8 Октомври, 2018 11:35 2 066 8

Ким Чен-ун отива в Русия

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • русия-
  • посещение

Подготвя се важна визита

Ким Чен-ун отива в Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун в скоро време се очаква да посети Русия. Това заяви южнокорейският президент Мун Дже-Ин, предаде „Ройтерс“. Китайският лидер Си Дзинпин пък се очаква да отиде в Северна Корея.

Президентът на Южна Корея заяви това на заседание на правителството – ден, след като държавният секретар на САЩ Майк Помпео посети Северна Корея. Мун Дже-Ин оцени положително вчерашната среща на Помпео с Ким.

Той добави, че тя е създала благоприятни условия за скорошна нова среща на върха между Ким и президента на САЩ Доналд Тръмп и ще помогне за процеса за освобождаване на Корейския полуостров от ядрените оръжия. Пхенян и Москва са се уговорили за среща на високо равнище тази година, след като Ким разговаря с руския външен министър Сергей Лавров в Пхенян. Ким посети Китай три пъти тази година за срещи със Си Дзинпин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    15 4 Отговор
    Тръмп играе табла. Путин шах.
  • 2 СссереМ

    2 9 Отговор
    От юни я чакаме тая визита,айде де.
  • 3 да се вземе предвид че

    17 1 Отговор
    С. Корея ще измъкне много отстъпки и пари от кравария покрай "разоръжаването".......а накрая най-много да предоставят ядрените оръжия на Китай за "съхранение". В това време обаче отношенията с Ю. Корея се подобряват, а светът вижда че С. Корея не е толкова "черна", колкото я описват краварите. И така в протакане на време, и получаване на нови облаги корейците ще дочакат окончателния фалит на краварника!
  • 4 гост

    4 10 Отговор
    И там да си остане да го ева о шопара ...
  • 5 ГосТ

    9 2 Отговор
    Хитрец голем ша излезе Кимчо 😄
  • 6 Корея

    7 3 Отговор
    Един от малкото българи съм, който е стъпвал в Северна Корея, мога да гарантирам, че всичко е театър и те държат нещата да се случат по техният начин. ,,Победа на всяка цена,, , ,,Смърт на Америка и американските окупатори. Това звучи всяка сутрин във всички учреждения и училища, докато играят тайквондо , преди работа или занятия.
  • 7 рашка с прашка

    2 2 Отговор
    Самолетите имат неприятното качество да падат...
  • 8 фжр

    0 0 Отговор
    Ей, тоз седя цял живот пердаса булки в Китай кат студент, после отиде да си наследи трона, изтрепа си половината роднини, дето бяха адмирали и генерали, накара Тръмп да му дойде на колене, сега кат се юрна да пътува немой го спреш... Нещо усещам симпатия към тоя гангнам стайл шишко )))
Новини по държави: