Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 11:40 2 722 2

Въоръжени взеха заложници, снайперисти ги ликвидираха

  • манаус-
  • бразилия-
  • заложници-
  • въоръжени-
  • обир-
  • снайперисти-
  • полиция

Похитителите бяха убити от спецчастите

Въоръжени взеха заложници, снайперисти ги ликвидираха - 1
Снимка: БТА/ AP

Ужасяващ момент бе заснет от камери в Бразилия. Въоръжени обирджии взимат за заложници 20 души, след което ги ползват като "жив щит" срещу полицията след неуспешен опит за обир на лотариен пункт в Бразилия.

По време на напрегната ситуация на заложниците е било наредено да формират бариера между престъпниците и силите на реда, за да може укрити в този обръч обирджиите да избягат от местопрестъплението, докато стрелят във въздуха за предупреждение. Инцидентът е продължил над 3 часа, а заложниците са били накарани да се държат за ръце, придвижвайки се по улиците на град Манаус почти километър и половина.

В крайна сметка всичко е приключило със застрелването на четирима от престъпниците и ареста на петия, след като полицията успяла да организира засада на бандитите, която да ги вкара в задънена улица. Като по чудо, всичките заложници се измъкнали невредими, след като се хвърлили на земята или са се скрили зад автомобили, докато въоръжените гангстери водели стрелба по елитните части и снайперистите на местната полиция, разположени по покривите на околните сгради.

Няколко свидетели са заснели как изтощените физически и психически заложници се движат в унисон, докато престъпниците се крият измежду им. Четирима от престъпниците са се опитали да избягат от засадата, но заложниците им, които са чакали сигнал от полицията, се хвърлили на земята, и така престъпниците останали без прикритие. Четиримата ликвидирани престъпници са стари познайници на полицията. Те са на възраст между 21 и 28 години, предаде Блиц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    25 4 Отговор
    Как така ще ги ликвидират?! Там немат ли си бхк и др. подобни швестърски организации?!
  • 2 Orthodox

    8 2 Отговор
    "Въоръжени взеха заложници, снайперисти ги ликвидираха" Двусмислено заглавие - може да се помисли, че похитителите са взели заложници, а снайперистите са избили заложниците. Ега ти и каръците...
Новини по държави: