19 Октомври, 2018 21:00 1 880 5

Без бурки в съдебната зала

  • бундесрат-
  • забрадка-
  • бурка

Разрешението на свидетелите да закриват лицата си понастоящем зависи от преценката на съдията

Без бурки в съдебната зала - 1
Снимка: Shutterstock

Горната камара на германския парламент - Бундесратът постигна съгласие за това да настоява пред долната камара - Бундестага, за забрана на носенето на бурки и други дрехи, закриващи лицето в германските съдилища, предаде DPА.

В предложение, което ще бъде представено в Бундестага, Бундесратът заявява, че носенето на всякакви забрадки, бурки, маски и каски трябва да бъде забранено в съдилищата, защото подкопава способността на съда за установяване на фактите и на достоверността на свидетелските показания.

Разрешението на свидетелите да закриват лицата си понастоящем зависи от преценката на всеки отделен съдия, но Бундесратът настоява за пълна забрана.

Законодателният орган признава в днешното си решение, че забраната за жени мюсюлманки да носят забрадки в съда е нарушение на религиозните им права, но че това ограничение е по-маловажно от способността да съда да правораздава правомерно.

Бундесратът представлява 16-те федерални провинции на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    16 2 Отговор
    Толкова сте изпращели бундесратове и тагове, че направо ми се повръща от вас.Половината простакелско изкудкудякало дойчо ,гушнало по една мьослемска пача,дуе проскубана брада като талибан и плещи за някаква демокрация ,а не вижда че са се превърнали в една отвратителна кочина.
  • 2 Тряс

    12 5 Отговор
    Значи с бурка в съда не може, но може с лилава перука и джендърски гащи с дупка отзад... Къде е евродемокрацията, питам аз?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 касапина

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тряс":

    За Европа НЕ МОЖЕ в АНАДОЛ ДА СИ СЛАГАТ И НА ЗАДНИКА АКО ИСКАТ
Новини по държави: