14 Октомври, 2018 12:55 11 548 20

Партията на Меркел с нов антирекорд

  • германия-
  • партия-
  • избори-
  • доверие-
  • меркел

Доверие

Доверието към германските Християндемократически и Християн социалистически съюз (ХДС/ХСС) продължава да е на рекордно ниско ниво. Изводът е на база анкета проведена от агенция Emnid по поръчка на германския вестник Bild am Sonntag.

Към момента 26% от германците са готови да дадат гласа си за консерваторите, което е с 1% по-малко в сравнение с миналата неделя. Второто място е за Социалдемократическата партия на Германия и „зелените”. Те получават съответно по 17%. За дясната „Алтернатива за Германия”, която преди седмица се нареждаше веднага след ХДС/ХСС, биха гласували 15%. Либералите биха получили 9%, ако днес има избори във ФРГ.

В допитването са взели участие 1900 германци. Резултатите се публикуват днес, когато в Бавария се провеждат регионални парламентарни избори. Социолозите прогнозират, че ХСС ще претърпят загуба, което ще е удар за консерваторите като цяло и в частност за правителството на Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    83 6 Отговор
    Бабата ще завърши политическата си кариера с ругатни вместо с почести. Също като Маргарет Тачър . На погребението и народа пя и се весели и я псува .

    Коментиран от #16

  • 2 ДОКО

    107 7 Отговор
    АМИ..МЕРКЕЛ Я ОБИЧАТ..АРАБИ..ЦИГАНИ..И ТУРЦИ..ТЯ Е ВЪВ ВЪЗХОД..НАЙ МНОГО Я ОБИЧА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО..ЩЕ И ПРАИ ПАМЕТНИК В БАНКЯ..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДОКО

    61 5 Отговор
    НО НАЙ МНОГО Я ОБИЧАТ ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ..ТЯ ДАВА ПАРАТА А МЕРКЕЛ МОЖЕ И ДА НИ ДАДЕ КОЛЕДЕН ПОДАРЪК МАЛКО ЛИБИЙЦИ И АФГАНИ..ЗАЩОТО МЕРКЕЛ МОЕ ДА ПРИЕМА НО И ЗНАЕ ДА ПОДАРЯВА..ТЯ ИМА ГОЛЕМО ШВАБСКО СЪРЦЕ..ГРОСЕ ХАРТ..ГУТ..
  • 5 Plovdiv

    23 2 Отговор
    Дойчовците скоро и Зализания ще си докарат със спиритичен сеанс...
  • 6 Чичо АДИ

    84 0 Отговор
    ТЯ прецака Германия и Европа ,и не само тя насаденото чувство за вина след войната прекара немците ,маса години им се натяква че са виновни НЕ НЕ СА ВИНОВНИ виновни са неолЕбералите и Подлоги като Сорос мамицата разкатаха на държавата на БМВ„МЕРЦЕДЕС , СИМЕНС ,БОШ ,ГРУНДИГ и подобни велики фирми .Съсипаха го народа вкараха турци още 70 те год ,!!!!! ЗАЩО нима те създадоха самолети ,кораби,коли тия полуграмотни "примати" .Сега се повтарят нещата но БАБИЧКАТА се държи като идиот все едно нищо не е станало,СТАНА маймуните ги завладяват и ще им сменят ГЕНОФОНДА и тогава вече ЧИЧО АДОЛФ ЩЕ СЕ ЗАВЪРТИ В ГРОБА като вятърна мелница !!! Бог да Прости ГЕРМАНИЯ !!!
  • 7 Hans

    7 5 Отговор
    Избори във ФРГ ??? :)))) Не видя ли ,че спел чека те поправя бе другарЮ репортер? Какво е ФРГ ?

    Коментиран от #10, #18

  • 8 ГАЛЕВ

    51 3 Отговор
    как може да се очаква нещо друго-това трябва да си паднал о т небето за да видиш ,че дъртата пача пергел убива германската нация а с нея и цяла европа.това една шайка изроди които искат да нанесат колкото се може повече вреда на европейските народи.Падна ли и главата на изрода ще я убият германците,а имигрантите негри и другите изроди ще си заминат обратно за африка защото те не могат да живеят сред хората които са свикнали на труд и ред.
  • 9 Българина

    45 0 Отговор
    Имаме крещяща нужда от Хитлер на новото време...
  • 10 куку руку ку

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Hans":

    Държава съставена от федерации, как какво. Като потърсиш излиза... "Германия представлява федерация на шестнадесет федерални провинции (Bundesländer). Две от провинциите (Хамбург и Бремен) представляват свободни градове, а градът-провинция Берлин има статут на федерална столица." Капиш?
  • 11 Баце

    11 2 Отговор
    Нема страшно Бибитко като верен неин палаш за изборите ще изпрати Цецоуу Пипоня с 6-те апартамента и пак ще спечелят с убедителна победа е все пак втори, щото първото място е резерве за Него и ГЕРБ :-)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 патриотъ

    23 0 Отговор
    Скоро ще настъпи ред на Хитлер или по-точно на последователите му,защото това така не може да продължава!
  • 14 вес

    22 1 Отговор
    Корумпираното политическо недоразумение Меркел е в края на кариерата си, ако гласоподавателите обаче насочат вота си към "зелените", за да накажат управляващите, това ще доведе до едно още по отвратително либерално правителство, което окончателно ще взриви ЕС с мигрантската си политика
  • 15 777

    22 6 Отговор
    Най-накрая се вижда края на този сбъркан Европейски съюз )))
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сноу

    6 1 Отговор
    Няма лесно да се откопчат германците от тая въртиопашка Шменкелуц-ханъм.Това е като кърлеж ,ще се суче ,ще баламосва ,ще строява под знамената ордите мьослемски и маймунски отрепки, да рИвът по папагалски демонстрации ,за да минава времето и да се натъпчат до петелката с гаджали ,за да стане положението неспасяемо.
  • 18 Диди

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "Hans":

    Наивни ли сте,за да вярвате че Германия ще се самозагуби заради ,,бежанците,,?

    Коментиран от #19

  • 19 no name no face no number

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Обективно съм склонен да вярвам, че ако не ги депортират Германия ще се изгуби, даже вече е загубена въпрос на едни около 10 години е, за да го видиш и ти. Просто ти виждаш само онова, което ти се поднася под носа. Така си научена за съжаление. Е нищо все пак един ден ше откриеш и твоята Америка.Аз лично съм лесен за щастие все още има страни с коренно население и не чак толкова лоши за живот.Но немците да му мислят, поне рези, които могат де.
  • 20 Другата страна

    0 2 Отговор
    Меркел направи Германия отново световна сила затова не я обичат русофилите и комунягите.ЕС след брексида е на Бундеса...
Новини по държави: