15 Октомври, 2018 10:05 1 189 10

Обвиниха в расизъм италианския вътрешен министър

  • матео салвини-
  • италия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • расизъм-
  • министър

Рим зае твърда позиция спрямо бежанците

Обвиниха в расизъм италианския вътрешен министър - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианският вътрешен министър Матео Салвини защити решението си да премести стотици мигранти от малкото градче Риаче в Калабрия, на фона на обвинения в расизъм от опозицията. Случаят нашумя този месец с ареста на местния кмет по обвинения, че насърчава нелегалната имиграция и последвалите протести на местни жители и правозащитници.

Мигрантите в Риаче, дошли предимно от Африка, ще бъдат разпределени на различни места в Италия, обяви Матео Салвини. Той е вицепремиер и лидер на Лига, която е част от управляващата коалиция. Според него мярката е необходима за спиране на злоупотребите с фондове, предоставени от предишните кабинети на градската управа за настаняване и интегриране на мигрантите. Лявата опозиция и активисти реагираха на решението на Салвини със залп от критики. Усилията на градчето, което отвори врати за хиляди бежанци, получи широко международно признание. Новодошлите там са настанявани в изоставени домове и преминават обучение за работа.

Мигранти са над 300 от общо 2 000 местни жители, обобщава градската управа. Кметът Доменико Лукано, който е на поста от 2002 г., беше посочен от списание „Форчън“ като един от 50-те най-значимите лидери в света за 2016 г. Този месец той беше поставен под домашен арест, според Салвини като част от войната на кабинета срещу имиграционния бизнес. Обвиненията срещу Лукано са, че е организирал бракове за заобикаляне на имиграционните регулации и е сключвал договори с две сметопочистващи компании, даващи заетост на мигранти. Кметът твърди, че единственото му престъпление е хуманността, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудак

    21 0 Отговор
    Тия хора дето ги приемат са или луди или на много силни наркотици.
  • 2 Политик

    16 0 Отговор
    Да, естествено, в днешно време всеки нормален човек е обвиняван в някакъв "-изъм".
  • 3 Онзи

    16 0 Отговор
    Думичката "расист" вече не работи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пешо

    15 1 Отговор
    Патриот е, а не расист. Защитава Родината от прииждащите врагове.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 👽 Х.Николов

    10 0 Отговор
    Струва ми се,че до някоя и друга година трябва да се въведе термина "белизъм". Тоест обратното на "расизъм". Правата на черни,жълти, червени,обратни,джендъри и прочее започват да оказват абсолютен терор над нормалните хора..
  • 8 Siegfried

    7 0 Отговор
    Обединени граждани на Европа срещу напастта от Африка и Азия .Това обединение може да започне и от България и да се разпространява в цяла Европа .Такива като
    този кмет в Риаче да бъдат малтретирани като предатели и линчувани .На първо време с незаконни средства , но впоследствие ще стане закон.Законът ще бъде , нито един с афро - азиатски произход , до 3 - то поколение в Европа .
  • 9 Коко

    7 0 Отговор
    Да всички са расисти които си защитават интересите на държавата и не искат да ги колят да ги мачкат да ги взривяват единстврния път за решаване на проблемите на хората е тия брюкселски свине да не си пробутват скапаните европейски ценности а да дадат на лидерите на даржавите членки сами да решават как да си управляват даржавите в противен случай европейския съюз няма бъдеще
  • 10 ДОКО

    0 0 Отговор
    А АЗ ОБВИНЯВАМ САЛВИНИ В ТРЕЗВА ПОЛИТИКА..БРАВО
Новини по държави: