Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 18:30 10 763 55

НАТО към Русия: Не се безпокойте!

  • нато-
  • учение-
  • норвегия-
  • русия-
  • руне якобсен

Маневрите няма да се проведат близо до руската граница

НАТО към Русия: Не се безпокойте! - 1
Снимка: Shutterstock

Русия беше призована да не се опасява от военните учения на НАТО в Норвегия, които ще се проведат тази есен. Това заяви представителят на норвежките въоръжени сили генерал-лейтенант Руне Якобсен, предаде РИА Новости.

По неговите думи маневрите Trident Juncture 2018 ще се проведат далеч от руската граница. „Централният район на ученията ще бъде разположен на близо хиляда километра от Русия, а въздушните операции ще се проведат на 500 километра. Русия няма причина да се страхува от тези отбранителни учения“, заяви военният.

Стратегическите натовски учения Trident Juncture 2018 ще се проведат през октомври-ноември тази година. В тях ще вземат участие над 40 000 военнослужещи от 31 държави – както от членки на НАТО, така и от партньорски страни като Швеция и Финландия. Това са най-големите маневри на северния фланг на НАТО от края на Студената война. От НАТО посочиха, че целта на маневрите е да покажат, че блокът може да се защитава от „всеки един враг“, а не от конкретен такъв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    39 21 Отговор
    Тоя има чувство за хумор - don't worry, be happy... Опъната меча кожа пред камината.
  • 2 Жеката

    118 22 Отговор
    Незнам-ама при предишното учение в Норвегия около 30 бойци от спец частите влезнаха в болница от измръзване и настинки-и това е само учение...Да не говорим за атомните им подводници дето заседнаха в леда-9 дни ги вадиха от там.. Та рашаните хич не се боят-само гледат сеир..

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Гост и то просъ

    58 15 Отговор
    Някой да не вярва че могат да се защитават? И аз се защитавах в махалата пък всички ме биеха.
  • 4 Пак ли

    33 8 Отговор
    От нашите-Банята.....
  • 5 НКВД

    72 19 Отговор
    Русия от беззъби хиени не се притеснява!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Борис

    22 62 Отговор

    До коментар #2 от "Жеката":

    Жека стига бе, ти да не им сипва липов чай на измръзналите, а? Твоите глупости са в стил 27 човека подадоха рапорти за напускане от Доналд Кук, сякаш някой русофил ги е подписвал. Откъде ви изравят такива тъпаци.

    Коментиран от #8

  • 8 Жеката

    52 18 Отговор

    До коментар #7 от "Борис":

    Ами виж сайта на американското военно списание"Национал Интерес" . От тел.ми е трудно да ти дам линк към нея. И ще видиш истината.

    Коментиран от #14, #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СССРБарета

    51 12 Отговор
    Москва не вярва на сълзи!

    Коментиран от #53

  • 11 Хитър Петър

    21 65 Отговор
    Русофили, да ви питам, разбирате ли че ученията са тренировки? Знам че не сте влизали в час по физическо, но кое е по-добре, да тренираш всеки ден по час и половина или да тренираш един път в месеца но цял ден? НАТО постоянно правят по-малки учения, а Русия прави по едно грамадно но веднъж на пет години.

    Коментиран от #19

  • 12 Абе Пеп..нчо

    71 17 Отговор

    До коментар #9 от "Antymediator":

    А ти направи ли статистика на падналите Ф-35.. единят сам си падна..другият го свалиха сирийците на евреите...а статистиката за падащите Хамъри от небето...а статистика на избитите амерски солджъри в Афганистан...а супер самолетоносача на америте който на буксир едвам го довлякоха до японският док....а статистика на приетите в US ARMY джендъри...-да продължавам ли амерски лизачо????

    Коментиран от #43

  • 13 КОЛКОТО ХАБИБ НУРГОМЕДОВ

    34 14 Отговор
    ГО Е ИЗСТРАХ ОТ КОНЪР ПЛЮС ЦЕЛИЯ МУ ЩАБ И СИЧКИ ИРЛАНДЦИ НА СРЕЩАТА ТОЛКОЗ И УШАНКИТЕ ШУБЕЯТ ОТ ТИЯ СМЕШНИЦИ....
  • 14 Борис

    17 52 Отговор

    До коментар #8 от "Жеката":

    Жека знам, че на вас русофилите ви е трудно не само да давате линкове, ами и да четете. Това е стара традиция да сте неграмотни още от времената на Дядо Благоев. Сега да те светна моето момче американското списание "Нешънъл интерест" е с главен редактор руснак служил в руските разузнавателни служби, демек отразява реално нещата за САЩ, колкото аз съм правнук на Чингис хан. Все едно американец работил в ЦРУ да пише за вестник близък до Путин. Влез в час моето момче.

    Коментиран от #16, #18, #39

  • 15 ****

    44 16 Отговор
    Тези едвам събират 45 000 за тези учения,и щяла да се уплаши Русия,руснаците на техните учения извадиха 300 000,и ако искаха да бяха прегазили нато като луда крава теле.
  • 16 АМИ ВИЙ ЯВНО НЕ ЧЕТЕТЕ. ТОГАЗ

    27 15 Отговор

    До коментар #14 от "Борис":

    ПОНЕ СЛУШАЙТЕ ИЗКАЗВАНИЯТА НА ОФИЦИАЛНИ ВОЕННИ ИЗТОЧНИЦИ И ОТ ПЕНТАГОНА И ОТ БЕЛИЯ ДОМ КОИТО СЪС СИГУРНОСТ НЕ СА УШАНКИ И В РАМКИТЕ НА МЕСЕЦ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ЗА ЯВНОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО В ОСНОВНИ ТИПОВЕ ВЪОРЪЖЕНИЕ НА УШОНКИТЕ ПРЕД САМОРИКАНСКОТО КАТО НА СИЧКОТО ОТГОРЕ НЯМАТ И ИДЕЯ КАК ДА МЕ ПРОТИВОДЕЙСТВАТ И КАКВО ОЩЕ КРОЯТ ПЪТИНОВИТЕ ВОЕННИ ТЕХНОЛОЗИ....
  • 17 Borislav Popov

    31 13 Отговор
    Нещо май почнаха да се обесняват предварително ?!! Що тъй бе ? Бягате на 1 000 км от руската граница ! Май нещо страх ви гони - да не стане някоя случайна грешка ?!!
  • 18 Румяна Костова

    14 13 Отговор

    До коментар #14 от "Борис":

    Руските предатели ,разузнавачи или не работят много усърдно за американските и английски интереси,когато заплащането е на ниво!Учудва ли Ви този факт?Тази порода хора са лоялни на онези,които дават големите пари.При Скрипал сумата ,обаче,не е някаква внушителна цифра само 100 000 лири.Изглежда и не е разполагал с някакви сведения от особена секретност.

    Коментиран от #20

  • 19 Borislav Popov

    14 12 Отговор

    До коментар #11 от "Хитър Петър":

    Нещо по умно не можа ли да измислиш ? Като немат парички - хич даже да не правят ! Че то накрая с по 20 -30 боеца учението ще е само на стрелбището с въздушни пушки !
  • 20 Борис

    9 11 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Румянче, функционално си неграмотна моето момиче. Провери си първото изречение, ако можеш. То няма никакъв смисъл.
  • 21 Къде е курск ????

    10 27 Отговор

    До коментар #8 от "Жеката":

    Кочината миризлива е бита карта никой не ги бръсне за слива два Еврейски самолета им ибаха майката ами ако бяха 200 300
  • 22 Trident Juncture

    11 9 Отговор
    Врагът е само един ,наследниците на монголо татарите от Златната орда

    Коментиран от #52

  • 23 България е във НАТО и ЕС

    11 28 Отговор
    Браво на НАТО кочината трябва да си знае кочината няма да търпим пианиците никога вече

    Коментиран от #49

  • 24 ГАЛЕВ

    23 13 Отговор
    джендърите ще идат да им измръзнат разпуканите халки и ще се върнат насрани
  • 25 Ккк

    10 18 Отговор
    Блядовете пак са напълнили гащеризоните
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Баба Ванга

    11 25 Отговор
    Виждам много скоро путин при кобзон във АДА да гори
  • 29 Езоп

    28 7 Отговор
    Когато Лъвът е лежерно полегнал на сянка, хиените се разхождат на прилично разстояние около него и само гледат да не направи резко движение, че ще си изпочупят краката от бяг. Рой мухи досадно бръмчат около него и кацат по него, но това не означава, че са го победили. Е между тях си може и така да казват. :-)
  • 30 Едо

    19 5 Отговор
    ВИЕ САМО ЗА ДА СЕ ОБИЖДАТЕ И ДА СЕ ФРЪЦКАТЕ ЛИ, КОЙ Е ПО-РАЗБИРАЧ И КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ МЕДИЕН ЕБАЧ? ВАШИТЕ АКЪЛИ НЯМА ЛИ ДА ПРЕДЛОЖАТ НЕЩО ГРАДИВНО ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА-КОЧИНА? ИЛИ НА НЕПОРАСНАЛИТЕ ДЕЧИЦА ИМ Е ГОЛЯМ КЕФ, ДА СИ ОСТАНАТ НА ВЪЗТОРЖЕНИТЕ ДЕТИНСКИ КУДКУДЯКАНИЯ! НА ДУХОВНО ПРОСТИ ХОРА МОЖЕШ ЛИ ДА ДАДЕШ РАЗУМЕН СЪВЕТ?! НЕ! НЯМА КАК! ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ НЕГОДЯИ, ХИЧ НЕ ИМ ПУКА ЗА МНОГОСТРАДАЛНАТА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!! А ТОЗИ ИНТРИГАНТСКИ САЙТ ФАКТИ ЗАРАБОТВА ДОБРИ ПАРИ ОТ АНТИБЪЛГАРСКАТА СИ ДЕЙНОСТ!
  • 31 Borislav Popov

    20 6 Отговор
    През юни 1952 година самолетът от съветската ПВО МиГ-15 свалил над неутралните води на Балтийско море шведския самолет-разузнавач Douglas DC-3. В него имало 8 членове екипаж. Шведите тогава заявили, че самолетът им изпълнявал учебен полет.
    През 2003 година е открит на 55 км източно от Готланд корпуса на «Дъглас» и е измъкнат от дълбочина 126 метра. Опашната част била разбита на парчета от картечен огън. Намерени са телата на четирима човека. Съдбата на другите четирима остава неизвестна. Този път шведската страна признала, че самолетът е шпионирал съветските военни бази.

    Те споделяли информацията със САЩ и Великобритания.
    На борда имало британско и американско оборудване — резултат от секретното споразумение между неутрална Швеция и НАТО — техника в замяна на резултати от разузнавателни полети.

    Коментиран от #32, #54

  • 32 M. A. G. A.

    7 16 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Е и какво общо има това? Всеки шпионира другия, това че Швеция официално не е в НАТО, не означава че не сътрудничи с тях. Руснаците са наясно с това. И да се знае, от Миг-21 насам нищо читаво не са направили.

    Коментиран от #33

  • 33 Borislav Popov

    10 9 Отговор

    До коментар #32 от "M. A. G. A.":

    Общото е че са патили от тарикатлъци ! За това сега бързат да се оправдават ! Че да не стане пак някоя беля !
  • 34 Експерт

    13 7 Отговор
    Те педалите все така казват,а после било приятелски огън.На педали вяра да нямаш и да не ги допускаш за приятели.Даже и нас на стреляха в ирак.
  • 35 Владислав

    23 6 Отговор
    Призовавам Русия да направи следващите учения в мексиканския залив. Не се страхувай Америка
  • 36 nikola

    19 8 Отговор
    гледам всички коментари и си мисля , че рашките са направили грешка , като са освободили България от резаните полумесъци , Май на Българите така им е харесвало повече , инак за какво ще реват против освободителите си? . имаше една приказка , че за е-н гъз лек нема...

    Коментиран от #38

  • 37 Cvetan Peevski

    18 8 Отговор
    Москва на сълзи не вярва ! Пък на НАТО въобще !
  • 38 Цанко

    7 9 Отговор

    До коментар #36 от "nikola":

    Чета ти коментара и се чудя, ако си завършил по времето на соца, защо толкова много хвалят тогавашното образование? Кажи на учителите ти- да си скъсат дипломите...

    Коментиран от #40

  • 39 Не знам

    13 8 Отговор

    До коментар #14 от "Борис":

    Аз не съм русофил но бях свидетел как Доналд Кук наперено навлезе в черно море, на повече от 50 километра навътре, след което дойдоха руски бараки да се забавляват с него и още същия ден пое курс към Констанца. Там какво е ставало незнам, ни напусна черно море без да се отдалечава на повече от 20-30 километра от българското крайбрежие.

    Коментиран от #51

  • 40 nikola

    12 8 Отговор

    До коментар #38 от "Цанко":

    ами ще ти обясня , аз съм учил точно тогава в меи-то и смятам , че това , което съм научил от тогавашните ни "калпави според теб" преподаватели е на доста високо ниво. от групата ни 37 души , в бг сме останали само двма. работиме за голями фирми и сме с отлични заплати. За съжаление повечето от сега завъшващите вишисти не знаят числото пи , формулата за лице и обиколка на окръжност , да не говориме за линейни функции , апроксимации и безиета. ааа , и да ти подскажа , пълен член не е това , което си мислиш...

    Коментиран от #42

  • 41 до кога

    8 16 Отговор
    Стига с тия рашъни - егати и селяците са. Решават всичко само с рушене - войни и оръжия, отрови и намесване в чуждите работи. Та те целяха именно това, за да оправдаят лошият стандарт на обикновените хора. Винаги са се стремяли към това.
  • 42 Цанко

    5 9 Отговор

    До коментар #40 от "nikola":

    Брей, ти да видиш! А нещо за главни буквички и не на място поставени препинателнителни знаци?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иван

    8 6 Отговор
    Фукушима история - Дано не ги поливат пак с радиация, като в Япония. Че тогава бая изгоряха 90 човека с лъчева болест, метален вкус в устата за всички били на самолетоносача. Така Русия може да е зле, но американците си трепят войниците даже без военни действия.

    Коментиран от #55

  • 45 Манго Мангала

    11 7 Отговор
    Москва не вярва на сълзи и дедя Вова не вярва на обещания ! Не може да се вярва на долни НАТОВСКИ твари ! А който е наивен нека вярва дори и на жена си !
  • 46 Георг Георгиев

    2 4 Отговор
    вече военни очения в близост до Москва?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 СссереМ

    5 6 Отговор

    До коментар #47 от "Bubbles":

    Да,колкото одиха в иблиб.
  • 49 Реалист1

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "България е във НАТО и ЕС":

    Търпи тогава джендърите и наркоманите, като не щеш пияници!

    Коментиран от #50

  • 50 Цанко

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Реалист1":

    Както казваше мой приятел и квартирант руснак - "Колкото повече педер...и има, толкова повече Пу..и ще има за нас!" Отначало се ядосвах, но после разбрах че е прав!
  • 51 Борис

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "Не знам":

    Ти си бил свидетел в смисъл си бил на кораба като юнга или какво? Щото аз пък четох изказване на руски военен експерт към тяхната армия, че е смешно един самолет да има мощност да заглуши електрониката на мощен кораб. И за твое сведение не съм американофил в смисъла на русофоба, който съм.
  • 52 Наследник на хан Аспарух

    0 5 Отговор

    До коментар #22 от "Trident Juncture":

    Всъщност ние сме наследници на монголо - татарите, поинтересувай се от къде идва хан Аспарух и ще останеш изненадан...
  • 53 До СССРБарета

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "СССРБарета":

    Да, верва само на бояришник!
  • 54 До Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    С тоя пост доказахте, че рАЗИЯтските диви агресивни MAймуни са големи герои - свалят невъроръжен самолет над международното пространство. "Герои" бяха и в Афганистан, докато пущуните излизаха срещу тях с пушки от Кримската война. И в Чечня - срещу невъоръжените жени, деца и старци. Абе мъжаги отдето ги погледнеш, въобще "слава рАЗИИ", нали?
  • 55 МЪ ДА

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иван":

    те в сссрем/рАЗИЯ много ценят живота и на войниците, и на цивилните. Само при Сталинград закопаха над 500,000 млади прави здрави мъже, а при Берлин, в КРАЯ на "великая отечественная" - над 300,000. За Чернобил, Афганистан, Чечня, Луганда или Сирия няма даже да отварям дума, че ги ровеха и ги ровят и днес като изтрепани бесни лисици нощем с булдозер.

    Ето ви един жокер - кой висш сАвеЦки военачалник на заседание на Генщаба на РККА, на забележка, че стратегията му облича на смърт десетки хиляди войници се сопва, "Голяма работа, русски женоря ще народят нови"??? А, ушанке?
Новини по държави: