16 Октомври, 2018 18:40 4 271 10

Турция намери доказателство, че журналистът е убит

  • джамал хашоги-
  • турция-
  • саудитска арабия-
  • журналист-
  • доказателство

Случаят се разплита

Турция намери доказателство, че журналистът е убит - 1
Снимка: Shutterstock

Турската полиция е открила доказателство в саудитското консулство в Истанбул, че журналистът Джамал Хашоги е бил убит именно там. Това разкри турски представител пред AP.

Турската полиция няколко часа претърсва дипломатическото представителство, където смята, че е убит журналистът. Джамал Хашоги, който от години живее в Щатите, е критик на властта в Рияд. От дни няма и следа от него и турските сили са сигурни, че той е бил убит в консулството, а тялото му – изнесено с два вана.

Официалният представител, пожелал анонимност, не даде подробности за доказателството, което е било открито при продължилото часове претърсване на дипломатическата мисия, което завърши рано тази сутрин. Турски официални представители заявиха, че саудитски агенти са убили и разчленили журналиста в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. Саудитска Арабия по-рано нарече обвиненията безпочвени, но американски медии твърдят, че може скоро да признае, че Хашоги е бил убит там, вероятно при разпит, който се е развил по непредвиден начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    8 7 Отговор
    Писах че е бил убит по време на разпит,но миу ,,натряскаха ,,минуси от злоба.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Румяна Костова

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Диди":

    Не зная как е при другите,които Ви тряскат минуси.Аз го правя от изумление на глупостите,които плещите.Но в този коментар не съм Ви сложила.
  • 3 Хасан

    14 4 Отговор
    Съдебната медицина в Турция е много развита ..начело е една жена професор ,специализирала в САЩ,работела за ФБР..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Диди

    7 5 Отговор
    Турците са намерили хим.вещество.Правителството на С.Арабия се опитва да прехвърли вината на тези,които са го разпитвали в посолството.Факт също е че на същият ден в Турция пристигат 15 саодитси и часове по късно напускат посолството.Когато турците искат да претърсят и Саудитската резиденция,саудитските дипломати веднага напуснали Турция.

    Коментиран от #6

  • 6 Хасан

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Сега ще видим каква ще бъде реакцията на европейците ..С българската журналистка чули недочули,разбрали неразбрали почнаха да критикуват България ..ще видим какво ще кажат за съюзника Сарабия..дали бизнес интересите ще надвият европкйските ценности

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Шнур":

    Кое е простотия в написаното от мен???
  • 10 Диди

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Европейците ще искат изясняване на случилото се.По зле стоят нещата за американците.Както Европа,така и Америка продават оръжие на С.Арабия. Американците ще водят разговори както със саудитският крал,така и с Ердоган.Този случай е доста ,,неприятен,,за Трамп. Републиканската партия не одобрява действията на С.Арабия. Така че ще се търсят компромиси.
Новини по държави: