Last news in Fakti

21 Октомври, 2018 22:34 1 079 23

68% от европейците се радват от членството в ЕС

  • ес-
  • държави-
  • членки-
  • членство-
  • европейци-
  • българия

Това е най-високият резултат за последните 25 години

68% от европейците се радват от членството в ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Европейците оценяват високо Евросъюза повече от всякога. Това показва последното проучване на Евробарометър от септември 2018 година. Положително - така 68 % от европейците оценяват членството на страната им в Евросъюза. Това е най-високият резултат за последните 25 години.

Подкрепата към Евросъюза се увеличава в почти всички страни след референдума във Великобритания. Брекзит ще има отрицателни последици за Европейския съюз в бъдеще - това казват 53 % от запитаните. Половината българи - 54 на сто, са категорични - искат страната ни да остане в обединението, предаде БНТ.

По-голяма информираност за европейските избори - това демонстрират запитаните. 41 % от европейците и 42 % от българите могат дори да посочат датата на вота през май 2019. Приоритетите за хората преди гласуването отреждат първото място на имиграцията. По важност следват икономиката, младежката безработица и борбата с тероризма. У нас подреждането е по-различно. Икономиката заема първо място, следвана от имиграцията и социалната защита на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    15 4 Отговор
    хехехе Шегаджия
  • 2 КГБ Териер

    21 2 Отговор
    В ЕС няма нищо лошо, обаче бългатркия модел на продажничество е направо пагубен!
  • 3 РАСТЕНИЕВЪД

    14 0 Отговор
    Ас тия работи не ги разбирам ама щом ут телевизора казват така значи е така
  • 4 Антон

    17 3 Отговор
    Еми дайте да направим един масов референдум из ес-то дали да го има или не. Резултата няма да се хареса на чиновниците от ек. Ужким викат че е демокрация ама нещо не им стиска

    Коментиран от #5

  • 5 НКВД

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Какви референдуми? Какво стана с референдума за АЕЦ Белене? Народа го иска обаче ЕС каза НЕ! И?
  • 6 Така де

    15 9 Отговор
    Попринцип Франция, Испания, Германия, Дания, Швеция, Австрия, Италия, Португалия, Белгия, Финландия, Холандия, Гърция, Унгария, Румъния и останалите държави са ГОЛА ВОДА, ако не са обединени в Евро Съюз. Те ще оцелеят извън Евро Съюза, но ще са много по-бедни. Обаче за България Евро Съюза е голяма набутвация. България е създадена да е държава ЕДИНАК!!! Ние сме на супер местоположение, имаме супер много ценни метали и газ, имаме добра почва и много вода, и какво ли още нямаме. Нашата далавера е да сме самостоятелен играч , който играе хем с Европа, хем с Арабия, хем с Азия, хем с Русия. За жалост сме в Евро Съюза, който ни ОГРАНИЧИ пазара/клиентелата, ОГРАНИЧИ ни производството, ОГРАНИЧИ ни строителството, ОГРАНИЧИ ни лева, ОГРАНИЧИ ни правата и свободата... и ни взимат суровините на БЕЗЦЕНИЦА!!! За БГ Евро Съюза е най-злото за цялата ни история от 681 година насам. Дори Османското Владичество беше 100 пъти по-добро за БГ, отколкото Евро Съюза. ИЗЛИЗАНЕТО НИ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ТРЯБВА ДА Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!

    Коментиран от #7, #19

  • 7 НКВД

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така де":

    Кой ти е казал? Точно глобализаията скапа Европа! Африка е за африканците Европа е за европейците Азия за азиатците на гости може да си ходят естествено не за дълго! За тия граници на тези държави са умирали хора и някави решили че всичко е общо!!

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 8 no name no face no number

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Правилно и добре казано.
  • 9 Така де

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Глобализацията е лоша, защото РАБОТИ ПО АМЕРИКАНСКИ МОДЕЛ! Който играе с американците е набутан! Естествения съюз е Европа с Русия. Но понеже сме под Американски диктат е невъзможно това да се случи. В сегашния вид на Евро Съюза за БГ е супер набутващо да е член. Ние сме супер ограничени и нямаме право на развитие. Ние можем да разчитаме само на подаяние, защото ни вързаха ръцете и краката. Иначе ДА - БГ трябва да е в Европа, но Европа без Американски контрол и зависимости. За жалост не виждам как Европа ще се измъкне от САЩ, защото почти всички Евро държавни служители са джендъри, а ЛГБТ организацията е с център в САЩ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Така де

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Ааа..и още нещо - САЩ е създадена и съставена в голямата си част от европейски мигранти. В САЩ има много французи, немци, италианци и други, които дърпат Европа към САЩ, понеже Западни Европейци създадоха САЩ. Това не е просто икономически съюз, но и духовен съюз. Ние българите нямаме нищо общо със създаването на САЩ. Ние нямаме място в подобен съюз. В БГ има много руснаци, турци (помаци), азиато-араби (цигани). Ние дори нямаме общо със Западна Европа, освен това, че сме на един континент (географско определен от някой си). Аз не виждам какво правим в чуждото семейство. Вие сме един мид доведено дете, а такива деца винаги са втора ръка и това се доказва с ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ КЪМ НАС
  • 12 СеСеСере

    8 10 Отговор
    Европейският съюз е най-великото постижение на човешката цивилизация, в него наистина има държави с истинска демокрация, това, че България не е от тях отчасти са виновни и по-горе коментиращите.Съжалявам ги тези хора, но все пак ме радва притежанието на личната ми карта. Над България има руски дамоклев меч.
  • 13 стоян георгиев

    7 12 Отговор
    другари на които не му харесва евросъюза може да иде в съюза :)))!!!!другаря путин ви е приготвил на всеки от вас по една четворна лопата и земя в сибир.бързаите да не свършат лопатите и земята!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Питам

    8 0 Отговор
    А какво показват данните на Евротермометър , Евроманометър , Евромикрометър и др.?
  • 17 Шибочки

    8 5 Отговор
    България,вън от НАТО е ЕС.
    Никой не е питал народа!Реферемдум за излизане.Продажни и корумпирани политици.Е..те България.Долу ГЕРБ,с ежеседмичните си скандали и Освояващи средства от еврофондове!Такъв геноцид,не е имало в новата българска история!

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Българин

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "Шибочки":

    На който не му харесва ЕС и НАТО, може да се пресели в любимата си руска кочина, а не са квичи глупости по форумите. България е член на НАТО и ЕС и това не подлежи на дискусия.

    Коментиран от #22

  • 19 Коментатор

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Така де":

    Да не си мечтаеш за ''свободата'' при социализЪма, която сигурно не си и помирисвал?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бесен Язовец

    5 3 Отговор
    Това че 42% могат да посочат кога е вота не значи че са доволни от резултата! А тия 68% къде ги анкетираха? Ако е в Германия , Франция, Италия - може и да са толкова. Ама за най бедната държава - надали !
  • 22 Така де

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    На който му харесва ЕС и Нато да отида в Германия, Дания, Белгия и прочие!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Така де":

    Ние българите сме в ЕС, бе русоид. на теб ако не ти харесва иди живей във велика русия и не досаждай с присъствието си.