Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 14:47 1 788 6

Съдебна драма с арестуван руски шпионин

  • михаил бочкарьов-
  • норвегия-
  • агент-
  • русия-
  • шпионин

Норвежките спецслужби обжалват освобождаването на Михаил Бочкарьов

Съдебна драма с арестуван руски шпионин - 1
Снимка: Shutterstock

Норвежки съд съобщи, че заподозрян в шпионаж руснак трябва да бъде освободен от предварителния арест, но Полицейската служба за сигурност внесе жалба срещу съдебното решение, съобщи адвокатът на задържания, цитиран от Reuters.

Михаил Бочкарьов беше задържан на 21 септември на летище Гардермоен в Осло, преди да излети за родината си. Той ще остане в ареста в очакване на произнасянето на второинстанционния съд в понеделник, каза адвокатът му.

Бочкарьов е заподозрян в събиране на данни чрез безжични мрежи в парламента на Норвегия докато е бил на семинар по цифровизация, организиран от Европейския център по парламентарни изследвания и документация, съобщи полицията.

Той отрича да е вършил нещо нередно, а руското външно министерство настоя Осло да свали "абсурдните обвинения" и да освободи Бочкарьов, за когото твърди, че е служител в горната камара на руския парламент.

Прокурорите изискаха окръжният съд в норвежката столица да удължи срока на задържане на руснака с още две седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жеката

    13 6 Отговор
    Дамммм...масовата психоза е страшно нещо--и забележете-"предполага се че той е събирал.."..и т.н....Предполага се!?!?! Доказваш-и го осъждаш...-това е...
  • 2 ПЕЕВ

    4 13 Отговор
    РУСНАКА ОСВЕН МИЛИЦИОНЕР И ШПИОНИН ЗА ДРУГО НЕСТАВА.
  • 3 Вова

    2 11 Отговор
    Кво може да очакваш от нация която се управлява от шпионин на КГБ?!

    Коментиран от #5

  • 4 Водопроводчик

    8 0 Отговор
    А, какво да очакваме от държава начело с пожарникар, наводнение!
  • 5 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вова":

    Ами от нация ,която се управлява от шпионин на КГБ и бивш шеф на ФСБ,може да се очаква повишен интерес към професията разузнавач,който и се наблюдава сред подрастващите.И още може да се наблюдава имунитет към Западната пропаганда,която желае президент на Русия ,с личностните характеристики на Елин.

    Коментиран от #6

  • 6 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Елин да се чете Елцин.
Новини по държави: