19 Октомври, 2018 13:00 36 191 32

Нова секира за дизеловите коли

  • великобритания-
  • дизел-
  • коли

Великобритания ги забранява до 2032 г.

Нова секира за дизеловите коли - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания трябва да наложи пълна забрана за бензинови и дизели автомобили до 2032 г. Страната трябва да заложи на изцяло екологични коли, съобщи Bloomberg.

Според комисията по енергиен бизнес и индустриални стратегии, британското правителство трябва да спре движението на този тип автомобили през следващите 14 години. Това е с 8 години по-малко от първоначално зададената цел.

Така британският премиер Тереза Мей бива призована да вземе повече мерки за опазването на околната страна.

Преди време администрацията на Мей заяви, че нейната страна трябва да е лидер при употребата на електрически автомобили. Според бизнеса обаче страната трябва да подкрепи компаниите, които инсталират зарядни устройства.

„Идеята да сме лидер по електрически автомобили е прекрасна, но правителството не успя да се справи с тази си цел“, заяви шефа на комисията Рейчъл Рийвс.

Планът е до 2040 г. във Великобритания да има до 17 млн. еко автомобили. Отделен е и специален бюджет за целта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    68 10 Отговор
    Отделен е специален фонд, който е от петрола. Двуличници.
  • 2 Зорлем

    45 6 Отговор
    Малко не ми е ясно защо в статията се споменава толкова пъти думата "трябва", но пък последното изречение от нея дава някои насоки за размисъл по темата...
  • 3 Истината е, че:

    32 21 Отговор
    Вече има разработена система с която от аспуха излиза 0 замърсяване и в момента се надцакват кой да купи патента (става въпрос за бг изобретение), знам го защото бях когато посрещнаха министъра на Китай да Гледа, за, какво иде реч! Обаче чакат по голяма сума от предложените 4 милиарда! Така, че.......!
  • 4 Сахо

    61 5 Отговор
    Само на мен ли някакси заглавието не ми се връзва със статията???

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    67 10 Отговор

    До коментар #4 от "Сахо":

    Стига глупости бе! Дизели се произвеждат дори и в момента от всички германски производители, технологията им е доста напреднала и отговарят на всички еко стандарти! Дизела и бензина ще се спрат едва когато електрическите автомобили са готови да ги заменят, вероятно след поне 30 години. Ако до тогава не се окаже, че проблема с батериите им е НЕрешим...

    Коментиран от #6

  • 6 Сахо

    36 5 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Реалист - напълно съм съгласен. Въпроса е че заглавието е "секира за дизела" а пък после се пише че евентуално някога си ще спират бензина и дизела.
    Като цяло за мен няма значение бензин или дизел а Евро стндарите. Не можеш да казваш един дизел Евро 6 замърсява а примерно бензин Евро 1 на 25 години е ок. Не е ли така?
  • 7 госта

    30 1 Отговор
    А никой не може да каже кога ще свърши добива на петрол.Ами направете танкове.самолети и кораби на батерии.

    Коментиран от #29

  • 8 vasik atanasova

    14 1 Отговор
    не е на добре работата
    след 14 г
    кой жив кой умрял
  • 9 Ацо

    26 3 Отговор
    Ей,прост народ сме и това си е пускат ви един фишек и сте готови да се изядете!Разделяй и владей!
  • 10 kjl

    62 4 Отговор
    Всъщност целта е бедняците да бъдат свалени от автомобилите. Вече пречат на богатите. Заемат им паркоместата, бавно се кандилкат по всички платна, създават задръствания особено когато бричката на някой от тези бедняци вземе, че се развали на пътя. Трябва да се вземат мерки. Високи данъци, забрани и накрая най-сигурно закон:Бедните да нямат право на индивидуални превозни средства.

    Коментиран от #26

  • 11 Driving pleasure

    23 4 Отговор
    Мдам... и от къде ще ги намерят тия екологични превозни средства? електричките НЕ СА ЕКО! колко са зелени може да го разправя само някой платен лобист а да вярва зомбиран!
  • 12 Шофьор

    25 3 Отговор
    Електрички те са мръсни и непрактични!Замислете се как,къде,колко време ще се зареждат?!От какво се произвеждат батериите и къде ще се изхвърлят после!?Всичкия този ток за зареждане на батериите от къде ще дойде?От ТЕЦ и АЕЦ!На друго не може да се разчита!

    Коментиран от #13

  • 13 Ташко Мъдев

    21 2 Отговор

    До коментар #12 от "Шофьор":

    Абсолютно правилно. Тия електрокари не замърсяват директно, чрез газове, но добива на Ел енергия и производство на батерии в крайна сметка са в пъти по големи замърсители.
  • 14 CUKOVSKI

    5 12 Отговор
    BALGARIA TREBVA DA OTDELI PONE 10 MILIARDA EVRO ZA SPIRANETO NA DIZELAZITE DO 2025 G.
  • 15 дизел

    18 3 Отговор
    В Англия 2032г. ние вървим 20-30 г. назад, значи в България 2050 г.
    Добре!
  • 16 агент08

    12 2 Отговор
    На това му се казва ташак френгия!
  • 17 Рибар

    11 3 Отговор
    Може и да стане, но много по-късно от 2032 г.
  • 18 сдцсд

    12 2 Отговор
    Тез инглиши съвсем изпращяха
  • 19 onlyhonda

    15 1 Отговор
    всичко е ала бала от единия крачол в другия. има едно толкова просто решение, толкова е просто. Газ и Метан. Дори и да спрат дизеловите коли, нека си произвеждат сам бензинки но с фабрични газови и метан системи и ето край на замърсяването. да ама не защото са оплетени като свински черва. Газта е от Русия. Ще намалее драстично търсенето на петрол и това на някои не им харесва. Просто нещата ще станат много бавно тези които ни дерът сега кожите, монополисти разни да завземат и бизенса с батерийте и пак да ни дерът кожите. А проблема може още утре да се реши. Всички бензинки на газ и спираме дизелите.Като с магическа пръчка!!!!!
  • 20 селянин 1

    8 1 Отговор
    Тва островче е много близо до Исландия..много бързо забравиха-саждите,сярата и пепелта,как преди 7-8 год.изригнаха.. гръмотвен и ейхкотул,блокираха въздухоплаването на центр.Европа,хаос,паника и маски цял месец,а сега говорят за бензин и дизел..а сиктер.
  • 21 бат мишо

    11 1 Отговор
    ок като искате еко ЗАЩО забранихте конете да се движат в градовете....обичам да яздя а и децата знаят че коня е единственния ИСТИНСКИ ЕКО транспорт ....да направят яхъри ,конюшни ,коневръзи пред учрежденията ,нови модели каруци ,подкови ,конезаводи И ТЕ ТИ ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ ....хем кът съ напииш те прибира в къщи , няма винетка ,гражданска, преглед ,шум, И УБИТИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ ще слязат НА НУЛА , ....ко плямпате глупотевини коли на ток .....
    ЗЕМЯТА НАОПАКИ ЩЕ ОБЪРНЕТЕ само и само да не ВИДИТЕ ЕДИНСТВЕНОТО ВЕЧНО РЕШЕНИЕ ....
    Още помня дадо ми как се прибираше от хоремага с каруцата -турили го аверите озаде и ДИЙ Алчо и той си цвили на вратата.и баба вика Мише иди отвори портата , дядо ти пак се е напраил на мотика...И ТАКА 500 000 години са кютали хората ЗНАЧИ МОЖЕ

    Коментиран от #30

  • 22 бат мишо

    14 0 Отговор
    и най ценното при тоя вид транспорт-ще върне и изгради човещината му хората....дядо ми е разправял -тръгнат за варна -4 дена - правят керван ,запознават се , помагат си , женелили са от такива пътувания даже -на никой викаше дядо не му пука кога ще стигнеш , а кого ще срещнеш по пътя .....а ти викаше с тоя мотор фииииииу и стигаш ,АМА НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ ОТ ПЪТУВАНЕТО , НИКОЙ НЕ СИ ВИДЯЛ И ТЕБЕ НИКОЙ НЕ ТЕ Е ВИДЯЛ И ЗАПОМНИЛ...КВА ТИЙ ФАЙДАТА ОТ ТУЙ ПЪТУВАНЕ
  • 23 hristov

    10 1 Отговор
    г-н стойчев,
    много гръмко заглавие!
    принципно става дума за двигатели с вътрешно горене,а не само за ДИЗЕЛОВИТЕ КОЛИ.
    БЕНЗИНОВИТЕ СЪЩО ЗАМЪРСЯВАТ ОКОЛНАТА СРЕДА!
  • 24 12345

    9 2 Отговор
    Споко! Ще дойде време, колите ще си хрупкат тревичка/разграждане, газче, двигателче/ и ще изхвърлят само екологични топки от биомаса.
  • 25 Станислав

    7 0 Отговор
    Не е проблем дизел или бензин проблеми ще има с арабите 300милиона са и ще останат гладни употреба на петрол ще има .Но икономиката ще се срине и тогава тежки ни се пише ние сме паразитна държавата и не произвеждаме нищо . Единствено ресурсната които имаме са мозъците на но не ги използваме по предназначение.
  • 26 Plovdiv

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "kjl":

    И най-накрая - както в Русия през октомври 1917 г....
  • 27 МАД

    6 0 Отговор
    АМИ КАМИОНИТЕ, АВТОБУСИТЕ, МИКРОБУСИ, КОРАБИТЕ. НЕ СЪМ ЧУВАЛ ЗА ТАКИВА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ. И ВОБЩЕ КОЙ И ГО НАЛАГА НА МЕЙ ЧЕ ВСЕ ТРЯБВА ТОВА ТРЯБВА ОНОВА СЯКАШ НЯКОЙ КОМАНДВА ЦЯЛА ЕВРОПА
  • 28 Ганьо

    7 0 Отговор
    Абе бат Мишо много серат тия коне бе !!!!
    Я представи си от 10 000-15 000 каруци
    как ще мирише един град !!!!
    Ще трябва да се слага "катализатор" на всеки кон !!!
  • 29 Друг гост

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "госта":

    Точно така! Освен това, никой не споменава, че за момента при производството електроавтомобилите са по-вредни за околната среда, колкото бензиновите и дизеловите, освен това са и по-скъпи. При експлоатацията също, колко процента ел. енергия се добива от слънце, вятър и вода?!
  • 30 Може. Ама ако върнем всичко, тия глупос

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "бат мишо":

    Може. Ама ако върнем всичко, тия глупости няма да ги пишеш в интернет а ще ги крещиш на мегдана
  • 31 Само питам

    2 0 Отговор
    бре Росенчо мамин, защо в заглавието пишеш само дизелови автомобили, а в статията става ясно, че важи и за бензиновите?
  • 32 Гост

    0 0 Отговор
    Браво.Ето това е истината.Добрият и екологичен дизел е нарязаният на скрап дизел.
Новини по държави: