21 Октомври, 2018 08:40 2 918 22

Германия описа саудитската версия като „неадекватна”

  • джамал хашоги-
  • германия-
  • ангела меркел-
  • неадекватна-
  • версия-
  • убийство

Меркел не повярва на Саудитска Арабия

Германия описа саудитската версия като „неадекватна” - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската канцлерка Ангела Меркел осъди убийството на журналиста Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул и каза, че досегашните обяснения за обстоятелствата около смъртта му са неадекватни, предаде Ройтерс.

"Ние осъждаме това деяние по най-категоричен начин", казаха Меркел и външният министър Хайко Маас в съвместно изявление. "Очакваме прозрачност от Саудитска Арабия за обстоятелствата около смъртта му. Наличната информация за събитията в консулството в Истанбул е неадекватна", заявиха те.

Меркел и Маас изразиха дълбоко съчувствие към приятелите и роднините на Хашоги и казаха, че трябва да се потърси сметка на отговорните за смъртта му. От Рияд обявиха, че журналистът е починал след сбиване в саудитското консулство. Турските служби обаче са убедени, че става въпрос за предварително планирано деяние и жестоко убийство.

"Всеки компромис със Саудитска Арабия относно убийството на Джамал Хашоги ще означава да се даде "разрешение за убиване" на едно кралство, което "отвлича" и "убива" журналисти, каза генералният секретар на "Репортери без граници" Кристоф Дьолоар. Той посочи, че след "признаването на смъртта" на Хашоги "Репортери без граници" "очаква върху Саудитска Арабия да бъде упражнен един решителен, постоянен и мощен натиск, за да се изясни цялата истина по случая и да се постигне освобождаването на саудитски журналисти, които са били осъдени на ужасяващи и безумни присъди".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мизирабъл

    52 2 Отговор
    Ама това не е ли Скрипал2? Давайте сега със санкции да ви видя колко сте обективни спрямо саудитите и руснаците!
  • 2 666

    40 1 Отговор
    Санкции до дупка! И разваляне на сделката за 100 милиарда със САЩ!
  • 3 Турция-Иран-Катар-Саудитска Арабия

    16 3 Отговор
    Всички тези страни трябва да бъдат санкционирани от Германия, НО, Германия има повече интереси с чалмите на Турция-Иран-Катар, а Саудитска Арабия е враг на Турция-Иран-Катар.

    Коментиран от #4, #15

  • 4 999

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Турция-Иран-Катар-Саудитска Арабия":

    Прав си. Германия и Турция винаги са рамо до рамо и имат много изгоди един от друг.

    Коментиран от #5

  • 5 Ердоган

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Германците са расисти и нацисти. Само Гюлен, предателят, би казал добри думи за тях ...

    Коментиран от #13

  • 6 Антон

    34 1 Отговор
    Санкции и гонене на посланнци ще има ли? Или западната демокрация е достигнала върха на лицемерието си.
  • 7 Анти седераст

    16 1 Отговор
    Приателите на БГ седерастите. Седерасти, къде сте???

    Коментиран от #11

  • 8 Kcaniba

    14 1 Отговор
    Та какво беше там?
    Новичок,дурачок,простачок!???
    Санкции????
  • 9 Абдулла

    16 0 Отговор
    Какво убийство? Където са парите, там е най-голямата "демокрация"! Парите са на върха на ценностната система на сегашната "демократична система" в света!
  • 10 Евроатлантик

    11 0 Отговор
    Как така ! Неможе да бъде ! Къде е евроатлантическата солидарност ?
  • 11 Антисоросоид

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анти седераст":

    Колега , седерастията , сороската джендария са моя смъртен враг.
  • 12 Антисоциалист

    2 4 Отговор
    Господа, не Германия, а г-жа Меркел описва саудитската версия като „неадекватна”. Между Германия и нелепия й неподходящ и провалил се канцлер има количествена разлика от десетки милиони граждани, а и качествена - де е г-н Кол, де е г-жа Меркел! Доказателства за "неадекватност" г-жа Меркел няма. Поради произхода си тя няма и необходимото за държавник образование и не знае, че "адекватност" означава "съответствие" и затова не казва на какво е неадекватна, т.е. "несъответна" саудитската версия. На очакванията и фантазмите на г-жа Меркел ли? И как г-жата ще осигури "решителен, постоянен и мощен натиск, за да се изясни цялата истина по случая" за убийството? С тези общи празни приказки?! Г-жата ли ще е решително, постоянно и мощно натискащата? Та тя е решително, постоянно и некадърно немощна и в държавата си, и в ЕС, и в света!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Диди

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Антисоциалист":

    Написал си глупости.
  • 15 Уинстън Чърчил

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Турция-Иран-Катар-Саудитска Арабия":

    "Германия трябва да бъде бомбардирана на всеки 50 години. Няма значение дали знаете защо. Тя знае."
  • 16 1974г.

    6 4 Отговор
    Масови гробове на граждани, от бебета до възрастни хора, се откриват всеки ден в окупирания от турците Кипър. Хиляди, официално пленени и лишени от свобода, лица, все още се търсят и Турция не отговаря къде са. Какво казва Германия за всичко това???

    Коментиран от #19

  • 17 Ще мълчат като Пу... Й

    5 1 Отговор
    Ако ООН САЩ Мащ Англия манглия и всички демократичнии държави с тяхните ценности не усъдят С. АРАБИЯ И НЕ НАНЕСЪТ САНКЦИИ СРЕЩО НЕЯ ОТ ТУК НАТАТЪК ПЛЮЯНА ТЯХ И ПИКАЯ НА ТЕЗИ СМЕШНИЦИ. С ДВОИНИ СТАНДАРТИ И ЩЕ УВАЖАВАМ САМО СТАРИ КОМУНИСТИ И ТЯХНАТА Система
  • 18 Диди

    0 3 Отговор
    За всички диктатори-убийци в света,Германия ли е виновна?
  • 19 zonk

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "1974г.":

    Германия, лидер на демократичния ЕС, и чуствителен за човешките права, като всеки добър лицемер, мълчи, търгува с дивите убийци турци и бачка трилиони.

    Коментиран от #21

  • 20 Германия

    3 2 Отговор
    Е само за Хитлер.
  • 21 Диди

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "zonk":

    Ние също правим сделки със С.Арабия за оръжие.Външният министър на Германия съобщи,че ще спре сделките,докато С.Арабия не направи прозрачност за убийството и не бъдат наказани убийците.Дали наистина това ще стане....
  • 22 Гай

    6 0 Отговор
    Да предположим, че СА казва истината. Ок. При такъв нелеп инцидент се вика полиция, линейка и се констатира на място причината за смъртта. Разпитват се свидетели и прочие. Не се разфасова тялото и не се скрива или се прави така, че никога да не бъде намерено. Най- голямата защита е аутопсия на тялото и уведомяване на всички възможни институции и печата. Тогава никой и никога няма да може да обвинява СА в нищо. Сега имало уволнени. Е и? Продължават да си живеят, но вече не на официална заплата от държавата, а на такава, но тайна парична подръжка.
Новини по държави: