12 Октомври, 2018 21:20 1 837 8

Демонстрации за единство в Испания

  • испания-
  • демонстрация-
  • барселона

Хиляди излязоха в Барселона

Демонстрации за единство в Испания - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди излязоха на демонстрация в Барселона, съобщи El Pais.

Демонстрацията беше в подкрепа на единството на Испания. Хиляди развяваха испанските знамена.

Те издигнаха и трансперанти срещу настоящия регионален лидер на Каталуния Ким Троа и бившия лидер Карлес Пучдемон.

На места в града се провеждаха и демонстрации в подкрепа на независимостта на Каталуния. Там демонстриращите изгаряха испански знамена.

Полицията се погрижи двете групи да не се сблъскат една с друга.

Днес се състояха и тържествата по случай националния празник на Испания. Денят отбелязва откриването на Америка от Христофор Колумб.

Демонстрациите в Барселона преминаха без инциденти. В Мадрид премиера Педро Санчес и крал Фелипе присъстваха на ежегоден военен парад.

Според Джака регионът вече е навлязъл в решителен процес на евроатлантическа интеграция. Местните се надяват, че новата база ще раздвижи икономиката в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    14 0 Отговор
    Господин журналист, защо последните 2 изречения са от статията за албанската военна база? Петък вечер нали :)???
  • 2 Бесен Язовец

    5 12 Отговор
    Още една от многото идиотски мечти на каскето-рублерастите отива на кино от 6 до 5 ! Каталуния щяла да излезе от Испания, Шотландия от Великобритания и ЕС щял бил да се разпадне и бла, бла, бла ! Затова ся, каскетнята седи тихо в мишите дупки и още по тихичко цвърчи, понеже тук няма какво да кажат и няма кого да оплюят !

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ГосТ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Чакай са,това са две различни неща. В единия случай е лошо за ЕС,в другия-добро ;). Иначе, много ясно, че Каталуния няма да излезе от Испания. Не знам кой започна да ръчка там...а Колумб между другото е италианец, но няма значение,това само показва силата на ЕС,ако е обединен
  • 4 Я гледай тИ !!!!!!

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Добри Утро тролче , гледам рЪно си започнал.Бачкай , Бачкай , чИ то и Сорос някой път бави заплатите.

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Я гледай тИ !!!!!!":

    Какво гледаш ве слепок, не виждаш ли, че коментара на бесния е от снощи ? Не той, а ти путиноидчо си подранил и си излязъл отзаранка някоя и друга рубла да изкараш ! Бачкай. бачкай...)
  • 6 турчин

    1 1 Отговор
    За терористите ПКК се прави всичко възможно да им създадат държава от ЕС и САЩ ,защо да нямат право и Каталунците,шотланците а може и да се помисли и за Румелия ,като ще има "демократични права"ще има не само за терористите ПКК.
  • 7 Borislav Popov

    3 0 Отговор
    Те това се казва единство ! Браво Испания ! Браво Каталония ! Слава на ЕС, слава !!
  • 8 Азазел

    0 1 Отговор
    За Сърбия (Косово) може, даже беше демократично бомбардирана. За Испания (Каталуния) не може, демократично набиха привърженици на отделянето.
Новини по държави: