Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 13:55 1 343 5

Норвегия освобождава руския шпионин

  • михаил бочкарьов-
  • норвегия-
  • агент-
  • шпионин

Михаил Бочкарьов беше задържан на 21 септември след участие в междупарламентарен семинар

Норвегия освобождава руския шпионин - 1
Снимка: Shutterstock

Норвегия ще освободи заподозрян в шпионаж руснак, съобщи норвежката разузнавателна служба ПСТ, с което скандинавската страна се лишава от потенциална разменна монета за връщането на задържан в Русия норвежец, предаде AFP.

Михаил Бочкарьов беше задържан на 21 септември на летището на Осло след участие в междупарламентарен семинар в норвежкия парламент. Той е заподозрян, че по време на семинара е събрал информация от компютърната мрежа на сградата.

Норвежкото правосъдие прецени, че разследването не е намерило допълнителни доказателства и нареди 51-годишният Бочкарьов да бъде освободен след четири седмици във временния арест.

Разузнаването обжалва решението, но реши да оттегли обжалването си без да посочи причини.

Въпреки че ПСТ отрича връзка между двата случая, обсъждаше се възможността Бочкарьов да бъде разменен за норвежец, който е задържан в Русия от април, също по подозрения в шпионаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко

    2 16 Отговор
    На кладата!
  • 2 Кики

    16 4 Отговор
    Тази плюнка "Норвегия" ще го освободи и хоро ще играе...
  • 3 Бай хой

    14 1 Отговор
    Значи каниш някого на семинар за да обменяте информация за компютърните мрежи и софтуер в парламентарната дейност и после същия тоя поканения официално го обвиняваш че се интересува от същата тая мрежа. Какво става в европа? Кокви са тия неадекватни и хибридни атаки?

    Коментиран от #4

  • 4 Бг 🇧🇬

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Типично по Норвежки. Както стана с Брейвик, от малък го взели на сила от родителите му, после тия от организацията го давали през целият му живот на различни педофили, какви гаври с години е било, мааале, мааале, и кво стана, изби децата им на тия. АМА НЕ ИМ ИДВА АКЪЛА, ПАК ВЗИМАТ НАСИЛА ДЕЦА ЗА ПЕДОФИЛСКИТЕ СИ ГРАЖДАНИ. КАКТО СЕ КАЗВА ВЕЧЕ ТОВА - НОРВЕЖКИ ЦЕННОСТИ
  • 5 веселяк

    6 0 Отговор
    Шпионин пък освободен! Щом не е осъден значи не е шпионин! Ама пишем в заглавието-руския шпионин! Последно, компютри ли са, или компоти?
Новини по държави: