18 Октомври, 2018 12:53 3 126 9

Стряскащи новини за глобалното затопляне

  • глобално затопляне-
  • парникови газове-
  • въглероден двуокис-
  • оон

Глобалните емисии въглероден двуокис са достигнали нови рекордни стойности през 2018 г.

Стряскащи новини за глобалното затопляне - 1
Снимка: Shutterstock

Глобалните емисии на въглероден двуокис са достигнали нови рекордни стойности през 2018 г., което намалява шансовете повишаването на температурата на планетата да се задържи в рамките на 1,5-2 градуса по Целзий, предава Reuters.

Агенцията цитира проучване на Международната енергийна агенция. По думите на представител на агенцията събраните данни от първите девет месеца на тази година говорят за рекордно увеличение на емисиите с въглероден двуокис.

Миналата седмица доклад на ООН препоръчваше обществата да променят начина, по който консумират енергията, начините си на транспорт и строителство, така че да се постигнат целите за по-ниско глобално затопляне.

"Съжалявам, имам лоши новини, моитe данни са доста стряскащи", заяви eкологът на конференция в полското посолство в Париж.

Полша ще бъде домакин на среща на ООН през декември, на която да бъде изготвена "книга с правила", за да бъдат постигнати резултатите от историческата конференция за климата в Париж от 2015 година. На нея се стигна до споразумение да се намали използването на фосилни горива през този век, да се премине към възобновяеми източници на енергия и да се ограничи глобалното затопляне.

"Проследявайки данните за първите девет месеца на тази година емисиите на въглероден двуокис отново ще достигнат рекордни стойности", предупреди експертът. Тя с притеснение посочи, че шансовете за постигането на набелязаните цели намаляват с всеки изминал месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вуте

    11 1 Отговор
    Сутринта пишеше че след около седмица щяло сняг да завали и аз смених гумите на колата!Да връщам ли летните?
  • 3 Сатаната

    3 1 Отговор
    А, какво става с метана от топящите се ледници, нали той беше много пъти по-опасния парников газ?
  • 4 САМОЛЕТИТЕ ИЗРЯЗВАТ ПЪТНИЧИСКИЯ

    1 0 Отговор
    БАГАЖ ЗА ДА МОГАТ ДА ТОВАРЯТ ТОВА КОЕТО ПОСЛЕ РЪСЯТ ЕЖЕДНЕВНО ВЪРХУ ГЛАВИТЕ НИ КАТО НА КОМПАНИИТЕ ИМ СЕ ЗАПЛАЩА ПРЕДОВОЛНО КАТО ПРЕВОЗА НА ПЪТНИЦИ Е САМО КОМУФЛАЖ И ЗАСТРАХОВКА.
  • 5 НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    0 1 Отговор
    Като искате всички да се возите на коли,след 10 год ще ядете камъни.
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    глобалното затопляне води до ледников период
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Всяка есен има подобна новина, това не е нещо ново, нито нещо сериозно, измислици някакви.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ммм даааа

    0 0 Отговор
    Постоянно някой реве за горивата, обаче никой не отваря приказка за поголовното изсичане на световните гори. А както знаем, те са "белите дробове" на планетата. Еле пък у нас. Сечта е масова, безогледна и цели районии се обезлесяват всеки ден. Контролът на този процес е фиктивен, защото всеки по веригата взема неговите си няколко сребърника, а мафията забогатява прогресивно. За циганите да не говорим. Те са като чума за горите. С две приказки - вредните емисии от изгарянето на дървения материал в кюмбетата, които естествено нямат катализатори, са стотици пъти повече от тези, изпускани от ДВГ. Отделно няма какво да рециклира въгледродния двуокис (диоксид).
    Ей това ако се набие в главите на всички правителства, нещата ще се оправят. Ама надали. Всеки гледа да си изживее живота царски, а пък следващите да му мислят.
    Затова ледниковият период е може би единственото решение тази планета да се спаси от пасмината, която я убива. Ако последната не прогледне, де.
Новини по държави: