15 Октомври, 2018 19:46 2 927 10

Заев с голямо предложение. Търси национално обединение

  • зоран заев-
  • споразумение-
  • македония

Той е готов да даде амнистия на депутати от ВМРО - ДПМНЕ

Премиерът на Македония Зоран Заев призова депутатите в парламента за национална помирение, съобщи „Танюг“.

Заев заяви, че е готов да даде амнистия на членовете на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ. В момента нейни членове са съдени за размирици в парламента от миналата година.

Той заяви, че това ще е факт, ако те гласуват в полза на споразумението за смяната на името с Гърция. При одобрение на споразумението, Македония ще промени името си на Република Северна Македония и ще може да кандидатства за влизане в ЕС.

„Сега е моментът да простим. Пикът на разделението беше на 27-ми април. Тогава снимките с окървавени депутати обиколиха целия свят. Знам, че всичко си има цена и аз съм готов да я платя. Няма бъдеще без прошка. Няма по-добро споразумение от това, което постигнахме с Гърция. Нека използваме днешното парламентарно заседание като възможност за помирение между левицата и десницата“, заяви Заев.

Днес депутатите трябва да решат дали да приемат или отхвърлят споразумението. Според Заев това е възможност за ново начало между депутатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ganio

    16 2 Отговор
    Ами нека се обединим. Майка България и Македония в една държава.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 среднощен

    17 0 Отговор
    Готови са да "търгуват" с правосъдието ли..!? Това не е "прошка"! Това е манипулиране! Нищо добро няма да излезе от това!
  • 3 не ги искам

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "ganio":

    За какво са ни тия, барабар с албанците. Не мерси, да се оправят.
  • 4 македонец срам

    12 0 Отговор
    Заев се преобърна 100 пъти ... първо говори против нас, после се сети, че е сгрешил от политическа гледна точка и се поправи (макар на нас всички да ни стана ясно какво точно мисли той, не че не се сещахме и сами), после се скара с опозицията, нещо което е най-нормалното нещо, но сега се помирява с тях, нещо което не е в реда на нещата. И как да му вярваме след всичко това. какви ли глупости ще наговори и натвори срещу България, когато получат това, което искат. Македонците са група интересчии и затова не трябва да им даваме лесно, това което искат. Нека минат през иглени уши.
  • 5 Шнур

    8 1 Отговор
    ...едно ,,маке''-войвода; две...,,макета''-чета ;3 макета-чета с войвода;4 ,,макета''-чета с войвода и предател.....що не е жив Ванче...па като ги подкара сите...наред...
  • 6 Самуил

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ganio":

    -А за какво са ти тия ,дето и те не знаят какви са ...по-добре да си приберем паспортите ,вето за ЕС--и след стотина години може и да са хванали правия път..не е лошо да си приберем моркова и да опитат тоягата....
  • 7 Borislav Popov

    3 3 Отговор
    Македония като влезе в НАТО и ЕС, наште комундели гърчове ще получат !
  • 8 глупости

    2 0 Отговор
    За какво гласуват, че в Република Северно от Македония, говорят македонски и са македонци?
  • 9 Гоце М

    0 1 Отговор
    В името на властта и майките си са готови да продадат! Нали беше обещал, че при неуспешен референдум ще подаде оставка?
  • 10 Салам Алеко

    0 0 Отговор
    Макадония няма история, и в новата им история, Заека ще направи всичко възможно за да бъде записан!
Новини по държави: