Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 16:29 1 351 2

Министрите да се противопоставят на Тереза Мей

  • брекзит-
  • дейвис-
  • позиция
Министрите да се противопоставят на Тереза Мей - 1
Снимка: АР/БТА

Дейвид Дейвис, който е бивш министър по въпросите на Брекзит, призова министрите от правителството на Тереза Мей да отхвърлят нейния план от Чекърс за напускането на ЕС. „Три са фундаменталните недостатъци на стратегията на сегашното британско правителство. Време е членовете на кабинета да използват общия си авторитет, противопоставяйки се на плана. Необходима е незабавна промяна в стратегията на преговори”, каза Дейвис.

ЕС отхвърли предложението на Тереза Мей, обществото също не е във възторг от него, а и британския парламент няма да гласува за него, е мнението на бившия министър за Брекзит. Дейвис смята, че Великобритания трябва да използва 39 млрд. EUR като „най-големия залог” в преговорите за бъдещите търговски отношения между Великобритания и Европа.

На плана от Чекърс категорично се противопоставя и северноирландската Демократична юнионистка партия, която има 10 депутати и като цяло подкрепя консервативното правителство на малцинството на Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    9 1 Отговор
    Пред британците има 3 проблема които се нуждаят от спешни, бързи и адекваъни решения 1 - Тереза Мейда бъде свалена от служба 2- да си нормализират връзките с Русия 3- нов референдум за Брекзит!!
  • 2 ха ха ха

    7 1 Отговор
    значи според това англе може да се изнудва 400 млн ес чрез 39 млрд разхвърлени на няколко години ?? аз ако съм на преговарящите и някой се опита да ме изнудва по този начин първо бих се засегнал и никога не бих искал да имам повече каквито и да са отношения с тези островитяни !!!тези пари ес лесно ще ги избие именно ако англия излезе БЕЗ сделка и фирмите преместят бизнеса си в ес !!! само да се прехвърлят финансовите операции на континента ще е достатъчно ....и без това английските банки няма да могат да оперират повече на континента защото няма да имат паспорт за това
Новини по държави: