11 Октомври, 2018 15:54 3 557 11

Германия да си плати

  • германия-
  • репарации-
  • гърция

Гърция и Полша искат репарации

Германското правителство смята въпроса за военните репарации към Гърция за политически и юридически окончателно решен. Това заяви говорителят на германското правителство Щефан Зайберт, цитиран от ДПА.

Според германски медии гръцкият президент Прокопис Павлопулос може да постави въпроса за репарациите пред германския си колега Франк – Валтер Щайнмайер. Гърция смята, че трябва да получи репарации в размер на стотици милиони, заради германските престъпления по време на Втората световна война.

Самият Щайнмайер се очаква да пристигне в Гърция през днешния ден.

„Обсъждали сме този въпрос много пъти и го смятаме за окончателно уреден“, заяви Зайберт.

Лидерът на полската управляваща партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински също изрази желание за репарации за неговата страна. Той припомни, че такива са получили Франция и други страни, но не и неговата.

На този етап Германия отрича да има такива задължения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    8 0 Отговор
    Само едно ще кажа-ВЪН!!! В/та м/ка ска/на !
  • 2 ganio

    15 4 Отговор
    Ако германците платят на Гърция, то гърците трябва да ни върнат репарациите за Втората световна. Причината е че България всъщност не е воювала срещу Гърция през ВСВ, само е поела административното управление на западна тракия и част от егейска македония след като Германия окупира Гърция. Та маляките искат от две цицки да сукат мляко.
  • 3 Щайнер

    20 3 Отговор
    Хах глупости , и Гърция и Полша са крадци на чужди територии , Полша да върне присвоените от Германия земи както и Гърция да върне земите на България
  • 4 Репаратор

    13 1 Отговор
    Те така се избиват кинти от заеми към ЕЦБ.
    Хитри са маляките ама надали ще ги огрее, Ханс не пасе трева.
  • 5 Голям прос

    12 2 Отговор
    Малко ли пари им дадоха като бяха в криза. Тия гърчоля са нагли до безобразие

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Голям прос":

    Още навремето, френският президент Валери Жискар де’Стен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане.
    Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти – утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса.
    Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансо-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените «Сирийски ръкопис», за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал.
    ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ ГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ.
  • 7 дрън-дрън

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голям прос":

    На германските банки ги дадоха. Тях и германските застрахователни фондове спасиха. За германските вложители и пенсионери стана всичко.
  • 8 Немско зверство

    5 5 Отговор
    Гърция е загубила около 10% от цялото си население (по това време е било 7,3 милиона) поради глад, трудности, бомбардировки, войни и екзекуции, докато още 10% остана с увреждания, без да може да работи. Германците изгорили 1170 села. Селскостопанското и промишленото производство отбеляза драматичен спад. Пълно разрушаване на железопътната и пътната мрежа, канала на Коринт, съоръженията на пристанища и летища, 75% от търговския флот, ¼ от сградите, около 1,500,000 жилища, са унищожени. Безкраен е списъкът на бедствията в телекомуникационната мрежа, индустрията, бизнеса и инфраструктурата.

    Коментиран от #9

  • 9 Озверелият немец*

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Немско зверство":

    На война се случват такива неща, нима гърците когато са водели войни са били мили с враговете си и са ги помазвали с мед?.
    Чети повече книжки на тема " война"

    Коментиран от #10

  • 10 Немско зверство

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Озверелият немец*":

    Макар че не би трябвало, стават. Просто... ако загубиш войната, после трябва да платиш за зверствата си, нали? Така е написано в книгите, така е и правилното. Американците обаче, са поискали от всички да изчакат, докато германците се съберат отново. Те са обединени от 30 години, Германия е силна икономика, нека плати сега....трилионите.
  • 11 Мазна шваба

    1 0 Отговор
    Скапаните шваби са се гласили за 1000год.управление над останалите евр.нации,а това значи терор...интелигентните ариици са приели въодушевено тази идея от недъгавия австрииски художник на пощенски картички Adolf Schickelgrueber(Hitler)...само за това си нахалство са длъжни на останалите....
Новини по държави: