Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 14:35 1 398 4

Турция влиза в резиденцията на саудитския консул

  • консул-
  • турция-
  • резиденция-
  • полиция-
  • журналист-
  • джамал хашоги

Турската полиция тръгва по нови следи

Турция влиза в резиденцията на саудитския консул - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция още днес може да влезе в резиденцията на саудитския консул в Истанбул във връзка с изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги, предадоха турските медии на фона на продължаващото разследване.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу изрази надежда, че още днес турските служби ще получат разрешение, за да претърсят резиденцията. Полицията вече претърси консулството в Истанбул, където се предполага, че е убит журналистът, а тялото му по-късно е изнесено с два вана.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу заяви, че претърсването на резиденцията ще започне, когато бъде постигнат „консенсус“ между Анкара и Рияд. Дипломатическите сгради са със специален статут и не могат да бъде щурмувани от турската полиция, без преди това да е поискано разрешение.

Според разследващите саудитският журналист Джамал Хашоги е бил обезглавен в саудитското консулство в Истанбул. Преди това е бил измъчван, а пръстите му – отрязани. За последно Джамал Хашоги е бил заснет от камерите да влиза в консулството. Журналистът е критик на властта в Рияд и основната версия е, че е бил убит в консулството, а трупът му след това изнесен от там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ сити

    9 2 Отговор
    За разлика от нашите,турците май работят.У нас едва ли някой ще се осмели да поиска достъп до дипломатическа мисия за да се извърши обиск...
  • 2 Hhhhhhh

    5 5 Отговор
    Културни хора. Ислямска култура. И тези влечуги на водни ха Европа с помощта на Меркел.
  • 3 Хитър Петър

    2 0 Отговор
    Това не е добре, ако се окаже истина убийството ще се наложи да наложат санкции и на С Арабия САЩ поне Тръмп така каза. Това означава че петрола ще поскъне сериозно.
  • 4 Хасан

    3 2 Отговор
    В Малта и Словения уж са християнска култура,уж са европейци и там убиха журналисти
Новини по държави: