18 Октомври, 2018 06:53 6 193 40

Русия заговори за търговска война

  • русия-
  • война-
  • медведев-
  • сащ-
  • банки-
  • санкции-
  • икономическа

От Кремъл са уверени, че ще устоят на ударите

Русия заговори за търговска война - 1
Снимка: Shutterstock

Въвеждането на санкции срещу руските банки би било равнозначно на обявяването на търговска война. Това заяви руският министър-председател Дмитрий Медведев в интервю за Euronews.

През месец август тази година стана ясно, че Съединените американски щати са насочили финансовия си мерник към Кремъл, налагайки икономически санкции заради аферата „Скрипал”, при която бившият руски агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха отровени с „Новичок”. В САЩ заговориха и за втора вълна тежки санкции срещу Русия, които ще засегнат банковия сектор.

„Санкциите по отношение на банковия сектор са най-тежките санкции. Те в действителност са обявяване на търговска война”, заяви Дмитрий Медведев. По думите му руската икономика е в състояние да устои на нови ограничения. „Нямаме съмнения, че нашата икономика може да се адаптира към всякакъв вид натиск”, заяви руският премиер.

Медведев недоумява обаче кому е нужно това. Според премиера по този начин се нарушава международния ред и икономически порядки. Медведев добави, че търговският обмен между Москва и Вашингтон не е голям, поради което антируските санкции не са оказали голямо влияние на бизнеса. Според него европейският бизнес е бил засегнат силно заради санкциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Incredibile

    43 10 Отговор
    "Ние наказваме Русия за евентуални нарушения срещу Украйна, а финансираме и се опитваме да влезем в Европейския съюз Турция, която има една от 27-те държави-членки на ЕС под военна окупация. Това е нещо немислимо. " / Матео Салвини

    Коментиран от #28

  • 2 onq s konq

    19 44 Отговор
    След като Русия се закани ДА ПРЕКРАТИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ТЪРГОВИЯ С ДОЛАРИ,КАКВО Й ПУКА ОТ НОВИТЕ БАНКОВИ САНКЦИИ НА САЩ?И вместо да си печата рублички и да се радва на позата "Шапка на тояга",изведнъж започва да говори за разни "търговски войни",да се оплаква че всъщност БАНКОВИТЕ САНКЦИИ БИЛИ НАЙ-ТЕЖКИ?!От друга страна пък Медведев демонстротивно "ОПЛАКВА" ЕВРОПЕЙСКИЯТ БИЗНЕС че заради санкциите на Америка спрямо Русия бил засегнат "силно"...А може ли Евробизнеса да бъде засегнат СИЛНО ПОРАДИ НЕТЪРГУВАНЕ С РУСИЯ,А САМАТА РУСИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ СУХА ОТ ВОДАТА?!Явно Медведев или "бута масло",или смята за глупаци целокупните световни икономисти:)

    Коментиран от #5, #16, #27, #33

  • 3 Реалито е такова

    48 9 Отговор
    Абе ще се доиграят америте-на цял свят вече налагат санкции-дори и на европейски фирми...Да не говорим,че са се заяли здраво с Русия и Китай- а искат и Индия да направят свой враг...Все на някого няма да му издържът нервите-няма как да тръгнеш срещу целият свят и да не получиш шут в мутрата...

    Коментиран от #4, #7, #39

  • 4 търговска война

    13 28 Отговор

    До коментар #3 от "Реалито е такова":

    Обратното става. Един след друг коленичи. Ким, Ердоган .. Следва Иран. Китай се намира в трудно положение. Русия все още издържа.
  • 5 куку руку ку

    35 10 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ами, всъщност не се оплаква, а предупреждава. Американците явно не са чували поговорката, че който сее ветрове ще жъне бури.

    Коментиран от #6, #17

  • 6 Само питам

    19 35 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    И с какво плаши и джуденцето? Че руската кочина ще спре износа на Боярищник и матрьошки за САЩ и американците ще клекнат? Русофилските блянове са едно, а реалностите са съвсем друго нещо.
  • 7 Наблюдател

    16 29 Отговор

    До коментар #3 от "Реалито е такова":

    Засега единствено Рашката получава шутове в мутрата.
  • 8 Пеньо

    16 37 Отговор
    Толкова е просто:когато кремълският убиец спре да убива по света, ще спрат и санкциите.

    Коментиран от #9

  • 9 Абе Пепинчо..

    32 12 Отговор

    До коментар #8 от "Пеньо":

    Да наистина-толкова е просто-казано от прост човек...

    Коментиран от #11

  • 10 КОМЕНТАР

    11 2 Отговор
    РАНО ИЛИ КЪСНО КРАЯ ЩЕ ДОЙДЕ
  • 11 Само питам

    14 27 Отговор

    До коментар #9 от "Абе Пепинчо..":

    Ти да не би да си гений бе Путинчо? Обикновено руско мекере си.
  • 12 Коментар

    5 18 Отговор
    Обесценяването / хипер инфлация/ на долара ще доведе до края на Китайското, Руското и Арабското влияние на валътната търговия моментално.
  • 13 Руските свине

    15 23 Отговор
    Говорят за нарушаване на международния ред!!! Все едно канибали да агитират за веганство!
  • 14 Бесен Язовец

    18 2 Отговор
    - Тате, дай ми пушката да ходя в гората за лов на мечка!
    - Няма! Аз съм ходил на лов за мечка с копие, дядо ти е ходил с копие, а ти с пушка!
    - Тате, 21 век сме, стига с тези копия! Дай ми пушката!
    Дал му бащата пушката. Отива в гората сина и изведнъж като му изскочила мечката, като се изправила на задни крака и изревала, той хвърлил пушката и избягал до къщата.. Баща му го пита:
    - Сине, къде е пушката?!
    - Ами.. Като изскочи мечката я изпуснах и я загубих!
    - Зае*и. Сега в гората хич вече не можем да отидем. Доскоро мечката имаше само две копия, а сега и една пушка...
  • 15 Банкер

    25 8 Отговор
    Те ще се оправят. Не са те които имат 21 трилиона външен дълг. Да му мислят които го имат, рано или късно това ще си каже думата.
  • 16 Stefko 88

    14 13 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ами точно това печатане на нестабилна валута прави инфлацията. Кой бизнесмен ще приеме да работи с постоянно падаща валута? Да като рублата. Ти правиш ли сметка за какви загуби иде реч? Аз не знам плащат ли ти да дрънкаш глупости или си естествено невеж , обаче мечтите и реалността са различни нещо. И ще ти предложа понеже си русофил . Обърни два милиона лева в рубли и два в долари. Обърни ги после обратно в левове след една седмица. Не ти трябват пари а калкулатор , лист и химикал. Виж разликата в цифрите и ще разбереш каква глупост си написал. Само че два милиона са нищо в сравнение със сумите , които минава през борсите. Е там вече загубите са тежки ама тежки. Ти като си толкова хитър в рубли ли би си държал парите? Кой ще вземе някаква обезценяваща се хартия за разплащане? Все едно да си купиш течаща бутилка вода. Пише литър ама намалява постоянно , но ти си платил литър! Друго е да си купиш същата , но не течаща и да знаеш , че колкото струва днес толкова ще струва и утре . Вие русофилите сте много невежи и прости хора.

    Коментиран от #21, #23

  • 17 Stefko 88

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    Кого предупреждава бе ? Все едно шест годишно дете да скочи на бой на някой седмокласник.....

    Коментиран от #19

  • 18 Stefko 88

    12 15 Отговор
    Стабилни сте руските подлоги магаре да ви е$е назад давате!

    Коментиран от #35

  • 19 Гимназист

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Stefko 88":

    Да, така е, то шестгодишното дете вече от доста време подскача, но не му минават номерцата, седмокласникът засега просто предупреждава, накрая да не се изпусне с едно шамарче.
  • 20 Хоу Хилерус

    15 6 Отговор
    А срещу саудитите касапи ,КОГА? Американско-еврейски двуличници.
  • 21 Бесен Язовец

    18 14 Отговор

    До коментар #16 от "Stefko 88":

    А можеш ли да обясниш защо е така ? Най задлъжнелите държави според Световния икономически форум: Япония - 239,2% (публичен дълг към БВП,САЩ - 107,4% - да не ги изброявам всичките - са на върха ? Май всичко е една грандиозна далавера ? Краварите не печатат ли хартийки без покритие ? С какво ги обезпечават ? Защо Япония има такъв огромен дълг ? Май защото е окупирана от краварите и е под натиск да им купува ценните книжа без покритие ? Най голямата грешка в историята е че след ВСВ направиха долара световна резервна валута. Краварите злоупотребиха с това !!!!

    Коментиран от #38

  • 22 гост

    13 11 Отговор
    На руснаците само пиене и войни са им в болните глави ...
  • 23 Хи их хи

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Stefko 88":

    Как само ще се изтребят краварските хейтъри, когато не си разбират постовете!
  • 24 Zitler

    7 11 Отговор
    Тия наглеци,(САщ),нямат наяждане.
  • 25 Смит

    14 9 Отговор
    А превземането на Крим какво е? Войната срещу Грузия и Украйна, какво е. Варвари, и твърдят, че имат икономика. Къде бре? Корея има по голяма икономика. Огледайте се и вижте нещо руско наоколо. Ядец.

    Коментиран от #26

  • 26 Бесен Язовец

    6 9 Отговор

    До коментар #25 от "Смит":

    Русия има всичко възможно за да продължи да съществува. Какво имат южнокорейците ? Внасят суровини. Внасят храни . Произвеждат това което и Китай и Тайван. При една стагнация на пазара ще рупат телефони. На всичкото отгоре е и едно окупирана държава без собствена външна политика !!!

    Коментиран от #30

  • 27 касапина

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Русия не може да произвежда всичко, естествено че вноса им ще е в долари ,никой не ще рубли.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Стамат

    6 12 Отговор
    Побеснелите кравари трябва да знаят че ако искат дъжд ще има и кал . Не можеш да грабиш от целия свят десетки години безнаказано. Все някой ще ги спре. Въпрос на време е
  • 30 Борис

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    А бе ти вярно, не си нормален.
  • 31 Войник

    8 3 Отговор
    Каква търговска война, когато икономиката ти по-слаба дори от Канада с 30 милиона души, ха-ха.

    Коментиран от #32

  • 32 Бесен Язовец

    4 5 Отговор

    До коментар #31 от "Войник":

    И какво има в Канада ? Кленов сироп ?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 русия е джудже

    5 2 Отговор
    Руските икономически джуджета ,по-добре да си затварят устите ,ако искат въобще да продължат да съществуват в този вид в който са в момента.Рашастан е една евро-азиатска кочина ,която не е способна икономически да се бори дори с Индонезия ,а тръгнали да подскачат на големите.Къде сте тръгнали бе ,кремълски мишлета ?
  • 35 Баба Яга

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Stefko 88":

    Значи ти си американска подлога, така ли?

    Коментиран от #37

  • 36 стоян

    6 0 Отговор
    Най харесвам новини в които пише че САЩ налага санкции на Русия
  • 37 Stefko 88

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Баба Яга":

    Не, мразя и русия и сащ и израел еднакво. Вярвам че България няма път с горепосочените. И понеже мразя и комунизма се кефя като руските патриоти-комунисти им е от зад.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 443

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалито е такова":

    Шут в мутрата ?????
    От кого че не се сещам????????
  • 40 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Stefko 88":

    хахаха...и що така, не виждаме позицията ти против САЩ и Израел, а редовно спамиш против Русия? Щот не си трол и ги мразиш еднакво ли?! хахаха ... прозрачен сороски трол си Стефкооооо. Уж презираш шкембе-чорабата заради чесъна, а не се диша около теб! Барем си мълчи и дишай през носа. ;)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания