Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 08:09 4 333 10

Клането в Крим било „отмъщение“

  • керч-
  • отмъщение-
  • русия-
  • крим-
  • украйна-
  • приятелка-
  • владислав росляков-
  • стрелба

Стрелецът бил жертва на системен тормоз в училище

Клането в Крим било „отмъщение“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Тийнейджърът, който застреля 20 души в Крим и се самоуби, е действал от желание за мъст. Това разкри неговата бивша приятелка. Владислав Росляков откри огън в Политехническия колеж в град Керч, убивайки и ранявайки десетки.

„Той ми казваше, че е загубил вяра в хората, когато неговите съученици са започнали да го унижават, защото не е като тях“, разкри пред RT 15-годишната Злата, бивша приятелка на стрелеца. Момичето твърди, че Владислав е бил много запален по огнестрелните оръжия.

В хода на разследването стана ясно, че Владислав Росляков е бил затворен младеж, който не е имал много приятели. Това бе потвърдено и от собствения му баща. Бившата му приятелка Злата каза, че той е говорил за „отмъщение“ заради тормоза и подигравките от неговите връстници. „Съжалявам много за хората, които е застрелял. Съжалявам и за това, че се е самоубил“, разказа Злата.

Според президента Владимир Путин масовото убийство в Крим е резултат и от глобализацията, тъй като в социалните мрежи и интернет има много вредно съдържание за младежите. „Виждаме, че в социалните мрежи, в интернет, са създадени цели общности, всичко започна с известните трагични събития в училища в Съединените щати“, заяви президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Ленин

    25 21 Отговор
    Забранете на руснаците интернета , киното и телевизията , затворете им границата и няма да имате проблеми ...

    Коментиран от #2, #4

  • 2 извинявай че ще допълня

    22 14 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Ленин":

    Голям отворко си-явно точно глобализацията те е направила толкова"умен"...
  • 3 Мдаааа

    23 14 Отговор
    "всичко започна с известните трагични събития в училища в Съединените щати“, заяви президентът.
    Еми така си е. Отлично казано - кратко, точно и ясно. Не случайно тези зад океана са "злите гении".
  • 4 До Джон

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Ленин":

    То това трябва да стане с американците, не с руснаците. Ако погледнете колко американци и колко руснаци имат достъп до интернет, то първите са в пъти повече от братушките. Черпят информация и правят глупости.
  • 5 Иво

    13 15 Отговор
    На крива червена ракета космоса и пречи.
  • 6 Ушанков

    15 8 Отговор
    Трагедията е голяма, но нека си припомним как злорадстваха путинофилите при подобни прояви в т. нар. кравария! Молете се да не ни стига и нас подобно безумие!
  • 7 Кики

    5 5 Отговор
    Само да напомня на някой хора, защо интернета в Северна Корея е цензуиран...
  • 8 Димов

    16 0 Отговор
    Компютър и телефон са апарати за вършене на работа. Не са играчки за деца. В нета има много полезна информация. Хубаво е детето ти да търси и да се интересува, но няма как да отсееш всичкият боклук, който все повече се прокрадва покрай полезното. И докато не се изнамери начин това да стане, тези услуги трябва да са с ограничен достъп за децата. Трябва да се контролират - в училище от учител в съответният час по информатика, а у дома от родителите. И телефонът на детето да няма нет. Да е само телефон за разговори. Но почти всички родители използват телефоните и нета като залъгалка за децата си, още от тригодишни, която им осигурява няколко часа спокойствие. Днес интернет ни отменя и си почиваме, утре ще берем ядове, че възпитанието му е като от интернет. Ние порастнахме без нет, без смартфон, без компютър. Но ето, че не останахме ненаучени. Прекалено бързият прогрес води до регрес.

    Коментиран от #9

  • 9 Минуси

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Димов":

    Готови за вълна от минуси - ти сериозно ли намекна, че родителите трябва да се занимават, дори - о, ужас! - да възпитават децата си?! Че държавата, учителите, извънземните, военните, военизираните извънземни, нета, ТВ за какво са тогава?! Е сега като ти скочат всичкото родители, ще те заровят с минуси за подобно мнение. Плюс от мен, обаче.
  • 10 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Много младежи на тази възраст се изживяват като по-различни от останалите.При това момче може да е имало някакви семейни разправии и въобще некомфортен климат като се прибере в къщи от училище.Разведени родители ,майката сама се е грижила за него.Не че всяко дете на разведени родители ще тръгне да трепе съучениците си!Може би факторите ,за да се стигне до тази трагедия са комплексни включително и неустойчива психика,а не е виновен само ,,лошият интернет"
Новини по държави: