Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 11:42 2 836 19

Русия и Китай никога няма да са приятели на Европа

  • русия-
  • китай-
  • европа

Уес Мичъл заяви, че двете страни не могат да уважават независимостта на други страни

Европа е длъжна да разбере, че Китай и Русия не са и никога няма да бъдат нейни приятели. Това заяви помощник – държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Уес Мичъл, цитиран от Fox News.

В момента Европа и САЩ са в обтегнати отношения, заради новите търговски мита, наложени от американския президент Доналд Тръмп. Счита се, че Европа търси търговски алтернативи в Китай.

„Идеята, че големи авторитарни държави като Русия и Китай могат да уважават националната независимост на други държави граничи с фантастиката. Те действат на базата на авторитарни и геополитически традиции, противоположни на свободните нации. Нашите съюзници в Централна Европа не бива да се подават на илюзии, че тези страни са техни приятели. Чиста лудост е да се мисли, че руският президент Владимир Путин може да бъде привърженик на независимостта на по-малка държава. Нормално е да очакваме, че страните на които помагаме, няма да оказват помощ на нашите съперници“, заяви Мичъл.

Той допълни, че Западна Европа не може да продължава да засилва енергийния натиск от страна на Русия. Според Мичъл регионът не може да продължи да прави бизнес с Иран, от който САЩ го защитава.

Той призова за повече диалог между съюзниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минаващ

    24 2 Отговор
    Сигурно, но не могат да се мерят с най-големия неприятел на Европа: Европа
  • 2 Пешо

    44 10 Отговор
    ФАЩ са най-мразената държава в света.

    Коментиран от #5

  • 3 Borislav Popov

    6 15 Отговор
    Ми няма ами, ние това и без вас го знаеме !
  • 4 Някой

    36 3 Отговор
    Само братята американци са ни приятели ... Тоя толкова ли е тъп наистина :D
  • 5 рашка с прашка

    9 24 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Най-мразена е "държавата" на изперкалите ватници :
    https://fakti.bg/world/337136-putin-pri-adrena-voina-rusnacite-shte-otidat-v-raa
  • 6 Бесен Язовец

    23 7 Отговор
    Че ЕС независими ли са ? То и от обора толкова се съобразяват ! Кой политик от обора беше казал - "Европа да го дух@ ?!!
  • 7 факт

    21 4 Отговор
    И точно сащ да говорят така е цинизъм и глупост,по голям враг от сащ Европа няма,тя е окупирана от тази страна.
  • 8 Левски

    18 7 Отговор
    няма то бързо изчезваща нация от българската! но и няма то бързо затъпяваща нация от американската! Направо съм изненадан как високопоставени титуловани личности на отговорни постове разсъждават като деца в предучилищна възраст и очакват че някой ще им повярва!
  • 9 Мира

    16 4 Отговор
    Странно ако вярваме на САЩ врагове на Европа са Русия основен доставчик на газ за Европа и петролни продукти, Иран -основен вносител на петрол в Европа, Китай -основен вносител на битова техника и за каквото още се сетите. Както се казва ако телефона не ти е китайски значи е менте :)
  • 10 Наблюдател

    7 14 Отговор
    Щом като Русия не иска да бъде приятел с Европа ще стане част от Китай ,
  • 11 СссереМ

    14 2 Отговор
    В интернет изтече разговор между посланика на САЩ в Киев Джефри Паят и помощник държавния секретар Виктория Нюланд . "Майната му на ЕС" (F*ck the EU), казва Нюланд на събеседника си !!!
  • 12 Bubbles

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Уес Мичъл заяви, че двете страни не могат да уважават независимостта на други страни...

    А САЩ понеже много зачитат нечия независимост и ИЗОБЩО не си завират носа навсякъде...
  • 13 ох охх

    4 4 Отговор
    Вярно няма да са приятели ......ГОСПОДАРИ ще са.
  • 14 Цанко

    8 1 Отговор
    «Отношенията между Русия и Китй се намират в подем, страните активно си сътрудничат в многостранни формати…Понастоящем руско-китайските отношения преживяват един от най-добрите периоди за цялата си историята», отбеляза Шойгу по време на срещата със заместник председателя на Централния военен съвет на КНР генерал-полковник Чжан Юся.
  • 15 ****

    9 2 Отговор
    Иска им се на сащ,може и да не са приятели,но и двете ще са против сащ.
  • 16 Кръст

    8 2 Отговор
    Тяхната “Европа” не уважава независимостта на МОЯТА страна! Всички циганки в Столипиново са бременни, а българките станаха фригидни последователки на Me Too! Тяхната ”Европа” подкрепя това и работи за унищожението на българите в България.
  • 17 Нобел

    1 5 Отговор
    До Левски. Много е некоректно така да се именуваш. Но все пак 80% от парите за наука се дават от омразните ти УСА и 90% от нобиловите лауриати са янки или работят в щатски университети. Колкото и да ти е неприятно това е положението, така че твойте удорми за глупавите янки нямат никаква реална основа. Няма значение, че мурзилки и резаци слагат минуси. Това не променя нещата.
  • 18 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    0 3 Отговор
    Абсолютно правилна и ясна теза. Цивилизованият свят трябва да е денонощно нащрек срещу тоталитарните хищни годзили Китай и Русия. Ние трябва да защитим нашия щастлив и благоденстващ свят с цената на всякакво усилие. Ако е нужно и с унищожаването на враговете ни.
  • 19 бат мишо

    0 0 Отговор
    ний пък още намираме спомени в вид на 200 кг бомби от ламериканските ни приятели в сф....дано пак да ни споходи белким кът усетите ко им е било на бабите и дядовците ви ,кът въ ъргаса ВАС ПО ЧУТУРАТА да са сетите че 2 те световни войни сме били СЕ СРЕЩУ Русия ,се в силни вилни алянси , и после се сме го дуали квадратен със страшна сила и загуби на територии