1 165 1

Искат от Бабиш да разследва сделките на ЧЕЗ на Балканите

Чешка партия смята, че присъствието на ЧЕЗ в България не е печелившо

Искат от Бабиш да разследва сделките на ЧЕЗ на Балканите
Снимка: Shutterstock
Мария Атанасова

Чешката парламентарна партия "Пирати" поиска от премиера Андрей Бабиш държавно разследване в срок от два месеца на сделките на ЧЕЗ на Балканите, съобщава чешкото електронно издание Вlesk.cz, предаде "Фокус“.

Изданието се позовава на изявление на парламентарния лидер на партията Якуб Михалек по време на пресконференция. Специално внимание е било отделено на сделката на ЧЕЗ в България, като според чешките "Пирати" държавата е загубила няколко милиарди крони във връзка с инвестициите в ТЕЦ "Варна".

Чешката партия смята, че присъствието на ЧЕЗ в България не е печелившо и изразяват тревога от ситуацията около компанията. Партия "Пирати" настоява по време на разследването премиерът Андрей Бабиш да използва всички държавни механизми, включително и тези на Министерство на финансите.

Чехия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ооооооо
    Отговор
    1 21:05  14.10.18
    Двамата първи - Милко и Морко са ЧЕЗ /който си спомня анимацията де - единия дебел, а другия с голям нос/. Никви Гинки и Калинки не са в играта. Мутрите бяха разкрити и за сега затаиха дъх. Но скоро пак ще атакуват. Че не им остана време..

Напиши коментар:


Публикувай