20 Октомври, 2018 13:35 1 437 6

Окървавиха изборите в Афганистан

  • кабул-
  • афганистан-
  • атентат-
  • избори-
  • убити-
  • експлозии

Експлозии разтърсиха Кабул

Окървавиха изборите в Афганистан - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама души са убити в афганистанската столица при експлозии днес близо до избирателни секции в различни квартали на града, предаде ДПА, като се позова на високопоставен представител на болничните власти.

Най-малко 56-има ранени са постъпили в болница, заяви Мухибуллах Зир. По думите му те са пострадали от експлозиви, заложени близо до избирателни секции. Афганистанската Независима избирателна комисия реши гласуването за парламент в някои секции да продължи и утре, след като технически и организационни проблеми попречиха на много избиратели да гласуват.

Повечето секции са отворили със закъснение, след като учителите, ангажирани да работят за комисията, не са се явили, което наложило да се търси резервен персонал. Талибаните бяха предупредили учителите да не участват и да не позволяват техните училища да бъдат използвани като избирателни секции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    6 2 Отговор
    И какви са тия избори дето са на 1/3 от територията на страната.
    И от ден на ден намалява. Краварите само толкова успяха да отвоюват от талибаните . И сега вече 17 години се крият по базите и не смеят свободно да се придвижват. А уж спечелиха войната ! Спечелили - таратанци.

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ако тряба и 117 години ще стоят американците там, те не са кът тойти руснаци, видяха малко зор на времето, събраха си на бързо куфарите и си бегаха !

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Много си стабилен брато ! Кон да те качи - не мърдаш !

    Коментиран от #5

  • 4 mediator37

    3 0 Отговор
    Най-дългата война в историята на САЩ. Вече 17 години САЩ официално са във война с Афганистан. Какви избори в страна, която е под чужда военна окупация и в състояние на война. Такива циркове и Хитлер не е правил. На всички "избори" до сега в Афганистан неправителствени организации разпространяваха снимки, как американски рейнджъри в оръжие носят урните с бюлетини по улиците. Де ви е-а и изборите "дерьмократични"!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пешо

    2 0 Отговор
    Дано нашите момчета там да не пострадат и да се върнат живи и здрави. Защото малоумници са ги изпратили там в риск.
Новини по държави: