19 Октомври, 2018 11:12 665 2

Facebook започва борба с намесата в избори

  • избори-
  • компания-
  • facebook

Компанията създава специален отдел

Компанията Facebook създаде отдел за борба с намесата в избори, съобщи France 24.

Основната задача на отдела ще е предотвратяване на разпространяване на дезинформационни новини. Екипът, който ще работи в отдела е базиран в Калифорния.ю

В отдела работят 20 програмисти и аналитици. Те ще следят подозрителни акаунти по време на изборите в САЩ и Бразилия.

На 28-ми октомври в Бразилия ще се проведе втори тур на президентските избори. На 6-ти ноември в САЩ ще се състоят частичните избори за Конгрес.

През пролетта избухна скандал, след като стана ясно, че компанията Cambridge Analytica е използвала лични данни на потребителите на Facebook за съставяне на стратегия за предизборна кампания.

От компанията вече отстраниха 300 акаунта, свързани с руски програми за разпространяване на информация. Компанията съдейства и за специалното разследване за руска намеса в изборите в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤣🤣🤣 попиках”се от смех 👎🏻👍

    1 0 Отговор
    достатъчни са двата палци на креатурдта за да стигне човек с здрав разум до истината на обезчестената му ахххх горката му душица💩 да му мисли ка’се срещне с креатура😊
    “ шъ’ма лаже комшията ама у друг’пут 🤣🤣
  • 2 идват

    1 0 Отговор
    Други ``лапачи``........