Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 18:24 2 152 19

Руските милиардери трупат пари най-бързо

  • русия-
  • милиардери-
  • печалба

Те печелят от ръста на цената на петрола

Руските милиардери успяват да натрупат състоянието си най-бързо в сравнение с останалите богаташи в света, съобщи Bloomberg.

През последните 12 месеца 10 от най-богатите руснаци са увеличили състоянието си с 10.8%. След тях се нареждат американските и британските милиардери.

Успехът на руските богаташи се дължи на новия скок в цената на петрола.

Най-бързо са нараснали доходите на съсобственика на "Новатек" Леонид Михелсон (допълнителни 4,3 милиарда долара за година), другия акционер на "Новатек" Генадий Тимченко (4 млрд.) и собственикът на "Лукойл" Вагит Алекперов (3,5 млрд.). За 2017 година състоянието на китайските милиардери се е съкратило с 27%. Основна причина за това е разпродажба на активите на компаниите.

Все пак броят на богатите хора в Китай е намалял спрямо миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НКВД

    7 13 Отговор
    Само руските трупат защото амерските не трупат изобщо, по- добре от петрол от колкото от война!

    Коментиран от #6

  • 3 СеСеСере

    17 10 Отговор
    Руските трупат , щото смучат от кръвта ва бедния руски народ, докато хората гладуват те трупат милиарди.

    Коментиран от #7

  • 4 Бухал

    16 8 Отговор
    Ама що на снимката са долари,нали рублата щеше да е новата световна валута?!?!?!!!
  • 5 Бесен Язовец

    8 9 Отговор
    Ми богат държава има за крадене много, трупат хората, а каскетите после тук все бърборят... Вижте ги викат какви са богати руснаците !
  • 6 ссссс

    20 10 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Кое е по-добре ? Незнам дали сте забелязали ,но богатите хора в Русия трупат парите си предимно от грабене на ресурси.Демек взимат на готово ресурсите и ги препродават ,правят монопол и забогатяват на гърба на бедния руски народ.Това означава ,че руснаците нямат акъл за развитие.Богатите в САЩ например си трупат богатството ,защото се развиват във всички сфери в, които се сетите ,а не защото грабят ресурси.Да не говорим и ,че освен това ,един американски милиардер има повече пари от 10 руски милиардери.

    Коментиран от #8, #12, #14

  • 7 Kcaniba

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "СеСеСере":

    Хаха
    Тук щото , както и фащ, смучат от богатият народ!!!
  • 8 Бесен Язовец

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "ссссс":

    Мног точно сте го казали колега, руските чифути богатеят за сметка на руските сиромаси, тук във България системата е абсолютно същата, приета е още на времето, по обмяна на опит, от по големия брат ! Но вижте какво правят тук рублерастите и руските подлоги, съдират да плюят наште българските чифути, а руските чифути ги издигат до небесата и се късат да им цункат дупеата, пример ни дават даже с тях...Вижте ги, ни викат, какви са богати руснаците !
  • 9 Нинова - конфликт

    11 2 Отговор
    Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата казват, че имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.?? Как става това, другари???

    Коментиран от #16

  • 10 onq s konq

    4 2 Отговор
    Как се печели от ПО-СКЪП ПЕТРОЛ?Ами като се ИЗНАСЯ И ПРОДАВА НА МЕЖДУНАР. ПАЗАР.А КОЙ в Русия може да прави това и да си увеличава милиардите?Естествено ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ,ПРИБЛИЖЕНИ НА ПУТИН,защото лично той като Президент не може да участва с лично негови.А С КАКЪВ % МУ СЕ ОТЧИТАТ ГОДИШНО ВЪПРОСНИТЕ ФИРМИ ПО СМЕТКИТЕ МУ В ЧУЖБИНА И ДАЛИ СА "САМО" 10%?!Показателно в случая е,че въпреки патриотичните си призиви към едрия руски Капитал ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ СИ В РУСКИТЕ БАНКИ за да работят за икономиката на страната,нито ТОЙ,НИТО ПЪК ОЛИГАРСИТЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ...ПОСМЪРТНО:)
  • 11 Реалист

    0 0 Отговор
    Тук моделът е досущ същият.Факт!!!!!
  • 12 НКВД

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "ссссс":

    Лошо опоркикичи си по външния дълг кой е по добре в Русия ако се налеят 30 трилиона и те ще взимат по 2000$!долара една хартия без покритие и САЩ са добре защото си печатат колкото си искат от него!

    Коментиран от #13

  • 13 991

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "НКВД":

    Едното няма нищо общо с другото.Каква глупости си написал дори не искам да те коментирам.Типичния неук каскет.
  • 14 Дружинната

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "ссссс":

    Браво моето момче! Ти се изказва като пионерче на прием изпит за комсомолец. Наивно по детински с пропагандно промитото си мозъче с елементи на разсъждение в "правилната" посока.Съответно след теб дори имаш другарче, което ти пляска окуражаващо... мила родна картина. Ако бяхте деца, да не ви обръща внимание човека, ама е странно да се смятате за възрастни, а да не сте влезли още в периода на акнето.
    С други думи, след като се напъваш да "разсъждаваш" пробвай да сравниш проходите на ВПК на САЩ с тези от петрол и деривати на Русия! Само за твоя информация: тази година приходите на Русия от износ на селскостопанска продукция надминаха тези от износ на оръжие. Та кой са по-добрите: печелещите от смърт или от кражби? Трудно уравнение за основното училище в което учиш!

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нинова - конфликт":

    Наричай ги дрОгари. Никой нормален без да е употребил силна дрога, не би подкрепил БСП.
  • 17 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дружинната":

    Като ти чета определенията, все едно си си направил автопортрет! Болни мозъци сте рублерастите и няма лек за вас! Как да сравним страна с БВП 1 трилион и страна с 15 трилиона? Много ясно че в САЩ всичко е 15х, както и заплтите. Само добива на петрол е почти 1 към 1, макар руснаците да изостават усезаемо

    Коментиран от #18

  • 18 Дружинната

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Я, попаднала съм на цяла дружинка "György Schwartz". Колко бързо се припознахте и как пламенно защитавате другарчетата си. Ще станат добри комсомолци от вас, ама не се срамувайте де, наричайте се с истинските си имена. Спокойно, с такива добри комсомолци като вас скоро ще построим джендаризма.
    П.С. Как и с какво да сравниш страна печатаща световната валута, която не може да даде обяснение къде и за какво са отишли 24 трилиона безотчетни разходи на Пентагони, а има годишен БВП 15? Не ставай смешен! А и не Русия е врага. Русия е просто Торбалан, който в едно със САЩ и плашат останалият свят. Именно останалият свят е врагът! Всичко отвъд американските интереси, без значения къде се намира по Света и откога е там.
  • 19 Бил Браудър

    0 0 Отговор
    Всичко съм написал в книгата си " Заповед за арест".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания