Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 11:12 2 414 23

Тръмп се срещна с пастор Брънсън

  • андрю брънсън-
  • доналд тръмп-
  • среща-
  • турция-
  • сащ

За по-малко от 24 часа от турски затвор в Овалния кабинет

Тръмп се срещна с пастор Брънсън - 1
Снимка: АР/БТА

Близо 24 часа след като беше пуснат от турски затвор пастор Андрю Брънсън се срещна в Белия дом с Доналд Тръмп. Президентът на САЩ окачестви освобождаването му като огромна стъпка към подобряване на отношенията на САЩ с Анкара. Брънсън, който долетя от Германия с военен самолет, изглеждаше в добро здравословно състояние. „Вие действително се борихте за нас", каза той на Тръмп. "От турски затвор до Белия дом за 24 часа - не е зле", отговори американският президент.

Тръмп категорично заяви, че не е имало сделка за свободата на Брънсън. "Водихме дълги и сложни преговори, но ние в тази страна не плащаме откуп. Поне сега", каза президентът.

Въпреки твърдението си, че не е имало договорености с турските власти, той намекна, че ще обмисли бъдещето на санкциите, наложени през лятото, за да окаже натиск над Анкара. "Единствената сделка беше психологическа: сега ние имаме съвсем различно отношение към Турция", каза президентът на САЩ.

Тръмп изрично благодари за освобождаването на пастора на президента Реджеп Таийп Ердоган, който "направи това възможно". "Това не беше лесно за него", призна американският президент.

Връщането на Брънсън е важен дипломатически успех за Тръмп, който разчита на подкрепата на евангелистите за републиканските кандидати на изборите на 6 ноември, коментират световните медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    8 3 Отговор
    А Путин кога ще наложи едни люти санкции на САЩ и чрез тях да освободи руската шпионка, която уж не била шпионка, а студентка ??
  • 2 Иво

    13 0 Отговор
    Сега Турция и САЩ ще се с приятелят отново сякаш нищо не се е случило. Според мен, има тайни договори между Турция и САЩ за пастора, колкото и да отричат и двамата лидери, щом Ердоган пак започна да говори за мащабна военна операция срещу кюрдите в Манбидж...

    Коментиран от #4

  • 3 Borislav Popov

    12 4 Отговор
    Бай Дони ако мисли че отношенията с Турция се оправят - май нищо не разбира от политика ! Турците няма да забравят изнудването и натиска срещу тях . !
  • 4 ГостО

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Разбира се ,че има сделка,колкото и да отричат е така,каква е обаче...ще се разбере с времето!Губещите за съжаление са българите и защо ли ами защото пълнеха автобусите и колите с ефтина турска стока,а сега ще им се наложи да се бръкнат по-дълбоко.В България много от стоката хем е скъпа,хем пък и не качествена,та прецака е голям.

    Коментиран от #5

  • 5 Иво

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГостО":

    Като се има в предвид, че повечето стоки в България и не само са турски и китайски. Турция залива света със Турски стоки най-различни, а ние в България един килограм домати няма на кого да продадем...

    Коментиран от #7

  • 6 Компетентен

    10 1 Отговор
    До автора на статията :
    Според мен , по подходящо заглавие на статията Ви , би било :
    Тръмп се срещна с агент Брънсън .

    Коментиран от #9

  • 7 Borislav Popov

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Така е . А беше времето когато всеки четвърти домат в Европа беше Български. И не само доматите .

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    а в българия в онова време що нямаше домати бе убавец?

    Коментиран от #10

  • 9 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Компетентен":

    пастор агент не става,тва да не ти е ссср?просто хората на запад имат друга култура другарю,но за теб тва е трудно обяснимо от джендъри,сорос и еврогеици!!!смях!иначе се запитаи що те правят аифони ,боинги и тесли ,а ние тук едни домати неможем да изгледаме.после си помисли дали е адекватно ти да им даваш акъл?

    Коментиран от #11, #19

  • 10 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Кога не е имало домати ? Не те знам на колко години си - но ако си малък питай другите . Колко консервни фабрики имаше и колко домати . Що ученици и студенти ходеха по бригади да берат домати и да работят в консервните фабрики. А за черешовите , ябълковите и останалите плодни градини - да не говорим.

    Коментиран от #12

  • 11 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Така е ! Даже и филма "Пасторът с картечницата " е само във фантазиите на Холивуд. Те пасторите само библията четат. А да те попитам - Случайно да знаеш кое е официалната религия на обора ? Щото всяка държава обявява религията и официалния си език .

    Коментиран от #13

  • 12 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    аз съм на 47 години и ти казвам че до 1990 година нямаше домати освен лятото и те бяха пълен смях,изключая тия дето си гледахме в двора.розов домат или чери пък въобще не знаехме кво е .имаше в магазините силажни боклуци.зимата също никога не са се предлагали домати.тва е истината.консервните фабрики бълваха боклуци за чужбина основно за ссср,но в българските магазини домати нямаше тва са фактите.аз също съм работил в консервна фабрика и то нееднократно и добре го помня тва време.

    Коментиран от #14

  • 13 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    ами другарю няма как пастор да е таен агент щото при него хората ходят да се изповядват.няма църква която да приеме такъв пастор в лоното си ,а и няма демократична страна която да ангажира пасторите си за доносници.виж в ссср и русия тия проблеми не стоят.в сащ официалната религия е християнството,но там религии има бол и всички са свободни да ги изповядват.интересно обаче що викаш на наи-великата и успяла в момента страна обор,още повече от позицията на човек с кенеф на двора?

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Шефът на ЦРУ Пол Бренън учил за свещеник в Йезуитски колеж. Въпреки католическото му образование, му хрумнало да стане агент. След години той израства не само като анализатор на важна за националната сигурност на САЩ информация, но и като спец в работата "на терен".

    Коментиран от #17

  • 16 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    ами и сега са сладки узрелите според сезона домати и никви изгъзици не са розовите и черитата ,просто в комунизма бе така ,само силаж и колкото се може повече.дините е същото ,сега има дини от маи до ноември и е съвсем естествено в началото и в края да не са сладки както в сезона им.за лютеницата кво?жена ми и маика ми правят и си е същата,квато е била винаги!!!доматите в двора са същите като тия 1986 година ,даже сега са по-хубави щото има повече сортове и кеф ти селски ,кеф ти розови кеф ти биволско сърце.ти рупаи от полша щом те кефи ,аз си ям ябълки от двора и са същите като от преди,продават ги и по пазарите за по лев колкото искаш има.аз сега точно рупам една аивания мое производство.
  • 17 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    и кво трябва да значи това?католическите колежи са изключително елитни и търсени на запад.там се цени религията ,но тва не значи че ще станеш свещенник.
  • 18 Иванов

    3 1 Отговор
    Света отива към трета световна война, тези двамата за домати спорят...

    Коментиран от #20

  • 19 Компетентен

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Не става ли ? Доста си наивен ...
  • 20 Хи их хи

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иванов":

    Ми правилно, в случай на война тва шЪ Фърляме по врага, и па нема да са наши!
  • 21 Eye

    2 0 Отговор
    Сделка има и тя е: ние няма повече да правим опити да те сваляме, но ти поемаш ангажимент повече да не заигтаваш с руснаците. Отново с нас си авер. За да ти е мирна главата!
  • 22 наблюдател

    0 1 Отговор
    Турчина клекна както се очакваше.Срещу ръжен не се рита.
  • 23 LCI

    0 3 Отговор
    Слава на Бога за спасения Негов служител!
    Бог да Благослови и Тръмп и пастора!