Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 13:37 2 117 6

Прогноза: Заев събира нужните гласове

  • македония-
  • гърция-
  • конституция-
  • име-
  • гласове-
  • зоран заев

Какво ще решат гръцките депутати?

Прогноза: Заев събира нужните гласове - 1
Снимка: БТА/ AP

Политически експерти коментират в гръцките медии, че очакват парламентът в Скопие да подкрепи споразумението за името на Македония. "Заев ще събере 80 гласа, за да направи конституционните промени", отбелязват медиите в Атина и вече насочват поглед към вота на гръцките депутати.

Разпад на управляващата коалиция с оттегляне от правителството на националистите от "Независими гърци". Това е реалният сценарий сред гръцките политически сили. Министърът на отбраната Панос Каменос, лидер на коалиционния партньор на СИРИЗА, заяви днес, че ще гласува против и ще напусне правителството. Всички опозиционни партии също заявяват, че няма да подкрепят договора от Преспа, предаде БНР.

Консерваторите от "Нова Демокрация", водеща опозиционна политическа партия, продължават курса - нито един глас в подкрепа на Ципрас. Депутатите от СИРИЗА застанаха зад политиката на премиера, който заяви, че няма друга алтернатива пред Скопие за влизане в НАТО и Европейския съюз. Договорът от Преспа, дори и да мине през парламента в Скопие, ще доведе до извънредни парламентарни избори в Гърция, категорични са анализаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фвферфге

    14 6 Отговор
    След като макединците не го подкрепиха на референдума, Заев ще действа без тяхното удобрение - така са му наредили "началниците отгоре".

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "фвферфге":

    650 000 за , от 2 милиона население барабар с децата и старците над 70 , такова "неодобрение" твоите "началници" само могат да сънуват и то затова им трябват такива като тебе , как ли се чувства един плужек ??

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    В изложена статистика са Ви изпаднали някъде около 89 000 македонски граждани.Както и да го смятате ,около 1/3 от имащите право на глас са съгласни с новото име.
  • 4 един от всички

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Подкрепата на референдума бе 91% от 36% ,което е около 33%. Това е! Една трета подкрепиха Заев (всъщност това са албанците,турците и циганите в страната)! Подкрепата за Заев е освен от неговата Социалистическа партия,но и от разните местни ДПС-та. Факт!
  • 5 Остап Сулейман Берта Мария Бендер бей

    0 1 Отговор
    Ами какво да оплакваме малкия брат,след като началниците първо "препоръчаха" на БОКО да подпише противобългарския договор с Македония и ние мълчим като с дупета .Някой да е грабнал паветата????Президента да е изригнал срещу предателството.?????. Някой "патриот"
    "да е извикал "бунт,бунт на оръжие".Мижитурки бе,мижитурки...
  • 6 Белчо

    1 2 Отговор
    Заека се направи на мъж, и поиска референдум!
    Да де, ама бюрм-ите го посякоха.Не искат и неискат Европа.
    И какво направи Заека - отиде при големият брат - Цв.ЦВ, не при Б.Б.Оня го светна как се правят нещата,и готово!
    От тук нататък, в Македония,както и да се казва тази държавица,ще царува Заека- както при нас Тиквата.
    Така се печелят избори - с подкрепата на ДПС и циганите!
    Който не вярва , да пита сивия кардинал - Цветан Цветанов
Новини по държави: