18 Октомври, 2018 13:24 1 499 6

21 са вече жертвите на нападението в Крим

  • крим-
  • жертви-
  • стрелба-
  • атентат-
  • керч

Убиецът е имал съучастници при подготовката на нападението

21 са вече жертвите на нападението в Крим - 1
Снимка: БТА/ AP

Жертвите на вчерашното въоръжено нападение срещу политехническия колеж в град Керч на полуостров Крим вече са 21, съобщиха местните власти. Вече са известни имената на всички загинали. Единайсет от жертвите са непълнолетни. Седем от ранените остават в крайно тежко състояние, съобщи министърът на здравеопазването Вероника Скворцова. 44 ранени бяха приети в болници в Керч, Краснодар и Симферопол, 8 от най-тежко пострадалите се транспортират в момента с хеликоптери до лечебни заведения в Москва.

Заподозреният за масовото убийство 18-годишен студент в колежа Владислав Росляков е получил през септември разрешително за оръжие, а няколко дни преди нападението си е купил 150 патрона за пушката. Купил си е от местен магазин 12-милиметрова ловна пушка „Бекас“, с която вчера по обед откри стрелба в учебното заведение. Обучавал се е да борави с нея в стрелкови клуб в града. Интересувал се е от взривни вещества, като сам е изготвил двете самоделни бомби. Едната беше задействана в столовата на колежа, а другата беше намерена в личните вещи на младежа, след като той се самоуби. Владислав беше открит мъртъв в библиотеката на втория етаж.

Разследващите работиха на мястото на трагичния инцидент през цялата нощ. Те установяват с кого е общувал заподозреният за престъплението 18-годишен студент Владислав Росляков, какви социални мрежи е посещавал, какви книги е чел, бил ли е в конфликт със състуденти или преподаватели. Родителите му са живеели разделени. Баща му е инвалид, а майка му работи като санитарка в местния онкологичен диспансер. Предполага се, че е членувала в забранената в Русия през август миналата година секта „Свидетелите на Йехова“. Състудентите на Владислав го описват като много затворен и необщителен.

Ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов изрази предположението, че Владислав е имал съучастници при подготовката на нападението. Следователите проверяват за евентуални негови връзки с две украински националистически организации – „Десен сектор“ и „Украинска национална асамблея - Украинска народна самоотбрана“. В Крим е обявен тридневен траур в памет на жертвите. Учебните заведения работят по график, но под засилена охрана, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Boxer

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Черната серия за Русия продължава. Ракетата им падна, това е най-малкото, а и мина без жертви. Разкол между Украинската и Руската Църква, това е проблем който ще отнеме между 20 и 200 години да се реши. А, сега и това масово убийство, в американски стил. Това е по-лошо за руснаците от терористичен атентат. Те реагират по-добре на външна заплаха. Интересно ми е какви мерки ще вземат? Ами, ние, дали не идва това нещо и към нас?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Справка

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "До Boxer":

    "за 2011 г. населението на метрополния район на Ню Йорк е 22 214 083 жители." Ако вземем предвид и броя на оръжията може да се окаже, че у нас се стреля по-често.
  • 5 Цанко

    2 1 Отговор
    Керчь е хубав град! Има и хубави и евтини момичета, таковаш за 2 бири "Белой медведь"!
  • 6 1944

    2 0 Отговор
    не нападайте россия. тя се самоунищожава.
Новини по държави: