тълкуване от трети страни!

    Коментиран от #8

  • 6 стоян георгиев

    28 5 Отговор
    асад реално ще получи половината от идлиб на 10 октомври ако се спази примирието щото зоната за деескалация е само в частта на бунтовниците и ще бъде реално превзета от руснаците.на картите отразяващи положението в сирия вече е маркирана като асадиска.реални протурските бунтовници загубиха без бои половината от територията си в идлиб.

    Коментиран от #15

  • 7 СссереМ

    18 30 Отговор
    А Ердоган знае ли,или Асад умишлено си търси пердаха?

    Коментиран от #10

  • 8 Къде е курск ?????

    8 34 Отговор

    До коментар #5 от "Димо":

    Кочината ръсия скоро ще бяга от сирия както избяга и от Авганистан пияниците не могат да издържът на запада ще фалират скоро
  • 9 Къде е курск ?????

    5 25 Отговор
    Кочината ръсия скоро ще бяга от сирия както избяга и от Авганистан пияниците не могат да издържът на запада ще фалират скоро

    Коментиран от #32

  • 10 НКВД

    21 5 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    Aaaaaa дне вече стана Ердоган вчера му казваше Ергодух и Турция била фалирала днес вече Ердоган!! Русия решава какво ще става в Сирия за напреда това което ще се случи няма да е в ощърб на Балар Асад и сирийския народ за сметка на други държави!!

    Коментиран от #25

  • 11 икем

    16 2 Отговор
    Споразумението е временна мярка, благодарение на която РЕЖИМЪТ отбеляза точки на терена и сложи край на кръвопролитието", заявил на заседание на централния комитет на партия БААС президентът Асад. Точно" режимът е казал, сигурни сме😁 нека промиването на главици си продължава с високо темпо
  • 12 Наблюдател

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кочината русия е на дъното !!!!":

    Ти да не си прасе ? Само кочини в главата ти .
  • 13 СссереМ

    2 10 Отговор
    Само питам , нормален ли съм ?
  • 14 Хасан

    12 15 Отговор
    Крайно време е и руснаци и западни колониални остатъци да се изметат от Близкия изток и хората които живеят там да седнат и да се разберат.500 г хората си живееха в мир и разбирателство ..и от сто години само кръв и хаос ..

    Коментиран от #16

  • 15 Хасан

    16 16 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Асад по скоро трябва да се тревожи за кюрдско американската част защото там е и водата и петрола..и там са окупаторите ..докато турския аскер идва с мир ..не руши а гради..приюти 4 милиона

    Коментиран от #18, #30

  • 16 Pax Romana

    24 8 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    1500 години Римска Империя, ред-спокойствие-просперитет, дошли са турците и създавали разрушение и хаос. Рим има исторически права в Близкия изток.
  • 17 Klaus

    0 2 Отговор
    Само 360 000,мислех че са поне 1000000
  • 18 а ре бегай от тук

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    геноциди, ислямисти, фашисти, мъчители, окупатори, говорят за чужди грехи справедливост и мир......

    Коментиран от #20

  • 19 Аоо

    5 6 Отговор
    Заради един кюрд страдат милиони сирйци.

    Коментиран от #24

  • 20 Хасан

    14 8 Отговор

    До коментар #18 от "а ре бегай от тук":

    Ами препрочети колониалната история ..за робството,за геноцида..как колонизаторите раздали одеяла заразени с едра шарка и са избили индианците (първото биологично оръжие)...как атомни физици ден и нощ са мислели как да създат атомна бомба която да унищожи колкото се може повече цивилни хора....как хитлеристки инженери и химици само преди 70 г са мислели какво съоръжение да създадат за да могат да убият колкото се може повече хора в концлагерите ..и след това обвинявай мюсюлманите и турците
  • 21 племе от крадци

    11 2 Отговор
    Турция, незаконно, терористично и като пират, предупреждава и заплашва Кипър и международните газови компании, да не се възползват от парцела 7 на кипърската изключителна икономическа зона, защото има голям шанс, че там има депозит подобен на египетския Zohr, но 5 пъти по-голям и Турция го желае за себе си, защото с потенциални запаси от 4 Tm3 (140 Tcf), текущите потребности на Турция от природен газ, се покриват през следващите 80 години.
  • 22 Чукундур

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Сирийски шамар":

    С гол дирник таалеж ли ше мачкат
  • 23 Zitler

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кочината русия е на дъното !!!!":

    От тебе поголям п.... Няма...
  • 24 от кюрдека

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Аоо":

    ... а пък заради един ахмак скоро и Кюрдистан ...да живее Ерна.сран-бащата на Независим Кюрдистан...хахаха...
  • 25 СссереМ

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "НКВД":

    Турция че вече е в спирала е повече от ясно,ОБАЧЕ и Путин каза че ще вземат Идлиб,а след като ердо му каза да си дига партакешите така и стана,затова питам Ердоган знае ли?
  • 26 Едо

    11 0 Отговор
    ВСЕКИ ИЗКАЗВАЩ СЕ ТУК, Е ПОВЛАСТЕН НА СИЛНИТЕ СИ ЛИЧНИ ПРИСТРАСТИЯ! А, ЕТО КАКВО Е ПИСАНО В КНИГАТА НА КНИГИТЕ: ,,А Мъдростта, Която Е СВИШЕ, преди всичко Е чиста, после умолима, нелицемена, примирителна, безпристрастна, пълна с милост и добри плодове. А ПЛОДЪТ НА ПРАВДАТА СЕ СЕЕ С МИР ОТ МИРОТВОРЦИТЕ!". И ВСИЧКИ ПОЧТЕНИ ХОРА ДА КАЖАТ АМИН!
  • 27 Геори Дмитров

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кочината русия е на дъното !!!!":

    Гледай тебе да не омачка некой путйооо маринкин.... ха ха ха
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ЗайоБайо

    0 0 Отговор
    Хасане, имаш право, турците много хубаво пасват при тези гадове, като са им сериозна конкуренция
  • 30 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    асад се тревожи ,но там неможе да пипа.сащ не са турция хасанчо!
  • 31 Yavuz

    3 2 Отговор
    Турция от началото на конфликта каквото е пожелал е постигнал, къде с дипломация и къде с бой. Асад е най дребният в този конфликт,но и той трябва да се покаже понякога без обаче напълно да се изправи. За Русия Турция е най големият гарант да си запази базите там защото местното население на Идлиб е протурски настроено.Турция ще направи всичко възможно да се проведат избори ,а при такава ситуация Асад губи.
  • 32 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Къде е курск ?????":

    Режимът в кочината фащ създаде идил!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания